Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 19 November, 12:09

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 10:36

Hjärnforskare får en miljonEn hjärnforskare belönas med en miljon kronor för utvecklingen av behandlingsformer vid Parkinsons sjukdom..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Parkinsons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnforskarefår en , miljon
Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Therese Lindgren firar miljon prenumeranter på Youtube

Influencern Therese Lindgren nådde en ny milstolpe i förra veckan – en miljon prenumeranter på Youtube. Hennes kanal blir därmed den första kanalen att nå en miljon prenumeranter där det huvudsakligen språket är svenska. Redan för fyra år sedan var hon Sveriges största kvinnliga Youtuber med över 10 miljoner sidvisningar i månaden.

DalaDemokraten - 22 okt 14 kl. 17:05

Insänt: Emma Arvidsson, Leksand Medicine Dr Neurovetenskap hjärnforskare

Emma Arvidsson bördig från Leksand är klar Medicine Dr Neurovetenskap hjärnforskare vid Uppsala Universitet 3 oktober 2014..

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 15 kl. 15:00

I huvudet på en hjärnforskare

Edvard Moser
Hjärnforskare, Nobelpristagare.

SvD - 12 apr 17 kl. 19:05

Hjärnforskare: vinprovning gör dig smartare

Alla som uppskattar att prova vin kan nu glädjas åt ett nytt argument. Enligt en amerikansk hjärnforskare finns det ingen annan mänsklig sysselsättning som stimulerar hjärnan mer. Kanske blir en sommelierer till och med smartare av sitt jobb?.

Barometern - 15 aug 17 kl. 13:18

Stjärnforskare ska undervisa Kalmarlärare om intelligens

Hårt slit i skolan ger resultat. Och elever ska inte vara rädda för att misslyckas. Det är budskapet när en stjärnforskare inom skolvärlden besöker Kalmarsalen på torsdag..

Barometern - 18 aug 17 kl. 06:00

Framgångsreceptet: Stjärnforskare och ny pedagogik

Stjärnforskare och ny spännande pedagogik. Att satsa på fortbildning kan vara ett framgångsrecept i dragkampen om personal. På torsdagen fick fler än 800 lärare chans att insupa ny kunskap..

Dagens PS - 28 feb 18 kl. 12:42

Glöm att Stockholm har flest miljonärer

Ett helt annat län leder miljonärsligan – sett till folkmängden. Kolla här! Stockholm kommer en bra bit ner på listan över länen som har flest miljonärer, det vill säga i relation till befolkningen.

Dagens PS - 15 mar 18 kl. 10:24

Svenska miljonärer gillar Jimmie Åkesson

SD-ledaren näst mest populära partiledaren bland miljonärerna, enligt ny undersökning. Miljonärsmagasinet Connoisseur – vars undersökning Dagens PS även uppmärksammade på onsdagen – har frågat sina läsare vilken av partiledarna de har störst förtroende för. Klar favorit är inte oväntat Moderatledaren Ulf Kristersson.

Dagens PS - 14 mar 18 kl. 11:21

Höjda skatter oroar sju av tio miljonärer

Det visar en ny undersökning som miljonärsmagasinet Connoisseur genomfört. 71 procent av miljonärerna som deltagit i undersökning är ”sömnlösa på nätterna” av oro för att skatterna ska börja höjas i Sverige, framgår det i ett pressmeddelande. Den fråga som bekymrar miljonärerna mest är ändå brottsligheten.

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 14:01

"Passion" driver svenska miljonärer


De svenska miljonärerna lever inte upp till myten om kyliga och effektiva nordbor. I stället drivs de av "passion" och prioriterar tid och självförverkligande högre än pengar, enligt en ny undersökning från reklambyrån McCann i samarbete med miljonärsmagasinet Connoisseur.I Sverige har 864 personer med en årsinkomst på minst 1,2 miljoner kronor deltagit.

Opinionen.se - 28 mar 14 kl. 14:04

"Passion" driver svenska miljonärer


De svenska miljonärerna lever inte upp till myten om kyliga och effektiva nordbor. I stället drivs de av "passion" och prioriterar tid och självförverkligande högre än pengar, enligt en ny undersökning från reklambyrån McCann i samarbete med miljonärsmagasinet Connoisseur. I Sverige har 864 personer med en årsinkomst på minst 1,2 miljoner kronor deltagit.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

”Vi vill att de internationella ramverken förstärks”

I samband med Internationella antibiotikaveckan bekräftar EU och Japan sitt åtagande att göra sitt yttersta för att minska den antimikrobiella resistensen, skriver Vytenis Andriukaitis, EU-kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet och Kato Katsunobu, Japans minister för hälso-, arbets- och välfärdsfrågor..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Rygg och psykisk ohälsa bakom sjukskrivning

Stress och depression, följt av problem med rygg och leder. Det är de vanligaste orsakerna till att folk i Sverige blir långtidssjukskrivna, enligt en ny rapport från AFA Försäkring..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Brist på maskmedicin kostar miljoner

Bristen de senaste åren på receptfria läkemedel mot springmask har lett till samhällskostnader för onödiga läkarbesök på tiotals miljoner kronor, rapporterar SR Ekot..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Vårdens byråkratisering ett centralt problem

Medarbetare upplever att de ges mindre möjlighet att påverka vårdens utformning för att möta patienternas behov. Det är nu hög tid att ta de beslut som krävs för att ge vårdens professioner ett tydligt ansvar för den långsiktiga verksamhetsutvecklingen, skriver nio debattörer..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Svårt få hjälp av psykiatrin

Psykiatrin går på knäna och kan inte garantera att sjuka får vård. Läkare i Göteborg larmar om att enda chansen till ordentlig hjälp är att begå ett brott och hamna inom rättspsykiatrin. .

Dagens Medicin - Igår: 11:01

Så bra koll har Europas vårdpersonal på resistens

Över 18 000 vårdanställda har svarat på den europeiska smittskyddsmyndighetens, EDCD:s enkät om antibiotika och resistens..

Dagens Medicin - Igår: 08:57

”Starkt motstånd mot vårdval reumatologi”

Drygt två år efter den förra omröstningen i regionfullmäktige väntas Region Stockholm ta ett nytt beslut om vårdval reumatologi i november. Den här gången har den blågröna majoriteten inte informerat berörda patientorganisationer, vårdprofession eller forskarna på Karolinska institutet om beslute....

Dagens Medicin - Igår: 08:05

L vill utreda aktiv dödshjälp

Liberalerna vill tillsätta en utredning om aktiv dödshjälp. – Det är en viktig frihetsfråga, säger riksdagsledamoten Barbro Westerholm..

Dagens Medicin - Igår: 06:00

Styrelseledamot försvarar privat försäkring

Det var styrelsen som tog beslutet att upphandla en privat sjukvårdsförsäkring för de anställda i regionägda Löf. – Det är klart att det blir en konfliktyta, säger Rickard Simonsson, regiondirektör i Region Örebro län och styrelseledamot..

Dagens Medicin - Igår: 12:14

Giktmedicin gav visst skydd efter hjärtinfarkt

Det uråldriga läkemedlet kolkicin minskade risken för nya kardiovaskulära händelser när det gavs som tilläggsbehandling efter hjärtinfarkt, enligt en ny studie som publiceras i New England Journal of Medicine..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.