SVT > Videos

Thursday, 21 November, 06:21

SVT - 12 sep 11 kl. 09:42

Gårdsförsäljningen ökarAntalet gårdsbutiker ökar i hela vårt område. I dag höll en rad gårdsbutiker öppet. Medverkande: Alexandra Hjelm, reporter Katarina Molitor, lantbrukare Mona Karila Emil Bäckström, fotograf och redigerare.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hjelm, Molitor, Karila, Bäckström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gårdsförsäljningen, ökar
Cornucopia - 15 okt 19 kl. 14:16

Le systemcollapse - gårdsförsäljningen av vin (OBS: STARKA SCENER)

Är som bekant på cykelsemester i ett av Frankrikes lite mer kända vindistrikt - Champagne - och kan nu redogöra för systemkollapsen som gårdsförsäljning av vin innebär. Våld, smärta, lättja, upplösning av lag och ordning och i slutändan katolocisimens förtappade depraverade livsstil där man kan få syndernas förlåtelse. Starka scener nedan.

Västerbottens Folkblad - 26 okt 16 kl. 20:00

Gårdsförsäljningen kan hota folkhälsan

Representanter för Alliansen har lämnat in en motion för att tillåta gårdsförsäljning av alkohol. Man anger att gårdsförsäljningen skulle vara en del av att ”förädla och utveckla Sverige”. Att folkhälsan skulle kunna hotas och så även alkoholmonopolet anser man inte vara något problem, eftersom det handlar om småskalig försäljning.

Västerbottens Folkblad - 29 apr 18 kl. 11:00

Gårdsförsäljningen viktig för turism och glesbygdsutveckling

I dagarna har våra riksdagsledamöter en unik möjlighet att underlätta för en ny och snabbt växande bransch – den svenska dryckesindustrin. Den 26 april väntas riksdagen ta ställning till de motioner som förespråkar en gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker från lokala producenter, något som finns i alla andra EU-länder. I dag finns över 300 bryggerier med […].

SvD - 20 feb 14 kl. 06:34

Privata sjukvårdsförsäkringar ökar dramatiskt

På endast fem år har antalet privata sjukvårdsförsäkringar i Sverige ökat med 67 procent, visar ny statistik från Svensk Försäkring. I dag har 573 000 svenskar privata sjukvårdsförsäkringar. Men priser och villkor skiljer sig stort mellan de olika försäkringarna, visar SvD Näringslivs genomgång..

YA - 10 aug 19 kl. 01:01

Göran Göransson: Varför drar gårdsförsäljningen ut på tiden?

Våren 2018 tog riksdagen äntligen ett beslut om att regeringen skulle ta fram lagstiftning som tillåter gårdsförsäljning av egenproducerade alkoholhaltiga drycker och är förenligt med systembolagets monopol. Region Skåne har ansökt om att Skåne ska bli en försöksregion. .

Länstidningen i Jämtland - 29 nov 17 kl. 12:00

Bygdegårdsföreningen som ökar livsglädjen

Äspnäs bygdegårdsförening skapar ökad livsglädje i bygden. Det anser Strömsunds kommun, som har tilldelat föreningen Årets tillgänglighetspris. – Vi vill att alla som bor i vår by ska kunna använda vår bygdegård, säger Marie Rislund, ordförande..

Kristianstadsbladet - 10 sep 12 kl. 07:00

Vinodlare beredda att testa gränserna för gårdsförsäljning

Blir det ett nej till gårdsförsäljning av vin överväger Sveriges vinodlare att testa gränserna för att få saken prövad i EU-domstolen. På årsmötet i helgen diskuterades branschens framtid.
När regeringen inom kort presenterar budgetpropositionen hoppas Sveriges vinodlare på att få en fingervisning om vilka regeringens intentioner är när det gäller att tillåta gårdsförsäljning av vin eller inte.

Skånskan - 28 maj 18 kl. 13:47

Nej till gårdsförsäljning

Nyligen röstade riksdagen ja till ett utskottsinitiativ för att tillåta alkoholproducenter i Sverige att sälja alkohol på tillverkningsplatsen, så kallad gårdsförsäljning. Det efter att Kristdemokraterna och Liberalerna vänt i frågan.
Förslaget om att låta producenter sälja någon enstaka flaska vin eller öl till besökare på en gård ute på landet låter väldigt tilltalande.

Cornucopia - 07 mar 19 kl. 10:08

Vinimportörer rädda för gårdsförsäljning - säljer själva vin för 7.5 miljarder

OBS: Om du är under 25 år får du inte läsa detta blogginlägg, utan ska klicka på denna länk istället. Inlägget innehåller också marknadsföringsuppgifter kring mitt eget vin.

Vinimportörerna Winemarket Nordic (aldrig hört talas om deras viner), The Wine Team Global (Big Zin, Langhe Nebbiolo), Giertz Vinimport (Louis Bouillot, Ecologica), Chris Wine & Spirits (?

Blekinge Läns tidning - 02 jan 18 kl. 05:00

Gårdsförsäljning: om det går i Finland, går det i Sverige

Finland utökar gårdsförsäljningen av alkoholhaltiga drycker..

Cornucopia - 13 apr 18 kl. 10:16

Gårdsförsäljning av vin och öl tillåts

Socialutskottet har enats under den sk Alliansens ledning. Gårdsförsäljning av vin och öl kommer tillåtas, dvs man komer kunna köpa lokalproducerat vin och öl direkt från tillverkaren om denne är en gård. Exakt hur detta kommer fungera återstår att se - måste viss mängd råvara odlats på gården?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.