Nyhetskanalen > Nyheter

Friday, 22 November, 18:27

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 09:02

Lars Vilks kan ha varit måletEn av de fyra personer som anhölls i Göteborg i går på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott nekar till anklagelserna. Säpo vill fortfarande inte lämna ut några detaljer kring gripandet.

Men en möjlig teori är att målet var den kontroversielle konstnären Lars Vilks som enligt sin blogg planerade att besöka det konstarrangemang som igår fick utrymmas på grund av terrorhot..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Vilks, Göteborg, Lars Vilks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, Vilkskan ha varit , målet
Expressen - 17 mar 16 kl. 15:27

Lars Vilks målet för Köpenhamnsterrorn

Det var Lars Vilks som var målet när 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein attackerade kulturhuset Krudttønden i Köpenhamn. Två personer dödades Köpenhamnsattackerna, varav en vid Krudttønden. – Det var inte han som stod där som skulle dö.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 16:14

Målet i terrorattacken var Lars Vilks

köpenhamn Lars Vilks ska ha varit målet för terrorattacken i Köpenhamn i februari i fjor uppger en av dem som nu står inför rätta för medhjälp till terrorism.   Enligt DR bekräftar en av de fyra män som nu står åtalad för att ha hjälpt gärningsmannen med attacken mot synagogan att Lars Vilks var målet i attacken mot kulturhuset Krudttønden i Köpenhamn. De fyra männen är i åldrarna 21-31 år och står inte åtalade för den attack där Vilks var målet utan attacken mot synagogan, skriver DR.

Expressen - 14 feb 16 kl. 15:42

Lars Vilks om livet efter terrorattacken

För ett år sedan utsattes ett möte om yttrandefrihet i Köpenhamn för en terrorattack. Med på mötet var den kontroversielle konstnären Lars Vilks och allt tyder på att det var han som var målet. Attacken förändrade Lars Vilks liv i grunden - troligtvis för alltid.

DN - 17 mar 16 kl. 16:55

Terroråtalad medger att Lars Vilks var målet

Det var konstnären Lars Vilks som var målet för terrorattentatet mot kulturhuset Krudttønden i Köpenhamn förra året. Det medgav en 26-årig man som åtalats för medhjälp när han förhördes i domstol på torsdagen..

Expressen - 04 feb 14 kl. 17:11

Misstänkt föremål hos Lars Vilks var eldosa

Polisens bombgrupp kallades till Lars Vilks hem i Nyhamnsläge efter att ett misstänkt föremål hittats på konstnärens tomt. Föremålet visade sig vara en elektrisk dosa från ett elarbete som glömts kvar, uppger Helsingborgs Dagblad..

Expressen - 18 feb 15 kl. 06:56

Lars Vilks: Polisen undervärderade hot

Konstnären Lars Vilks, som kan ha varit målet att ett av helgens terrorangrepp i Köpenhamn, anser att den danska polisen har undervärderat hotbilden mot honom..

Skånskan - 21 feb 15 kl. 23:30

Lars Vilks är bara en bifigur

Förra veckans terrorattentat i Köpenhamn förvandlade ännu en gång den svenska konstnären Lars Vilks till en huvudrollsinnehavare. Försöket att mörda människor vid en yttrandefrihetskonferens var det första målet följt av attacken mot den judiska synagogan.
På ett i grunden obefogat sätt förs nu en debatt kring yttrandefrihetens gränser och frågan om det skall vara....

SR - 15 feb 15 kl. 15:22

Lars Vilks egna ord om attentatet

Den svenske kontroversielle konstnären Lars Wilks tros ha varit målet för attacken mot yttrandefrihetsseminariet i Köpenhamn i går kväll. Nu berättar han om dramatiken för Ekot..

GöteborgsPosten - 24 sep 12 kl. 10:13

Snart dom i Vilks-målet

Klockan 11 på måndagen kommer hovrättens dom i Vilksmålet. Allt tyder på att tingsrättens friande dom fastställs..

GöteborgsPosten - 24 sep 12 kl. 10:13

Friande dom i Vilks-målet

Hovrätten fastställer, som väntat, tingsrättens dom i Vilksmålet. De tre männen frias..

DI - 26 jun 18 kl. 16:58

Lars Calmfors: Skuldmålet är inte "dumsnålt"

Sveriges nitiska gnetande med statsskulden är på gränsen till dumsnålt, varnar Nordeas chefsekonom Annika Winsth och får medhåll av tunga kollegor. Men professor Lars Calmfors håller inte med..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.