Västerbottens Folkblad > Nyheter

Wednesday, 20 November, 07:48

Västerbottens Folkblad - 12 sep 11 kl. 09:30

Ja till kamerorLYCKSELE Lnsstyrelsen har beviljat tillstnd fr allmn kameravervakning vid Lycksele tingsrtt. LYCKSELE Lnsstyrelsen har beviljat tillstnd fr allmn kameravervakning vid Lycksele tingsrtt. Tillstndet gller sammanlagt tta kameror. Syftet med vervakningen r att verblicka de allmnna utrymmena fr att ge bttre? Continuereading?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ja till kameror
Skånskan - 26 mar 18 kl. 05:00

157 kameror på Malmös tågstationer

Malmö Fler kameror ska öka säkerheten för resenärerna, förhindra olyckor och hjälpa polisen vid brott. Det menar Trafikverket som ansöker om utvidgat tillstånd för kameraövervakning kring Malmö C, Hyllie och Triangelstationen. 35 kameror som bevakar Triangelstationen, 49 kameror vid Hyllie och 73 kameror på centralstationen.

Sydsvenskan - 10 mar 11 kl. 23:45

Anställd lagade och sålde 600 kameror

Renhållningsarbetaren hade hittat ett lönande extraknäck - att reparera och sälja övervakningskameror som företaget Axis kasserat och slängt på sopstationen. Men affärerna avslöjades, mannen fick sparken och åtalas för egenmäktigt förfarande.
Enligt åklagare Fredrik Peters hann renhållningsarbetaren med att sälja omkring 600 övervakningskameror innan affärerna uppdagades.

Skånskan - 04 feb 16 kl. 06:00

Behov av kameror växer i världen

lund/Eslöv Säg övervakningskamera och många tänker på säkerhet. Men marknaden för kameror är vidare än så. I dag kan kameror användas för att läsa av kunder i butiken eller tala om att varor behöver fyllas på i en hylla.

Sydsvenskan - 04 apr 11 kl. 19:08

Skånska kameror på väg till Fukushima

Foto: Isec
"Mycket säkrare för räddningspersonalen".
Vad är det för kameror? - Vi har tagit fram dem under sex år tillsammans med kärnkraftsindustrin.

Sydsvenskan - 26 feb 11 kl. 08:30

Kameror räddar liv

Arkivfoto: Julia Lindemalm
Femtio nya kameror sätts upp i år.
Det började med enkla plåtskåp som polisen fick åka ut till för att hämta bilderna.
Sedan kom de automatiska kamerorna, ATK, som dirigeras och vittjas av polisens speciella central i Kiruna.

YLE - 17 dec 15 kl. 12:50

Kameror placeras i havsörnars bon

Snart finns det kameror i örnbon i Kvarken. Med hjälp av kamerorna får man information om havsörnarna och deras ungar. Tanken är att kameror ska installeras i ett eller ett par bon.

Skånskan - 30 mar 16 kl. 16:02

Kameror till högsta instans

Lund Trots bakslag i två instanser går Datainspektionen, DI, vidare med ett ärende som rör kameraövervakningen på LVM-hemmet Lunden.Senast har ett överklagande skickats till Högsta förvaltningsdomstolen.
Det beslut som ärendet gäller fattades av länsstyrelsen i april förra året.

Trelleborgs Allehanda - 12 jul 12 kl. 11:00

Inga kameror i stadsbussarna

Arkivfoto: Scanpix
Veolia Transport får inte lov att montera kameror i Trelleborgs stadsbussar. Hotbilden mot förarna är inte tillräckligt stor, anser länsstyrelsen.
Veolia har ansökt om att få montera fem kameror i varje stadsbuss.

BT - 03 jun 14 kl. 09:14

Kameror leder inte till trygghet

Efter bränderna och skadegörelsen på Hulta torg i maj har frågan om övervakningskameror återigen kommit på tapeten. Alla vill givetvis ha ett trevligare torg och en tryggare miljö, men till vilket pris? Många har en övertro på att kameror både förebygger och löser brott.

Skånskan - 15 apr 16 kl. 06:00

Kameror ska hindra nya rymningar

FOSIE Fosieanstalten vill utöka och förnya sina övervakning.
I en ansökan vill man ha tillstånd för 16 nya kameror, bland annat för att hindra rymningar och inbrott i personalens bilar.Det handlar både om fast monterade kameror och kameror som ska gå att styra från ett kontrollrum i den utökning som kriminalvården vill göra i Fosie.

Skånskan - 20 apr 18 kl. 14:00

Källebergsskolan kan få kameror

Eslöv Källebergsskolan kan komma att få övervakningskameror uppsatta under 2018.När Eslövs kommun frågade sina högstadieskolor om de är intresserade av kameror fick man napp från Källebergsskolan.
– Jag skulle tro att man tagit intryck av de positiva resultaten på Norrevångsskolan, säger barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S).

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.