TA > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 00:43

TA - 06 sep 11 kl. 09:32

Bra drag i näthandelnNäthandeln ökade med 8,4 procent, sett till omsättningen under årets andra kvartal jämfört med samma tid i fjol, visar en e-barometer från Posten i samarbete med HUI Research och Svensk Distanshandel. Till skillnad från många andra branscher räds näthandeln inte den vikande konjunkturen.
.
Läs mer på TA
Läs mer om:
BrescianiScanpix Näthandeln, Posten, HUI Research, Svensk Distanshandel, Arne Andersson, TT, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bra, dragi , näthandeln
HBL - 11 aug 14 kl. 06:57

Näthandeln är en oskördad åker

Efter många lärorika år utomlands återvänder Kari Härkönen hem för att leda mediebolaget Sanomas e-tjänster. Enligt Härkönen är internet en guldgruva, bara man vet var man ska gräva.London, Barcelona, Paris, Singapore, Helsingfors, Berlin och nu Helsingfors igen.

YLE - 15 nov 12 kl. 04:42

Näthandeln ökar trycket på Itella under julen

Nu har julruschen för näthandeln börjat och det betyder bråda tider för Itella. I fjol ökade näthandeln med 15 procent, vilket kom som en överraskning för postföretaget. Nu hoppas kunderna att Itella är bättre förberedd inför årets rusch.

Sydsvenskan - 09 jan 14 kl. 06:30

Något är lurt med näthandeln

Att näthandla är oerhört smidigt. In med pengarna till säljaren och några dagar senare finns varan där hemma eller att hämta ut.Den här gången var det dock uppenbart att något blivit fel i hanteringen.

Dagensanalys.se - 19 feb 18 kl. 11:01

”Röstassistenter kommer att revolutionera näthandeln”

En ny rapport visar att röstassistenter kommer att bli ett dominerande sätt för konsumentinteraktion under de närmaste tre åren. Capgemini’s Digital Transformation Institute har lanserat en ny rapport med titeln ”Conversational Commerce:Why Consumers Are Embracing Voice Assistants in Their Lives”. Röstassistenter kommer att revolutionera näthandeln, skriver Capgemini Digital Transformation Institute.

HBL - 15 aug 13 kl. 18:27

Båthandeln i sank med ekonomin

Recessionen drabbar också båthandeln. Båtbranschens centralförbund Finnboats uppgifter visar att antalet nyregistrerade båtar minskade med 22 procent från i fjol. Främst minskade antalet nyregistrerade båtar under sex meter och 8?

HBL - 18 feb 14 kl. 10:12

Kraftigt uppåt för näthandeln Zalando

Nätbutiken Zalando växer så det knakar. Nettoförsäljningen ökade i fjol med cirka 600 miljoner euro och uppgick till 1,8 miljarder euro. Handeln med kläder och skor går bra och Zalando har utvidgat till nya marknadsområdet.

Blekinge Läns tidning - 19 jan 18 kl. 09:38

Lokala it-handlarnas nya drag mot nätjättarna

Näthandeln tär på de lokala it-fackhandlarna. För att möta konkurrensen har flera lokala it-handlare gått ihop och startat ett eget datormärke. Två av dem är Magnus Altefur i Karlskrona och Patrik Ljung i Olofström.

Dalarnas tidningar - 01 dec 14 kl. 20:05

Service och utbud viktiga i matchen mot näthandeln

Veronica Lokander, ena ägaren till heminrednings- och presentbutiken Nova Hem, har en känsla av att man ändå klarat sig relativt bra mot de nya köpmönster som nätet erbjuder..

DalaDemokraten - 01 dec 14 kl. 20:05

Service och utbud viktiga i matchen mot näthandeln

Veronica Lokander, ena ägaren till heminrednings- och presentbutiken Nova Hem, har en känsla av att man ändå klarat sig relativt bra mot de nya köpmönster som nätet erbjuder..

SVT - 29 mar 19 kl. 06:36

HM utmanas av näthandeln – riskerar lägsta noteringen på 18 år

Förväntningarna är lågt ställda när Hennes och Mauritz kommer med sin senaste delårsrapport klockan åtta på torsdagsmorgonen. Men den svenska klädjättens problem delas av många inom en bransch där det blir allt hårdare konkurrens och allt svårare att få bra lönsamhet..

YLE - 24 okt 14 kl. 13:41

"Centrum av Helsingfors är alltid attraktivt"

Köpcentret Forum möter samma utmaningar som övriga handeln. Men i konkurrensen med både andra köpcenter och näthandeln har Forum ändå vissa fördelar, eftersom det ligger mitt i centrum. Det säger Henrik Johansson, ny vd för Forum Capita.

Fler nyheter från TA

TA - 13 jan 18 kl. 00:01

En nära och trygg vård

Nyligen vann vårdcentralernas patienter och anställda i Skåne en viktig seger. Med Liberalerna i spetsen beslutade Region Skåne om en extra satsning på Skånes vårdcentraler..

TA - 08 jan 18 kl. 15:30

Klart med ny lokal för Fribergs Cykel

Cykelbutiken lämnar Hamngatan för Hedvägen. I mars öppnar Fribergs Cykel i Jysks gamla lokaler. .

TA - 05 jan 18 kl. 00:01

Miljarder mer till vården – men köerna är kvar

På tio år har skatteintäkterna till vården ökat med över 41 procent, drygt 10,9 miljarder kronor. Men köerna har inte blivit mindre, utan på sina håll tvärtom ökat..

TA - 02 jan 18 kl. 15:00

Skåne: Fler konkurser under 2017

Fler företag gick i konkurs under 2017. I Skåne ökade antalet konkurser med 7 procent..

TA - 02 jan 18 kl. 17:00

Konkurserna ökar i Sverige, men minskar i Trelleborg

Medan konkurserna ökade i Sverige som helhet minskade de i Trelleborg under 2017 jämfört med 2016. Frans Hellstrand, ordförande i Företagarna i Trelleborg, tycker att det stämmer med hans bild av näringslivet i kommunen..

TA - 23 dec 17 kl. 21:00

Hallongården fortsätter växa

Hallongården vill anlägga fler parkeringsplatser. Det populära turistmålet vill utöka antalet platser med 160..

TA - 21 dec 17 kl. 05:00

Tjänsten som chef kan försvinna

Det är inte säkert att Ulf Bingsgård får någon permanent ersättare på posten som näringslivschef. Politikerna ska nu diskutera ifall tjänsten ska återbesättas..

TA - 16 dec 17 kl. 00:01

Vi vill tillåta gårdsförsäljning av öl och vin

Sveriges inhemska vingårdar och ölbryggerier har länge missgynnats av den omoderna alkoholpolitiken. Att låta lokala småskaliga alkoholproducenter få sälja sina varor på den egna gården är en av flera viktiga delar som kan bidra till att utveckla en hel ort. Vi vill snarast tillåta gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker - för fler småföretag och en levande landsbygd som också ökar attraktionskraften i besöksnäringen..

TA - 16 dec 17 kl. 00:01

Moderaternas budgetförslag var ohållbart och illa underbyggt

Med sitt budgetförslag för 2018 var Moderaterna övertygade om att de kunde göra skillnad i att styra Trelleborg, och hänvisade i diskussionen till sina ekonomiska kunskaper..

TA - 04 dec 17 kl. 17:00

Gamla bankomathörnan är borta

Bankomaterna i hörnet av C B–Friisgatan och Algatan togs bort på måndagen. Nu hänvisas kunderna till Valens köpcentrum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.