Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 15 November, 23:48

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 09:05

Diamyd får anslag värt 19 miljonerDiamyd Medical med partners har tilldelats anslag på 3 miljoner dollar för att utveckla NTDDS-portföljen (Nerve Targeting Drug Delivery System)..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Medical, NTDDS, Targeting Drug Delivery System

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diamydfår , anslag, värt19 miljoner
DI - 12 sep 11 kl. 08:42

Diamyd Medical får amerikanskt anslag

Diamyd Medical med partners har tilldelats anslag på 3 miljoner dollar för att utveckla NTDDS-portföljen (Nerve Targeting Drug Delivery System). Anslaget har tilldelats av amerikanska National Institutes of Health..

VA - 26 apr 11 kl. 07:00

Genombrott för Diamyd nära

26 april I mitten av februari gjorde den sista patienten sitt 15-månaders besök på en av klinikerna i bolagets europeiska studie. Sedan dess har bolaget sammanställt data från de 320 patienterna. Snart kommer studien att avblindas och resultatet att presenteras.

VA - 23 jun 11 kl. 09:12

Bakslag för Diamyd

23 juni Diamyd Medical avbryter sin amerikanska fas 3-studie med diabetesläkemedlet Diamyd. Beslutet är baserat på en blindad analys av de effektdata som hittills samlats in i studien, samt det tidigare rapporterade negativa resultatet av en europeisk fas 3-studie med samma design, skriver Diamyd i ett pressmeddelande. Arbetet med att stänga studien kommer att inledas omgående.

VA - 09 maj 11 kl. 10:39

Enorm besvikelse för Diamyd

9 maj Dagens bakslag för diabetesbolaget Diamyd Medical är tragiskt ur flera perspektiv. I första hand för de som tidigt i livet drabbas av typ 1-diabetes och som Diamyd såg en chans att slippa vara insulinberoende, helt eller delvis, med alla de biverkningar som följer. För de andra för de aktieägare som bidragit med finansiering och varit med och bygga upp ett bolag som före dagens kollaps var värderat till cirka 4 miljarder kronor.

VA - 01 jun 11 kl. 08:55

Diamyd Medical lägger ned Fas 3-studie

1 juni Diamyd avslutar sin europeiska fas 3-studie. Det framgår av ett pressmeddelande. Den 9 maj rapporterade bolaget negativa resultat kring projektet och nedläggningsbeslutet följer som en konsekvens härav.

VA - 01 jun 11 kl. 08:50

Partner säger upp Diamyd-avtal

1 juni Diamyd Medical meddelar att bolaget har återfått kontrollen över diabetesterapin Diamyd efter att partnern Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals valt att avsluta det avtal som de två bolagen tecknade i juni 2010 för att utveckla och kommersialisera Diamyd. Det framgår av ett pressmeddelande. Uppsägningen av avtalet följer på utvärderingen av resultaten från en europeisk fas 3-studie med Diamyd som rapporterades den 9 maj.

VA - 26 apr 11 kl. 14:52

Vd-bytet har inget med Diamyd-studie att göra

26 april Att Elisabeth Lindner får sparken som vd för Diamyd Medical har inget med bolagets fas 3-studie Diamyd, mot typ 1-diabetes, att göra. Det säger bolagets styrelseordförande Anders Essen-Möller till Nyhetsbyrån Direkt. "Det har inget som helst med studien att göra, inte ett dugg.

VA - 09 maj 11 kl. 11:04

För tidigt att fatta beslut enligt Diamyd

9 maj Det är för tidigt att fatta några beslut kring hur Diamyd Medical ska gå till väga med sitt nyckelprojekt Diamyd mot diabetes typ 1. Och därmed är projektet inte utdömt. Det säger bolagets tillförordnade vd Peter Zerhouni till Nyhetsbyrån Direkt, med anledning av beskedet på måndagen att fas 3-studien i Europa för Diamyd inte uppfyllde det primära målet, "Det är naturligtvis väldigt tråkigt och en väldig besvikelse med dagens besked, men det är alltför tidigt att säga något om hur vi ska gå vidare med projektet", säger han.

VA - 11 maj 11 kl. 14:52

Lindkvist fortsätter minska i Diamyd

11 maj Bertil Lindkvist har minskat sitt innehav i Diamyd Medical från cirka 8,5 miljoner till cirka 6,52 miljoner aktier och rösträtter. Efter transaktionen, daterad den 10 maj, motsvarar Bertil Lindkvists innehav i Diamyd Medical 22,05 procent av kapitalet och 15,3 procent av rösterna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande på onsdagen.

BT - 01 jun 11 kl. 14:22

Börsslakt på Diamyd

Stockholmsbörsen steg med 0,6 procent på onsdagen. Tele2 och Biophausia var två vinnare. Sämre gick det för Diamyd Medical och Nokia.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Peter Hamberg tankar aktier i Net Ent

Peter Hamberg köpte den 14 november 80.000 B-aktier i Net Ent. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

ING: SEB välpositionerad mot eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning av de penningtvättsuppgifter från SVT-programmet Uppdrag granskning som SEB informerade om på fredagsmorgonen. Det bedömer investmentbanken ING, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Aktierna som går mot strömmen

Efter en öppning uppåt vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som tyngsta sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

UBS: Här får investerare räkna med ett svagt 2020

Investerare bör förbereda sig på låg avkastning under 2020, då handelskriget mellan USA och Kina väntas dra ned tillväxten. Tillväxten kommer dock sannolikt att hämta sig under andra hälften av 2020, säger UBS Asienstrateg Niall MacLeod till South China Morning Post..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

SEB och Elekta tunga sänker på börsen

Efter en initial uppgång vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Elekta rasar efter vinstvarning

Elekta sänker sin prognos för ebita-marginalen för räkenskapsåret 2019/2020. Samtidigt publicerar bolaget preliminära resultat för det andra kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.