BT > Utrikes

Tuesday, 19 November, 08:17

BT - 12 sep 11 kl. 09:09

Norsk islamist släpp i SaudiarabienEn norsk man som gripits av säkerhetspolisen i Saudiarabien har släppts och flygs troligen tillbaka till Norge under måndagen. Den 25-årige mannen från Larvik beskrivs som radikal islamist. Han uppmärksammades i fjol i samband med protester mot Muhammedkarikatyrerna. Då varnade han för ett 11 september-dåd på norsk mark.
Mannen anlände i torsdags till den heliga staden Medina, och greps omedelbart av säkerhetspolis.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Saudiarabien, Norge, Larvik, Muhammedkarikatyrerna, Medina, UD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, islamist, släppi , Saudiarabien
NSD - 12 sep 11 kl. 09:08

Norsk islamist släpp i Saudiarabien

En norsk man som gripits av säkerhetspolisen i Saudiarabien har släppts och flygs troligen tillbaka till Norge under måndagen. Den 25-årige mannen från Larvik beskrivs som radikal islamist. Han uppmärksammades i fjol i samband med protester mot Muhammedkarikatyrerna.

UNT - 11 sep 11 kl. 13:07

Norsk islamist greps i Saudiarabien

En 25-årig norsk medborgare har gripits av säkerhetspolis i Saudiarabien. 25-åringen, som beskrivs som radikal islamist, uppmärksammades i fjol i Oslo i samband med protester mot Muhammed-karikatyrerna. (TT).

NSD - 11 sep 11 kl. 13:07

Norsk islamist greps i Saudiarabien

En 25-årig norsk medborgare har gripits av säkerhetspolis i Saudiarabien..

SvD - 12 sep 11 kl. 09:50

Norsk islamist släppt i Saudiarabien

En norsk man som gripits av säkerhetspolisen i Saudiarabien har släppts och flygs troligen tillbaka till Norge i dag..

Expressen - 11 sep 11 kl. 13:37

25-årig norsk medborgare greps i Saudiarabien

En 25-årig norsk medborgare har gripits av säkerhetspolis i Saudiarabien. .

GT - 06 nov 19 kl. 19:39

Islamist-rektorn förde ut skolpeng till utlandet

Vetenskapsskolans tidigare rektor Abdel Nasser El Nadi har fört ut mångmiljonbelopp till konton i utlandet. Så sent som i februari i år fördes 4,2 miljoner kronor över från ett bolag som El Nadi kontrollerar till ett privat investeringskonto på Malta. Vetenskapsskolan, som fått 275 miljoner i skolpeng sedan starten, har även fört över stora belopp till en bank i Saudiarabien.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

Dagen - 02 feb 11 kl. 03:00

Hammaren och skäran och halvmånen

De folkliga resningarna i Nordafrika aktualiserar vänsterns relation till islamismen. En del debattörer ser en självklar samarbetspartner. Men genom historien har islamisterna ofta behandlat vänstersympatisörer som sina svurna fiender.

HBL - 29 jun 14 kl. 05:21

"Jag tolererar inte religiös extremism"

– Vi har olja och ekonomiska förutsättningar för att skapa ett stabilt land. Problemet är att ingen vill dela på potten, det är en kamp om vem som ska kontrollera pengarna, säger irakiska Ala Saeed. Hon hoppas på en framtida irakisk stat som inte bygger på religiösa eller nationalistiska grunder.

Nerikes Allehanda - 01 feb 15 kl. 05:15

Ska S, V, MP och SD förbjudas?

Samma dag som Göran Hägglund tillkännagav att han skulle avgå, publicerade Expressen en artikel av Sara Skyttedal, ordförande i Kristdemokraternas ungdomsförbund. Hon verkar ha tagit på sig rollen som ”buse”, en person som testar kontroversiella förslag. Sådant förekommer även i andra partier.

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.