Expressen > Nyheter

Sunday, 17 November, 05:54

Expressen - 12 sep 11 kl. 08:46

Regeringen satsar på ungdomarRegeringen kommer att presentera en stor ungdomssatsning. I den ligger sänkt restaurangmoms, uppger regeringskällor för Expressen.se på måndagsmorgonen. Detta innebär en stor seger för Centerpartiet som drivit frågan. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Expressen, Centerpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, satsar, ungdomar
Regeringen - 08 sep 11 kl. 11:21

Regeringen satsar på energi- och klimatrådgivning i höstens budget

De kommunala energi- och klimatrådgivarna är en viktig pusselbit i regeringens klimat- och energipolitik. I höstbudgeten satsar regeringen därför 140 miljoner kronor årligen på fortsatt energi- och klimatrådgivning för 2013 och 2014. Nyhetsartikel: Regeringen satsar på energi- och klimatrådgivning i höstens budget Näringsdepartementet, 8 september 2011.

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 08 mar 11 kl. 14:34

Regeringen satsar på kvinnors företagande

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att samordna och genomföra satsningar för 65 miljoner kronor per år inom ramen för programmet för att främja kvinnors företagande. Pressmeddelande: Regeringen satsar på ambassadörer för kvinnors företagande samt innovations- och affärsutvecklingsinsatser Mer om regeringens arbete med Kvinnors företagande Tillväxtverkets webbplats för ambassdörsprogrammet Näringsdepartementet, 8 mars 2011.

Regeringen - 10 mar 11 kl. 13:20

Regeringen satsar ytterligare 17,5 miljoner på jämställdhet inom kulturområdet

Regeringen ger Svenska filminstitutet och Statens historiska museer i uppdrag att arbeta för ökad jämställdhet inom museisektorn och filmen. - Kulturområdet och samhället i stort ska präglas av likabehandling och jämlika villkor för män och kvinnor. Därför är det viktigt att vi nu fortsätter och utvidgar regeringens satsningar på jämställdhet inom kulturområdet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Regeringen - 08 mar 11 kl. 14:34

Regeringen satsar på kvinnors företagande

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att samordna och genomföra satsningar för 65 miljoner kronor per år inom ramen för programmet för att främja kvinnors företagande. Pressmeddelande: Regeringen satsar på ambassadörer för kvinnors företagande samt innovations- och affärsutvecklingsinsatser Mer om regeringens arbete med Kvinnors företagande Tillväxtverkets webbplats för ambassdörsprogrammet Näringsdepartementet, 8 mars 2011.

Regeringen - 16 jun 11 kl. 14:52

Regeringen satsar på att utveckla statistik om väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar

Regeringen har torsdagen den 16 juni beslutat att ge Socialstyrelsen i uppdrag att inrätta ett system för att följa väntetider på landets sjukhusbundna akutmottagningar. Pressmeddelande: Regeringen satsar på att utveckla statistik om väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar Socialdepartementet, 16 juni 2011.

Regeringen - 09 aug 12 kl. 13:45

Regeringen satsar 148 miljoner på natur och teknik i skolan

Regeringen sammanträdde i dag under ledning av utbildningsminister och vice statsminister Jan Björklund. Efter mötet träffade sommarregeringen media, och berättade bland annat om regeringens skolsatsning på naturvetenskap och teknik, förslag om 14 nya skyddade naturområden och utredningsuppdrag till Socialstyrelsen kring separationsteam. Artikel: Regeringen satsar 148 miljoner på natur och teknik i skolan Statsrådsberedningen, 9 augusti 2012.

Regeringen - 20 okt 14 kl. 10:46

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

Pressmeddelande: Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan
Promemoria: Skolrenoveringar för bättre arbetsmiljö och energieffektiviseringar

Utbildningsdepartementet, 20 oktober 2014.

Regeringen - 31 aug 16 kl. 11:10

Ann Linde: Regeringen satsar 28 miljoner för att främja svensk design utomlands

EU- och handelsminister Ann Linde invigningstalade på Fashion Week Stockholm måndag den 29 augusti och lyfte fram vikten av svenskt mode som en exportindustri. Svenskt mode är en av de snabbast växande exportnäringarna och en bransch som regeringen vill fortsätta stötta. Regeringen satsar därför 28 miljoner kr under 4 år för att främja svensk design utomlands..

Regeringen - 17 sep 11 kl. 08:02

Regeringen satsar på klimatanpassningscentrum och lokala klimatsamordnare

På grund av klimatförändringarna förväntas det i framtiden bli allt mer nederbörd, med ökade risker för översvämningar, ras och skred. Regeringen satsar därför 400 miljoner kronor mellan 2012-2015 på bland annat ett nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning vid SMHI, och ett förlängt stöd till lokala klimatsamordnare vid länsstyrelserna. Pressmeddelande: Klimatsäkra Sverige - 400 miljoner kronor till lokala klimatsamordngare och nytt klimatanpassningscentrum vid SMHI Miljödepartementet, 17 september 2011.

Regeringen - 23 maj 16 kl. 14:34

Regeringen satsar 62 miljoner på miljö- och klimatteknik

Regeringen satsar 62 miljoner 2016 på att förstärka utveckling och användande av miljö- och klimatteknik. Tre myndighetsuppdrag banar väg för en ny generation miljöteknik, nya testbäddar samt ökad resurseffektivitet och återvinning..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Krisen med U137 – dagen då ryssen kom till Sverige

Den sovjetiska ubåten U137 har gått på grund i militärt skyddsområde utanför Karlskrona.Det blir en världsnyhet – och början på tio dygns intensiv diplomati. För Sveriges del var kalla kriget aldrig så påtagligt som i oktober 1981..

Expressen - 1 timme sedan

Hånet mot prinsen efter pizza-alibit

Prins Andrew säger att han var och åt pizza i Woking vid ett av tillfällena då han anklagas för att ha haft sex med en minderårig.Nu bombarderas pizzerians Twitter-konto med hån mot prinsen skriver Metro och Mirror.”Hade bra alibi, jag menar måltid, här”, skriver en person.

Expressen - 4 timmar sedan

Nattklubbsprofil misstänkt för flera våldtäkter

En man som är känd inom Stockholms nattliv misstänks för fyra våldtäkter i oktober, rapporterar Aftonbladet. I förra veckan kunde han häktas.Samtidigt häktades även mannens vän, som också misstänkt ha våldtagit en av kvinnorna..

Expressen - 5 timmar sedan

Våldsamma protester i Iran – minst en död

En person har dött och flera skadats i protester i Iran. De våldsamma demonstrationerna började efter att regeringen chockhöjde priset på bensin, rapporterar AFP.  I 40 städer runtom i landet pågick protesterna på lördagen.

Expressen - 5 timmar sedan

Man stickskadad i magen

En man vårdas av ambulanspersonal efter att ha fått stickskador i magen. Enligt polisens uppgifter var det flera personer som misshandlade mannen. .

Expressen - 5 timmar sedan

Prinsens svettförsvar efter sexanklagelserna

Prins Andrew nekar till anklagelserna om att ha haft sex med den då minderåriga Virginia Giuffre. I en intervju med BBC säger han att han inte kan vara den utpekade mannen – för han kan inte svettas. – Det finns ett litet problem med svettningen, eftersom jag har en medicinsk åkomma som gör att jag inte kan svettas, säger han enligt Mirror.

Expressen - 5 timmar sedan

Vapenman i bostadshus på Lidingö

En man med vapen har påträffats i ett bostadshus på Lidingö.Mannen misstänks för brott mot vapenlagen. .

Expressen - 5 timmar sedan

Jenny Madestam: Sabuni behöver tydligare riktning

L-ledaren Nyamko Sabuni utlovade stramare migrationspolitik och färre utsatta samhällen i sitt linjetal under Liberalernas partidagar.Men enligt Expressens statsvetare, Jenny Madestam, kunde partiledaren ha varit tydligare med var hon står rent ideologiskt.– Frågan är om det här talet motverkar oron för att inget ska hända inom partiet, säger hon..

Expressen - 6 timmar sedan

70 miljoner kronor – till Göteborgs universitet

70 miljoner kronor.Så mycket har Göteborgs universitet fått för cancerforskning – av Cancerfonden, skriver SVT Nyheter Väst. – Det känns fantastiskt.

Expressen - 6 timmar sedan

Garage övertänt – risk att elden sprids

Strax före 22.30 på lördagskvällen kom larm om att garage var helt övertänt på en gård söder om Torsås..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.