Nyteknik > Teknik

Monday, 18 November, 15:58

Nyteknik - 12 sep 11 kl. 09:27

FI:s enhetschef: Skyll inte på robotarnaHögfrekvenshandel står för en fjärdedel av omsättningen på Stockholmsbörsen. FI anser att kritiken är överdriven. Men snart ska skärpta EU-regler sätta käppar i robothjulen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI:s, enhetschef, Skyllinte på , robotarna
Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 08:43

FI:s enhetschef: Skyll inte på börsrobotarna

Högfrekvenshandel står för en fjärdedel av omsättningen på Stockholmsbörsen. FI anser att kritiken är överdriven. Men snart ska skärpta EU-regler sätta käppar i robothjulen..

YLE - 07 jun 14 kl. 08:00

Tar robotarna våra jobb?

Kommer robotarna att ta över mitt jobb, mina barns jobb eller mina barnbarns jobb i framtiden? Svaret är ja. Det är helt klart att robotar kommer att ta över allt mer av jobben, men samtidigt skapas nya hela tiden.

YLE - 11 jun 14 kl. 15:25

Robotarna kan rädda Finland

Trots att Finland har långa traditioner inom både robotbyggnad och programmering, har synnergieffekterna mellan branschaktörerna ännu inte uppnåtts. Nu önskar robotivrarna både en statlig strategi och skapande av ett nationellt robotkluster. Det finns mycket kunnande inom automationsbranschen och it-företagen har en ledande ställning för att utveckla sofisikerade robotlösningar.

YLE - 15 jul 15 kl. 05:19

Robotarna sköter grovjobbet på ABB i Vasa

På fabriksgolvet i ABB:s fabrik i Vasa finns just nu 22 robotar som tillverkar olika former av strömbrytare. De flesta robotarna har kommit till fabriken under de senaste tre åren. Antti Liedes, chef för den operativa verksamheten på ABB i Vasa, berättar att fabrikens lönsamhet och driftssäkerhet har blivit bättre, kunderna klagar mindre, leveranstiderna har halverats samtidigt som produktionen har ökat med 90 procent.

Sydsvenskan - 21 sep 13 kl. 06:30

Skyll dig själv ? skyll inte på spelet

Vad hade Norman Mailer tyckt om Grand Theft Auto V? Författaren dog häromåret, så vi får tyvärr aldrig veta. Men det finns en underbar essä av Mailer om filmmediet.

Dagens PS - 23 nov 16 kl. 13:21

Tips: Ljug, skvallra och skyll på andra

Konflikter mellan människor som jobbar ihop är mer eller mindre oundvikligt. Det kan handla om att det är en öppen misshällighet, som precis alla märker av och känner till, eller så är det bara en liten ”fnurra på tråden” där personkemin stämmer dåligt. Handen på hjärtat är det nog så att många av oss vet hur man ska kommunicera för att vi ska komma överens, så det borde vara lättare att undvika bråk än det är.

Skånskan - 18 feb 19 kl. 16:41

Skyll dig självlinjen

Tillfångatagna IS-anhängare ser ut att kunna bli en diplomatisk surdeg för flera länder. Det finns juridiska, politiska och praktiska problem kring dem som vill återvända till västländer från det sönderfallande ”kalifatet”, som USA:s president Donald Trump menar är besegrat.
Trump uppmanar EU-länderna att se före detta IS-anslutna som sitt ansvar och locka hem dem till ursprungsländerna.

Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 09:42

Här är jobben som ryker först när robotarna tar över

Att robotar kommer att ta över delar av vårt samhälle är nog mer fakta än fiktion. Här är jobben som ryker först när chefen anställer en robot. Bokföring och revision är en av de första yrkena som kommer att ersättas av robotar.

Dagens PS - 06 feb 17 kl. 13:19

Robotarna tar över – men inte överallt

1. Dataanalytiker
2. Annat dator- och matematikjobb
3.

Dagensanalys.se - 03 dec 18 kl. 10:07

”Men någon måste ju korra robotarna också”

Vi  får allt oftare läsa om robotarnas frammarsch i media. Om att artificiell intelligens ska ta över, att fler kommer förlora sina jobb till en robot och att din nästa kärlek kommer att vara virtuell. Så vart hamnar vi alla i den här utvecklingen?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Iverify är appen som känner av om din Iphone blir hackad

Som Iphone-ägare går man inte fri från hackare. Nu finns Iverify – en app som ska hjälpa användarna att ha bättre koll på sin telefon..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Målet: Billigare att installera flytande solceller

Med svensk teknik ska förankringen till flytande solcellsparker bli 50 procent billigare. Det är ambitionen i ett nystartat EU-projekt..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Airbus får mångmiljardorder från Emirates

Flygbolaget Emirates i Förenade arabemiraten utökar sin flotta med 50 plan av modellen Airbus 350-900..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Här är allt vi vet om Teslas nya pickup

Här samlar vi allt vi vet om Teslas ”Cybertruck” som visas upp i Los Angeles den 21 november..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Tydligt budskap från företagen: skärp forskningspolitiken”

DEBATT. Endast 25 procent av Sveriges största företag anser att samarbetet med svenska universitet och högskolor fungerar bra när det gäller kompetensutveckling av deras medarbetare. Det är helt oacceptabelt, skriver Eva Schelin, KK-stiftelsen..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Flygdrama vid Malmö Airport: ”Blev en gnistbildning”

Ett mindre flygplan har havererat på Malmö Airport. Två personer fanns ombord men båda klarade sig oskadda..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Ny varning för farliga hårtorkar – kan ge elchock

Ett stort EU-test av 109 hårtorkar och plattänger visar att över hälften har allvarliga brister. Vissa kan orsaka elchock och brand – och en har belagts försäljningsförbud i Sverige..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Smart teknikutveckling ger hållbar produktion

Etablering och utveckling av demonstrationsmiljöer inom avancerad tillverkningsteknik samt flexibla utbildningsformer för livslångt lärande är viktiga komponenter inom hållbara produktion. Det bidrar också̊ med att tillmötesgå företagens behov av kompetens..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Presenterad: Eldriven Mustang ska få fart på Ford

Ford Mustang har i decennier varit känd som en klassisk muskelbil med V8-muller. Nu krävs modernare hästar under huven, menar Ford, och har avtäckt en eldriven suv-version..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Då kan barnet få swisha själv: ”Väldigt abstrakt”

Egen mobil och egna pengar att swisha från ett alldeles eget konto. När är det egentligen dags för barnen? Någon fast åldersgräns finns inte.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.