Kristianstadsbladet > Inrikes

Tuesday, 12 November, 23:26

Kristianstadsbladet - 12 sep 11 kl. 11:01

Lag stoppar närproduceratLagen står också i konflikt med kraven på god djurhållning, hävdar flera kostchefer i en undersökning som organisationen Skolmatens Vänner låtit göra.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
VikströmScanpix Kostchefer, LOU, Skolmatens Vänner

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lag, stoppar, närproducerat
Västerbottens Folkblad - 13 aug 13 kl. 07:00

Närproducerat slipper de långa transporterna

I september ska länets hittills enda slakteri stå klart utanför Nordmaling. - Folk börjar bli intresserade av vad de stoppar i sig, säger Patrik Strömdahl, [...].

Skånskan - 24 nov 16 kl. 21:27

Österlen satsar på närproducerat

FOTBOLL Österlen FF tycks göra verklighet av sin vision att bli hela bygdens klubb. På torsdagskvällen presenterade tränaren Mladen Blagojevic fem nya spelare som hämtats från närområdet. ERWP.

YLE - 19 feb 13 kl. 11:58

Ekoköttsproducent: Konsumenten kan tänka själv

Hästköttsskandalen kan öka intresset för ekologiskt och närproducerat kött. Men någon stor ekoköttskampanj är inte att vänta, konsumenten är smart och inser själv hur man får tag på ren mat, säger ekoköttsproducent. Steve Nyholm är ekosvinfarmare i Munsala och aktiv inom olika projekt för ekologisk mat.

Trelleborgs Allehanda - 26 okt 14 kl. 17:02

Norrköping spelar allsvenskt 2015

Det var fritt fall ett tag, riktig kris.Då hittade IFK Norrköping ett vinnande lag.2-0 mot Örebro betyder allsvensk fotboll på Nya Parken nästa år.

Kristianstadsbladet - 26 okt 14 kl. 17:02

Norrköping spelar allsvenskt 2015

Det var fritt fall ett tag, riktig kris.Då hittade IFK Norrköping ett vinnande lag.2-0 mot Örebro betyder allsvensk fotboll på Nya Parken nästa år.

Sydsvenskan - 07 apr 14 kl. 05:30

Fyra galna kvaldraman

Ett lag upp på straffar, två missade i förlängning, det fjärde var ett sistaskott från avancemang.En galen kvalhelg, sätter punkt ikväll som den började – med Malmö Redhawks.Hökarna i all ära – innebandyn och basketen rörde smakfullt om i den sydvästskånska vinterkvalgrytan, men spillde bort två chanser.

YLE - 27 maj 13 kl. 06:00

Allt mer populärt att odla nyttoväxter

Sommaren står inför dörren och allt fler har fått upp ögonen för att odla sin egen mat. Att det har blivit trendigt att odla sin egen mat och därmed veta precis vad du stoppar i dig kan vara en följd av den senaste tidens matskandaler. Det tror teamledare Owe Salmela på trädgårdsmästarutbildningen vid Yrkesakademin i Österbotten (YA).

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:43

Jag vill ha mer närodlad mat

Antibiotikaresistenta bakterier är ett av vår tids största hot. Det konstaterar Världshälsoorganisationen, WHO, i en nyligen publicerad rapport. Redan idag beräknar EU-kommissionen att resistensen skördar 25 000 människoliv per år ­ i Europa.

YLE - 16 jul 16 kl. 15:02

Också Karisbor vill handla direkt av producenten

Reko-ringen i Ekenäs mår bra men i Pojo och Västankvarn har ringarna dött ut. Nu finns det efterfrågan på reko i Karis. Reko-ringen i Ekenäs startade för ungefär två år sedan.

YLE - 23 jul 16 kl. 12:59

I Tenala är kossorna uppkopplade på nätet

Robotar mjölkar korna, borstar deras ryggar och skrapar bort deras bajs. Det låter som en fantasybok för barn men det är verklighet i bröderna Österlunds toppmoderna ladugård i Sillböle i Tenala. Den medelstora mjölkgården i Sillböle har runt 110 kor.

Kristianstadsbladet - 21 maj 13 kl. 03:55

Matskandaler "aldrig mitt fel"

Livsmedelsindustrin ? från jord till bord ? är stark i Skåne.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.