Regeringen > Nyheter

Tuesday, 19 November, 00:40

Regeringen - 10 sep 11 kl. 12:15

400 miljoner till humaniora och samhällsvetenskapI den kommande budgetpropositionen föreslår regeringen en satsning på 400 miljoner kronor för humaniora och samhällsvetenskap. Reformen finansieras genom att ersättningen universitet och högskolor får för studenter som inte aktivt studerar minskas. Pressmeddelande: Kvalitetssatsning på högskolan - 400 miljoner till humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsdepartementet, 10 september 2011.
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 400miljoner till , humanioraoch , samhällsvetenskap
DN - 29 jul 12 kl. 00:55

?Sverige behöver humaniora och samhällsvetenskap?

Investering för framtiden. Regeringen måste se den bredare samhällsnyttan av forskning och bryta sin ensidiga inriktning mot medicin och teknik. I forskningspropositionen efterlyser vi därför satsningar inom humaniora och samhällsvetenskap.

Ekonomistas - 07 dec 17 kl. 22:10

Samhällsvetenskap eller samhällsvision?

Katalys, som är ett institut för facklig idéutveckling, publicerade nyligen en rapport med  titeln ”Finansialiseringen av Sverige: På väg mot nästa kris?” (DN-debatt hade den 25 november ett kondensat av rapporten.) Rapportförfattare är de två organisationsforskarna Claes Belfrage och Markus Kallifatides.

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 13 kl. 06:30

Samhällsvetenskap nummer ett på listan

Foto: Tomas Nyberg
494 trelleborgare har gjort sitt val inför gymnasiet. 59 procent av dem har sökt till de nationella programmen på Söderslättsgymnasiet.
Av de sökande trelleborgarna är det 41 procent som har sökt till en annan kommun eller till någon friskola.

Dagen - 03 maj 17 kl. 03:00

Teologin behöver samhällsvetenskap

Om vi vill ta upp tråden från befrielseteologin bör vi också först anknyta den till ett allsidigt studium av vårt samhälle..

Dagen - 03 maj 17 kl. 03:00

Teologin behöver samhällsvetenskap

Om vi vill ta upp tråden från befrielseteologin bör vi också först anknyta den till ett allsidigt studium av vårt samhälle..

SVT - 21 dec 18 kl. 19:07

Professor: Förakt och misstro mot forskare inom humaniora allt vanligare

Ett allt öppnare kunskapsförakt riktas mot humaniora och samhällsvetenskap – och forskning anklagas för att vara ideologiskt driven eller ovetenskaplig. Det menar ledningen för humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet..

BT - 13 feb 19 kl. 22:41

Stort intresse för samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap är rejält i ropet bland niorna i Ulricehamns kommun. Samhällsvetenskapliga programmet, byggprogrammet och ekonomiprogrammet är det eleverna helst vill gå på Tingsholmsgymnasiet. Estetiska programmet är populärt, men de eleverna väljer lika gärna andra skolor än Tingsholm..

DN - 18 sep 17 kl. 15:05

”Bra samhällsvetenskap är kreativ och inopportun”

SLUTREPLIK DN Debatt 10/9. För att forskarsamfundet ska bli mindre sårbart för externa påtryckningar krävs en integritet som bara kan utvecklas om forskare sinsemellan tar relevansfrågor på lika stort allvar som metod- och karriärfrågor, skriver Mats Alvesson och Roland Paulsen..

Dagensanalys.se - 21 jan 19 kl. 12:18

Framtidens AI-system har människan i centrum

Ett nytt nätverk som förenar AI med samhällsvetenskap och humaniora har bildats vid Örebro universitet. – Artificiell intelligens kan hjälpa oss att skapa en bättre värld, men vi måste bli bättre på att designa AI med människan och hållbarhet i centrum, säger Luis de Miranda, en av forskarna bakom det nybildade nätverket. Utgångspunkten för nätverket CREA som Luis de Miranda har startat tillsammans med Alessandro Saffiotti, professor i datavetenskap, är relationen mellan människan och AI-system.

Supermiljöbloggen - 17 okt 18 kl. 07:30

Steven Hartman: ”Vi behöver beakta de mänskliga dimensionerna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I andra delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör litteraturvetaren och engelska-professorn Steven Hartman. Steven Hartman är född i USA och är en av de centrala forskarna inom miljöhumaniora i Norden.

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 19:03

Nina Wormbs: ”Vårt fossilbaserade välstånd är orsaken till klimatförändringarna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I tredje delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör teknikhistorikern Nina Wormbs. Bland de mest spännande och nytänkande forskningsmiljöer i Sverige, är Enviromental humanities laboratory på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH i) i Stockholm en av de främsta.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.