Nyhetskanalen > Nyheter

Tuesday, 12 November, 02:42

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 10:27

Sänkt moms garanterar inte fler arbetstillfällenStudier i Finland visar att sänkt moms inte garanterar fler jobbtillfällen. Forskarna bakom studien uppmanar den svenska regeringen att tänka sig för innan de sänker momsen..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, moms, garanterarinte , fler, arbetstillfällen
BT - 10 sep 12 kl. 11:07

Sänkt moms skapade fler jobb

Sänkningen av restaurangmomsen har skapat fler jobb. Frågan är varför Socialdemokraterna vill riva upp reformen och därmed äventyra viktiga jobb för unga männi-skor, skriver Henrik von Sydow och Annette Carlson. Aktuella siffror från Arbetsförmedlingen visar att jobben inom restaurangbranschen nu ökar i omfattning.

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 09:48

Sänkt moms lyfter inte litteraturen

Nu har Svenska Förläggareföreningen dragit igång sin lobby-maskin igen och inlett ett krig mot den 25-procentiga momsen på e-böcker. Det kommer säkert att gå bra. Föreningen har resurser och vem vill svara nej på frågan om böcker ska vara billiga?

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:48

Sänkt moms lyfter inte litteraturen

Nu har Svenska Förläggareföreningen dragit igång sin lobby-maskin igen och inlett ett krig mot den 25-procentiga momsen på e-böcker. Det kommer säkert att gå bra. Föreningen har resurser och vem vill svara nej på frågan om böcker ska vara billiga?

Alliansfritt Sverige - 15 aug 13 kl. 10:00

Inte heller den här gången lyckades Lööf lyfta upp ett företag med fler anställda efter sänkt moms

Näringsminister Annie Lööf gillar att lyfta upp enskilda företag för att berätta om hur mycket bättre det blivit sedan regeringen sänkte krogmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga. Förra gången var det Slagsta Glass, som visade ha färre anställda nu än innan reformerna. Igår höll Lööf sitt sommartal, avstampet inför valrörelsen.

SVT - 21 mar 17 kl. 13:09

Sänkt moms ska gynna naturturism

Sänkt moms ska få fart på naturturismen i landet och skapa tusentals nya jobb. Det hoppas regeringen. Bäversafari och fågelskådning ska nu bli billigare..

DI - 16 jun 17 kl. 15:32

Tjeckien lägger in veto mot sänkt moms på e-böcker

Tjeckien stoppade som ensamt land ett beslut av EU:s finansministrar om att tillåta sänkt moms på e-böcker och e-tidningar..

SVT - 19 jun 17 kl. 14:31

Ingen sänkt moms på e-böcker

Det blev inget EU-beslut om sänkt moms på e-böcker när EU:s finansministrar träffades i Luxemburg i helgen. Tjeckien motsatte sig förslaget som lades fram..

DI - 01 okt 18 kl. 17:53

Andersson om sänkt moms: ”Vill inte ropa hej för tidigt”

Sveriges finansminister Magdalena Andersson vill inte ropa hej förrän ekofinmötet på tisdagen verkligen har beslutat om sänkt moms på e-böcker och nättidningar..

Nya Wermlands Tidningen - 05 jan 13 kl. 07:30

Sänkt moms gav fler jobb

Sysselsättningen inom restaurangbranschen har ökat. Enligt en rapport från SCB konstateras att branschen har växt i nästan alla län. I Värmland innebär det 85 nya jobb..

LV - 22 nov 13 kl. 09:12

Sänkt moms gav fler restaurangjobb

Den halverade restaurangmomsen gav en ökning av antalet anställda i branschen på över elva procent, jämfört med förra året. För samtliga branscher i landet var ökningen 1,3 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.