Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 15 November, 13:31

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 10:35

Konsten att inte sticka utDet r ltt att gra sig lustig ver japanska politiker, men sanningen att sga finns det f jobb som r mer otacksamma n att vara premirminister i Nippon. Man ska vara gr som en mus, rlig som en frlsningssoldat och nd kunna ryta hgre n ett lejon nr det behvs.Lagom mycket pengar, en lagom familj, p det stora hela ett liv utan thvor - s lyder kravprofilen. Frga Yoshihiko Noda..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstenatt inte , stickaut
Sydsvenskan - 28 feb 12 kl. 21:53

Medelmåtta som vågar sticka ut

Foto: Julia Lindemalm
Att sticka ut och bryta normer kostar. Det vet Nour El-Refai från Lund. I kväll var hon på Athen.

DalaDemokraten - 01 dec 17 kl. 08:46

Sticka Pablo Nerudas strumpor

Än finns det tid för den som har lust och kan, att sticka Pablo Nerudas strumpor och ge bort i julklapp. "Kulturkoftor, konsten och saker att sticka," är en underbar liten bok med fina bilder som förenar konsthantverket med litteraturen..

Kristianstadsbladet - 07 feb 11 kl. 10:35

Konsten att kunna manipulera en kvinna

Illustration: Jakob Ekstedt
När jag var liten fick jag ofta höra att en pojke som knuffades, retades eller sprang iväg med ens mössa var förälskad i en. Pojkar hade svårt att uttrycka sina känslor och använde nävarna, i stället för att kramas kastade de sand. På många håll var detta helt accepterat.

SR - 13 maj 15 kl. 09:43

Konsten man inte behöver förstå

Glaskonst kan vara en pampig vas att sticka blommorna i. Eller kanske en extra dyr och vacker skål för geléhallon. Eller kanske nåt helt annat.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 11:47

Sommarteater om att våga sticka ut

Agnes har upptäckt August Strindberg och därmed också något nytt hos sig själv, ett sätt att leka med orden. Men när hon ska förmedla det hon lärt sig kan hon inte, hon vågar inte ta ut svängarna. För varje försök blir hon allt mer ledsen, ända tills Diktaren hjälper henne och leder henne in i en drömsk värld.

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Sydsvenskan - 23 jun 11 kl. 06:30

Konsten att tro på konsten

Foto: Foundation Dubuffet
Det är stort. Aldrig har Skissernas museum haft en så omfattande utställning. Än en gång står vi ansikte mot ansikte med en bildvärld som hävdat sig mot omvärlden.

YLE - 16 mar 16 kl. 09:46

Konstsamlare: Det finns inget rimliga priser i konsten

För placerare finns det många möjligheter till avkastning. Men hur är det med konsten – intressar det som investeringsobjekt i dag?  - I konsten finns inga rimliga priser, säger Jaakko Lindgren, ung advokat och konstsamlare.

Sydsvenskan - 01 aug 11 kl. 06:30

Kollektivet gjuter liv i konsten

Du ser den varje dag. Den offentliga konsten finns överallt omkring oss. Vi berättar om hur det går till när regionen, kommunen och staten köper in konst för miljoner.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Slutsålt i Morgondoppet

Då blir det inflyttning i Norra Borstahusen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bilister attackerade med grön laser i Jonstorp

Två drabbades på torsdagsmorgonen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Klippans kommun vill se villor vid kapellet

Kommunen går tillbaka till sin ursprungliga idé..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Spelarfacket vill häva Taisons röda kort

Sjachtar Donetsks Taison fick rött kort efter att ha riktat sitt långfinger samt sparkat iväg bollen mot Dynamo Kievs supportrar efter att ha fått rasistiska tillmälen riktade mot sig. Nu har det internationella spelarfacket Fifpro bett det ukrainska fo.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

EM-kval, streckstrid för OV eller curling-EM - vad väljer du?

Sporten plockar som vanligt russinen ur helgens idrottskaka..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Jack Vreeswijk opererad för cancer

Har tvingats ställa in flera konserter..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fem toppspelare riskerar missa Frölundamatchen

Ytterligare två starka namn saknades på fredagens träning..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ekdal: ”Klarat av sådana här bataljer förut”

En kokande arena och ett hemmalag som förväntas attackera från första sekund. Det är förutsättningar som spelarna välkomnar och gillar inför EM-kvalets "måstematch" mot Rumänien. – Den här gruppen har klarat av sådana här bataljer förut, säger mittfälta.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hultqvist: ”En oerhört stor satsning”

Försvarsmakten har gått igenom de förslag som presenterades av försvarsberedningen i våras och konstaterar att satsningarna kommer att leda till ett starkare försvar – men pengarna räcker inte till. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) tycker däremot at.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ulvaeus gör Pippiföreställning på Cirkus

Världens starkaste flicka flyttar in på Cirkus i Stockholm. I ett samarbete med Cirkus Cirkör sätter Björn Ulvaeus nästa år upp den musikaliska cirkusföreställningen "Pippi på cirkus". 2020 fyller Astrid Lindgren-figuren Pippi Långstrump 75 år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.