Alliansfritt Sverige > Opinion

Friday, 22 November, 01:45

Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 10:00

RUT och ROT för 15 miljarder per årUTGIFTER. Tydligen lägger vi mer skattepengar på städning och renovering än på hela polisväsendet. SVT:Allt fler svenskar anlitar städhjälp och köper hushållstjänster. Summorna som läggs på renovering och ombyggnad fortsätter också att stiga, visar färska siffror från Skatteverket [?] Under perioden januari till augusti i år ökade det utbetalade beloppet för rutavdrag till 1,1 miljarder kronor, från 0,9 miljarder kronor under motsvarande period i fjol. Rotavdragen ökade från under perioden januari till augusti till 8,8 miljarder kronor, från 8,3 miljarder kronor.Städning hemma som folk rimligen borde betala själva och bidrag för renovering som är tänkt som en åtgärd i lågkonjunktur men av någon anledning permanentats. Till en kostnad av 10 miljarder redan i augusti - det blir 15 miljarder på ett år. Det är en fantastiskt skev prioritering. Det är mer pengar än vi lägger på polisväsendet.
I sanning en prestation.


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
RUT, ROT, Utgifter, Svtallt, Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RUToch , ROTför 15 , miljarder, per, år
News55 - 21 okt 16 kl. 12:40

KD: ”2,5 miljarder per år i extra pensionsinbetalningar”

Under fredagen höll Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor hösttal i Stockholm på Djurgården. Enligt ett flertal opinionsundersökningar ligger Kristdemokraterna under fyraprocentsspärren till riksdagen. I Aftonbladet/Inizio idag till exempel noteras KD för 3,9 procent, stödet är alltså oförändrat sedan föregående månad, rapporterar Aftonbladet.

Politikerbloggen - 29 mar 11 kl. 18:13

RUT & ROT Tommy Waidelich har utnyttjat båda avdragen

WAIDELICH OM RUT OCH ROT. Socialdemokraternas nyutnämnde ekonomiskpolitiske talesperson Tommy Waidelich och hans familj har utnyttjat både RUT- och ROT-avdraget. - Det har underlättat vår vardag, säger han till Politikerbloggen.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 19 kl. 07:00

”Varför ifrågasätts inte det dyraste av bidragen – Rut/Rot”

Borgerliga ledarskribenter fortsätter med att använda uttrycket ”stäng bidragskranen”. Detta uttryck användes ofta under Allianstiden och nu börjar de komma tillbaka. Jag antar att de då menar socialsjukbidrag och a-kassa.

DrivaEget - 31 okt 16 kl. 10:57

Rut, rot, rit & rep – här finns nya affärsmöjligheter!

 Pengar  I januari infördes begränsningar i rutavdraget trots massiv debatt och kritik. Men från och med den 1 augusti blev rut-tjänsterna fler – dessutom öppnar man för att ännu fler tjänster får skattereduktion från januari nästa år. Bland annat flytt- och it-hjälp.

BT - 24 nov 14 kl. 09:01

Kostar 1 000 miljarder per år

Västvärldens sanktioner och raset för råoljepriset kostar den ryska ekonomin uppåt 1 000 miljarder kronor per år, enligt landets finansminister Anton Siluanov. Beräkningen presenteras samtidigt som den ryska rubeln återhämtar sig kraftigt på valutamarknaden, med draghjälp från vinsthemtagningar bland investerare.Rubeln, som under året har tappat över 30 procent av sin köpkraft mot dollarn, stiger med drygt 2 procent.

HBL - 22 jan 15 kl. 14:54

ECB stödköper: 60 miljarder per månad

ECB ska stödköpa statspapper för 60 miljarder euro per månad, med start i mars.Europeiska centralbanken (ECB) lanserar ett program för stödköp, av samma typ som har använts i USA, Storbritannien och Japan efter krisen. Programmet ska pågå till september 2016, säger ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens.

DI - 02 jan 14 kl. 17:32

12,6 miljarder per dag på börsen

Aktieomsättningen på Nasdaq OMX Stockholm var 12,6 miljarder kronor per dag i december 2013, jämfört med 10,5 miljarder under motsvarande månad föregående år..

E24 - 04 feb 11 kl. 11:47

Deras lön: 120 miljarder per år

Tillsammas tjänar de 120 miljarder kronor per år. Cheferna för världens största hedgefonder toppar listan över världens bäst betalda chefer..

Nyhetskanalen - 06 sep 11 kl. 22:43

Nätbrott kostar miljarder per år

Nätbrott kostar oss 9,2 miljarder kronor per år. De höga kostnaderna överraskar företaget som tagit fram siffrorna.

.

Expressen - 31 mar 14 kl. 08:11

81 miljarder per år för att stoppa skjutningar

GÖTEBORG. Polisens satsning för att stoppa skjutningarna i Göteborg kostar över 80 miljarder kronor per år. Cirka 100 poliser har jobbat heltid med projektet, som har varit i gång ett halvår.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.