DalaDemokraten > Nyheter

Thursday, 21 November, 08:55

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

642 korsningar mellan järnväg och väg i länetI Dalarnas län finns idag 642 plankorsningar med väg och järnväg. Ett fåtal av dem är helt obevakade. De återfinns framför allt på industriområden med liten trafik.

Söndagskvällens olycka ska nu utredas, för att se om åtgärder ska vidtas för den aktuella korsningen..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Dalarnas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 642, korsningarmellan , järnvägoch , vägi , länet
BT - 24 okt 12 kl. 10:01

Plankorsningar vid järnvägen en dödsfälla - här är Borås farligaste

Trafikverket vill minska antalet döda i järnvägstrafiken, bland annat genom att bygga bort farliga korsningar. I Borås finns ett 60-tal plankorsningar, de allra farligaste vid gamla regementsområdet. Det finns 780 plankorsningar med järnväg i hela landet, varav ungefär 500 är öppna för biltrafik.

Nyhetskanalen - 26 sep 12 kl. 11:41

Järnvägskorsningar välkänd dödsfara

I måndags omkom en treårig pojke vid en järnvägsövergång i Skåne, det trettonde dödsfallet i år. Plankorsningar mellan spår och annan trafik tillhör de farligaste platserna utmed järnvägsnätet. Hittills i år har fler dödsfall och allvarliga olyckor inträffat vid järnvägskorsningar än under hela året såväl 2011 som 2010.

YLE - 14 mar 18 kl. 16:39

Trafikverket är redo att stänga järnvägsövergången i Ekenäs centrum - också tre andra korsningar i Västnyland kan åtgärdas

Trafikverket har gjort upp ett fyraårigt program för att förbättra säkerheten vid plankorsningar. Fem korsningar på Hangö-Hyvingebanan finns med på listan..

Vimmerby Tidning - 26 okt 12 kl. 08:39

Farliga korsningar i norra länet

I Kolsebo, mellan Överum och Falerum, finns landets farligaste järnvägsöverfart..

UNT - 31 mar 14 kl. 17:29

Järnvägskorsningar försvinner

Detaljplanerna för planskilda korsningar vid S:t Olofsgatan och S:t Persgatan i Uppsala klubbades på måndagen av fullmäktige..

NSD - 03 okt 19 kl. 05:00

Fyra av tio järnvägskorsningar är osäkra

Bilar och tåg möts i 83 korsningar – bara 25 har bommar..

YLE - 15 maj 13 kl. 09:30

Deras by delas mitt itu

I Karleby kommer byn Vittsar snart att delas mitt itu. Järnvägen går genom byn och då banan blir dubbelspårig får invånarna i Vittsar inte längre korsa rälsen. - Vi är nog tredje klassens medborgare, vi var inte ens värda en gångbro över järnvägen, säger bybon Sten Hansson som bor på södra sidan om tågbanan.

YLE - 24 jun 14 kl. 07:58

Säkrare plankorsningar för billig peng på Hangö-Hyvingebanan

Plankorsningen Skogby kunde tas bort och trafiken kunde i stället dirigeras till Skogby hållplats där det skulle kunna byggas en bro över järnvägen eller en väg under den. De här åtgärderna är en del i NTM-centralens försök att för en billig peng göra plankorsningarna säkrare längs Hangö-Hyvinge-banan. De senaste tio åren har det skett 14 olyckor på tågbanan på avsnittet Hangö-Hyvinge.

Skånskan - 24 maj 19 kl. 05:00

Nya VA-ledningar till femkorset får vänta

Skurup VA-upprustningen på Södergatan är i full gång, från järnvägen och söderut.
– Jag tycker att det går bra, säger infrastrukturstrateg Corfitz Nelsson på kommunen.
Men förhoppningen att bygga norr om järnvägen i år också har skjutits på framtiden.

Skånskan - 08 mar 16 kl. 12:00

Marieholmsbanan är på g

ESLÖV/MARIEHOLM På måndagen inledde Trafikverket och dess underentreprenörer arbetet med Marieholmsbanan, som ska ge Eslöv och Marieholm pågatågstrafik österut till Helsingborg. Smålandsvägen stängdes av – men trots att även en annan av de stora infartsvägarna till Eslöv är avstängd för arbeten verkade trafiken ha flutit bra under morgonrusningen.I alla fall fanns inga rapporter om motsatsen, varken hos Eslövs kommun eller Trafikverket.

YLE - 28 aug 17 kl. 18:59

Så här vill Raseborg förbättra trafiken

Riksväg 25 är i fokus då Raseborgs stad önskar förbättringar i trafiken. Staden har skickat en prioriteringslista till närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM). Tekniska nämndens lista på vägavsnitt som borde förbättras är lång också i år.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.