Sydsvenskan > Nyheter

Tuesday, 12 November, 15:16

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 09:12

Fernströmpris till hjärnforskare från LundBjörklunds forskargrupp försöker bl.a. utveckla skräddarsydda stamceller för att behandla Parkinsons sjukdom.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund, Nordiska, Anders Björklund, Lunds, Parkinsons, Forskningens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fernströmpristill , hjärnforskarefrån , Lund
Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 09:32

Fernströmpris till norsk professor


Fernströms Nordiska pris går i år till "Norges mest vetenskapligt citerade forskare" Per Brandtzæg, skriver Lunds universitet i ett pressmeddelande. Han belönas för sin forskning om immunsystemets funktion i slemhinnorna, till exempel hur immunsystemet bekämpar sjukdomar i luftvägar och tarm.Brandtzæg är pensionerad från universitetet i Oslo, men är som 78-åring aktiv som forskare vid Rikshospitalet i Oslo.

BT - 16 sep 14 kl. 09:32

Fernströmpris till norsk professor

Fernströms Nordiska pris går i år till "Norges mest vetenskapligt citerade forskare" Per Brandtzæg, skriver Lunds universitet i ett pressmeddelande. Han belönas för sin forskning om immunsystemets funktion i slemhinnorna, till exempel hur immunsystemet bekämpar sjukdomar i luftvägar och tarm. Brandtzæg är pensionerad från universitetet i Oslo, men är som 78-åring aktiv som forskare vid Rikshospitalet i Oslo.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.