IDG > IT

Friday, 22 November, 00:30

IDG - 12 sep 11 kl. 10:49

Så använder Google förnybar energi2010 använde Google 2,26 miljoner megawattimmar i sina datacenter och en allt större andel av dessa kommer från förnybara energikällor..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
Google

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , använder, Google, förnybar, energi
YLE - 26 apr 16 kl. 16:54

Raseborgs stad använder gärna solpaneler

Raseborgs stad är intresserad av att ha solpaneler på sina fastigheter. Staden ser det som ett bra sätt att ta i bruk förnybar energi och föregå med gott exempel. Raseborg har flera fastigheter som kunde ha solpaneler.

Dagensanalys.se - 31 maj 16 kl. 20:43

E.ON använder LinkedIn för att skapa uppmärksmhet om ”Solfarmare”

Som första företag i Sverige använder E.ON nu LinkedIn på ett helt nytt sätt för att sprida sin Solfarmar-kampanj. Just nu pågår det en kupp där alla E.

YLE - 16 jun 14 kl. 14:46

Vasa stad använder allt mer förnybar energi

Inom Vasa stad används allt mindre fossila bränslen. Drygt 70 procent av byggnadsmassan i Vasa värms med fjärrvärme, och den fjärrvärmen produceras numera till 90 procent av förnyelsebar energi. År 2012 producerades all fjärrvärme med fossila bränslen.

YLE - 16 jun 14 kl. 14:46

Vasa stad använder allt mindre fossila bränslen

Inom Vasa stad används allt mindre fossila bränslen. Drygt 70 procent av byggnadsmassan i Vasa värms med fjärrvärme, och den fjärrvärmen produceras numera till 90 procent av förnyelsebar energi. År 2012 producerades all fjärrvärme med fossila bränslen.

Supermiljöbloggen - 25 dec 14 kl. 11:17

Lise Nordin (MP): ”Vårt mål är 100 procent förnybar energi”

Klimattoppmötet i Lima har avslutats och i Sverige har vi beslutat om budgeten för kommande år. Hur vi använder energi och vilken energi vi använder är avgörande för hur vi tar vårt ansvar i omställningen. I en tid när tongångarna är höga i den politiska debatten kan det vara värt att ta ett steg tillbaka och reda ut vilka konkreta alternativ Sverige har att välja emellan, och vilken väg det leder oss in på.

YLE - 14 jan 15 kl. 05:51

Forskare: Förnybar energi lönsam inom ett årtionde

I många länder kommer förnybar energi, till exempel från sol och vind, att bli kommersiellt lönsam om 5-10 år. Det uppskattar en ny undersökning gjord vid Villmanstrands universitet. Teknologiska forskningscentralen VTT, Villmanstrands universitet och Åbo universitets center för framtidsforskning har ett pågående projekt om förnybar energi, där man har byggt ett förnybart energisystem för Kina, Korea och Japan.

Barometern - 27 sep 13 kl. 07:14

Smart förnybar el till halva Öland

Morgondagens "oljeschejker" finns inte i de oljerika länderna. Morgondagens guld är inte svart utan grönt. I dag invigs vindkraftspark i Kårehamn.

Supermiljöbloggen - 09 dec 15 kl. 20:01

FN-projekt ska ge förnybar el till fattiga

När förhandlingarna vid COP 21 är avslutade blir nästa uppgift att också omsätta ländernas klimatplaner till praktiskt arbete. Världens fossila utsläpp måste reduceras, samtidigt som en dryg miljard människor utan tillgång till el måste lyftas ur fattigdom. Det är en svår men viktig nöt att knäcka och ansvaret har FN-chefen Ban Ki-Moon lagt på Rachel Kytes, tidigare vicepresident på Världsbanken.

HBL - 06 jan 15 kl. 06:48

Mera förnybar energi

Skogsindustrins investeringar i massafabriker gör att andelen förnybar energi växer betydligt i Finland. Målet är att nå 38 procent till 2020.Det överlägset största projektet är ett bioraffinaderi som Metsä Group planerar i Äänekoski.

Supermiljöbloggen - 01 dec 15 kl. 08:59

Vattenfall: ”Sveriges energiproduktion kan vara 100 procent förnybar inom 25 år”

Är möjligt till år 2040, menar bolagets vd Magnus Hall. I en debattartikel i Svenska dagbladet skriver Vattenfalls vd att bolaget just nu inne i en förändringsprocess där man satsar på att förändra produktionsportföljen till förmån för förnybar energi. Några nyheter om den planerade försäljningen av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet ges inte i artikeln.

Supermiljöbloggen - 23 apr 15 kl. 17:23

Regeringen föreslår ny skatt på förnybar energi

Regeringen föreslår skatt på el från vind och vågkraft med en effekt på 32 kilowatt och solkraft med en effekt på 144 kilowatt. Det innebär att solcellsanläggningar med en yta över 1000 kvadratmeter kommer att beskattas. Bakgrunden till förslaget är avtal med Norge.

Fler nyheter från IDG

IDG - 11 dec 18 kl. 10:13

Klarna ger stöd för Apple Pay


Klarnas kortkunder kan nu betala med mobilen eller med klockan..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:30

Konverteringsfeber får Knowit att köpa ny digitalbyrå


Konsultbolaget Knowits digitalbyrådel fortsätter att växa med förvärv..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:30

It-jättarna fördömer ny anti-krypteringslag – "underminerar mänskliga rättigheter"


Apple, Google, Microsoft , Facebook och flera andra it-bolag dömer ut Australiens nya lag som ger långtgående befogenheter för polisen att ta del av krypterade data..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:35

Swish ligger nere – går inte att göra betalningar


Betalappen Swish gick ner under tisdagsmorgonen – vilket innebär att kunder inte kan genomföra betalningar..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:02

Google+ läckte data från 52 miljoner användare


En ny API-bugg i Google+ öppnade privata data för 52 miljoner användare. Utvecklare hade tillgång till personuppgifterna under en hel vecka..

IDG - 11 dec 18 kl. 06:02

Inte bara finmekanik – hundra utvecklare krävs för att driva svenska succéklockan


Klockföretaget Daniel Wellington har på bara ett par år vuxit till ett globalt företag som omsätter över tre miljarder kronor. En nyckel i det här har varit en storsatsning på teknik och inte minst på molnet..

IDG - 11 dec 18 kl. 06:06

Webbens viktigaste säkerhetsprotokoll uppgraderat – här är nyheterna i TLS 1.3


Säkerhetsprotokollet TLS är nu officiellt släppt i den nya versionen 1.3. Nyheterna inkluderar flera åtgärder som förbättrar både säkerhet och prestanda..

IDG - 10 dec 18 kl. 16:28

Tre gick lottlöst ur den stora frekvensauktionen


Det första steget av auktionen i 700 MHz-bandet är nu avslutat och det blev ett hårt slag för Tre som inte lyckades ta hem något frekvenstillstånd..

IDG - 10 dec 18 kl. 15:48

Kinesisk domstol går på Qualcomms linje – säljstopp för äldre Iphone i Kina


Qualcomm verkar ha vunnit en åtminstone tillfälligt viktig seger mot Apple i Kina – en domstol har stoppat försäljningen av många Iphone-modeller..

IDG - 10 dec 18 kl. 15:48

Mozilla "djupt oroliga" över att Microsoft dödar Edge


Microsoft överger webbläsaren Edge till förmån för en ny Chromium-baserad webbläsare. Detta oroar Mozilla som blir det enda kvarvarande alternativet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.