Alliansfritt Sverige > Opinion

Wednesday, 13 November, 12:47

Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 10:45

Sänkt krogmoms kallas ungdomssatsning



FÖRSÖK. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tycks ha slutat upp med åsikten att ungdomsarbetslösheten är ?en skapad synvilla?, för nu kommer ett ungdomspaket från regeringen. Än så länge är det inte känt vad peketet innehåller, utöver att den största och viktigaste utgiftsposten är sänkt krogmoms. Ett möjligt problem är att nästan inga ungdomar äger krogar.
Sänkt moms kommer nämligen i första hand ökade vinstmarginaler, inte fler jobb. Peter Gerlach på Vi har räknat på det här har belyst saken väldigt väl.
Men även om regeringens mest fantasifulla önskesiffror om 3500 nya jobb skulle bli verklighet är idén ändå dålig. 3500 jobb för drygt 50 miljarder kronor. Det är tre gånger så dyrt som att anställa lärare eller sjuksköterskor eller vad samhället nu kan tänkas behöva.



Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
FÖrsÖk, Fredrik Reinfeldt, Gerlach, Vi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, krogmoms, kallas, ungdomssatsning
Alliansfritt Sverige - 07 jan 13 kl. 10:08

Fyra frågor till försvararna av sänkt krogmoms

NYA JOBB? I förra veckan presenterade Dagens Nyheter en genomgång av regeringens reformer för jobb. Nästan inga av dem visade sig ha fungerat.

Opinionen.se - 02 dec 13 kl. 11:16

KI: Sänkt krogmoms gav mer jobb


Priserna sjönk med fyra procent och motsvarande 4 000 jobb kom till. Det är effekterna av den sänkta restaurangmomsen, enligt Konjunkturinstitutet, men det finns brasklappar. Sysselsättningen har ökat med motsvarande 4 000 årsarbeten.

Alliansfritt Sverige - 08 aug 14 kl. 15:13

Annie Lööf vill ha sänkt krogmoms – hennes väljare vill ha höjd moms

De flesta kommer nog ihåg "dubbelstöten". Det är arbetsgivarorganisationen Visitas kampanj mot de rödgröna och för fortsatt sänkt restaurangmoms. För näringsminister Annie Lööf (C) är det här en reform som ligger henne extra varmt om hjärtat.

PrivataAffärer - 15 jul 13 kl. 10:57

Sänkt krogmoms ger inga nya jobb

Sänkt krogmoms skulle ge tusentals nya jobb och lägre priser. Så har det inte blivit....

Nya Wermlands Tidningen - 20 jul 12 kl. 11:42

Många positiva effekter av sänkt krogmoms

Kritiken mot restaurangbranschen för att man inte har sänkt priserna tillräckligt efter att momsen sänktes vid årsskiftet är felaktig. Det anser lobbyisten Mats Eriksson. ?

DI - 13 jun 12 kl. 09:39

Sänkt krogmoms slagträ i partiledardebatten

Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg, som deltar i debatten eftersom partiledaren Stefan Löfven inte sitter i riksdagen, lämnade eurokrisen och valde i stället att kritisera regeringen för att inte satsa tillräckligt på skolan..

DI - 15 jun 12 kl. 11:42

Borg nöjd med sänkt krogmoms

Finansminister Anders Borg tycker att den sänkta restaurangmomsen hittills har givit ungefär de effekter som regeringen räknat med..

Vimmerby Tidning - 11 jan 13 kl. 08:25

Sänkt krogmoms gav fem nya jobb

Den sänkta restaurangmomsen blev ett lyckokast för Brygghuset. Där har man nämligen kunnat anställa hela fem personer, tack vare den sänkta momsen..

GT - 13 nov 13 kl. 09:27

Varför detta motstånd mot sänkt krogmoms?

I den politiska debatten kan man under senare år skämtsamt konstatera att Socialdemokraterna gärna motsätter sig alla skattesänkningar – innan de genomförs. Det gäller såväl jobbskatteavdraget som den sänkta bolagsskatten..

Dalarnas tidningar - 02 dec 13 kl. 11:04

Sänkt krogmoms gav fler jobb

Priserna sjönk med fyra procent och jobben blev 4 000 fler. Det är effekterna av den sänka restaurangmomsen, enligt en rapport från Konjunkturinstitutet (KI)..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.