Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 14 November, 06:00

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 08:26

?Aktien går knappast att blanka?(Måndag 12 september) Med Björn Björnsson försvann förtroendet för biotechbolaget, hör Börsgolvets vänner..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Björn Björnsson, Börsgolvets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktien, går, knappastatt , blanka
Dagens PS - 04 apr 19 kl. 06:58

Här är aktien som är dyrast att blanka

Taxiappbolaget Lyft har haft en bergochdalbaneliknande start på Wall Street sedan premiären förra veckan. Kostnaden för att blanka aktien har rusat i höjden. Aktien ligger nu högst av alla större papper på börsen.

Affärsvärlden - 04 apr 19 kl. 15:28

Lyft dyraste aktien att blanka på Wall Street

Skjutsdelningsbolaget Lyfts aktie har blivit den dyraste aktien att blanka på hela Wall Street, vilket är likställt med att många investerare tror att aktien ska falla..

DI - 04 apr 19 kl. 16:11

Lyft dyraste aktien att blanka på Wall Street

Skjutsdelningsbolaget Lyfts aktie har blivit den dyraste aktien att blanka på hela Wall Street, vilket är likställt med att många investerare tror att aktien ska falla. Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till börsdata från IHS Markit..

VA - 18 apr 11 kl. 10:57

Blanka H&M-aktien

18 april JP Morgan vidhåller sin negativa inställning till H&M-aktien. I en analysuppdatering på måndagen upprepas rekommendationen undervikt och riktkursen 165 kronor samtidigt som aktien tas med på JP Morgans så kallade European Analyst Conviction List som en blankningskandidat. Detta innebär att man börjar spekulera i att aktien ska sjunka på börsen.

PrivataAffärer - 04 apr 19 kl. 16:01

Lyft dyraste aktien att blanka på Wall Street

Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till börsdata från IHS Markit. Aktien gjorde sin första handelsdag i fredags, vilket slutade med en bejublad debut där aktien steg rejält från noteringskursen 72 dollar. Veckans handel har varit svajigare och vid stängning på torsdagen handlades aktien strax under noteringskursen.

DI - 18 jun 15 kl. 11:51

Börspodden: Blanka Electrolux

Börspoddens John Skogman och Johan Isaksson gillar inte vitvarubolaget Electrolux i inslaget veckans aktie på torsdagen. Börspodden blir aggressiva och råder inte bara till sälj Electrolux, de tycker även att man ska blanka aktien..

DI - 18 apr 11 kl. 09:29

Aktieproffs: Blanka H&M-aktien

Modejätten H&M går inte hem hos aktieproffsen. I en färsk analys upprepar JP Morgan en gammal varning för aktien. Pessimismen är så stor att investmentbanken nu rekommenderar blankning i H&M..

Affärsvärlden - 18 apr 11 kl. 09:02

JP Morgan: Blanka H&M

JP Morgan vidhåller sin negativa inställning till H&M-aktien..

DI - 27 okt 11 kl. 10:31

Teknisk analys: Dags att blanka Handelsbanken

Lundin Petroleum är den starkast lysande stjärnan på börshimlen just nu. Om man ska köpa eller sälja aktien står dock också skrivet i stjärnorna..

Cornucopia - 22 sep 15 kl. 16:03

Volkswagens avgasfusk - knappast det enda

Volkswagen har medgett att man programmerat mjukvaran i sina dieselbilar för att ge lägre utsläpp av kväveoxider, NOXar, vid åtminstone amerikanska test. Bolagets aktie totalslaktas på börserna, men att manipulera bilar för att klara standardiserade tester är knappast något nytt eller unikt.
Bland standardiserade tester med vissa körcykler hittas avgasrening för dieselbilar och förstås även bränsleförbrukning eller batteriräckvidd på elbilar.

Affärsvärlden - 27 maj 11 kl. 11:05

Carnegie-rek kan lyfta MQ-aktien

MQ-aktien har knappast haft någon rolig utveckling på senaste tiden. Men Carnegie visar nu att man tror på klädbolaget..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

En enkel till Shanghai?

Med ständigt framförflyttade miljönyttiga vinster från långt ifrån transparenta solenergiprojekt i Kina lyckas listningsaktuella ASAB ta in alltmer kapital via First North-modern Soltech samt skräpobligationer. Risken är att svenska privatsparare köper dyra enkelbiljetter till Mittens rike..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Torsk på hamburgare

De välkända Siljabåtarna är sedan många år i estländsk ägo och nu försöker Tallink att ro iland tillväxt utanför fartygen, bland annat via en Burger King-franchise i Baltikum..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Gjorde ett klipp i Dometic

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Störst prognoslyft i Boliden

Snart är rapportsäsongen till ända, vilket betyder att analytikerna har uppdaterat sina vinstestimat..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

”Meds till börsen”

BÖRSGOLVET..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Vietnam vinnare på handelskrig

Thailand och Vietnam är båda populära vinterdestinationer. Ur ett investerings- perspektiv skiljer sig temperaturen dock åt betydligt mellan de båda länderna..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

För tidigt säkra vinsten

Ventilationsfirman Systemair är tveklöst på rätt väg. Tillväxten är god och fortsatta lönsamhetslyft lär stå för dörren. Aktien har mer att ge..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Vips så försvann tillväxten

Hårdare konkurrens som följs av utraderad tillväxt i kombination med stora insiderförsäljningar är sällan en lovande dramaturgi i börsbolag. Affärsvärlden skruvar ned köprådet i Mips..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Värdestrategin levererar

Nordiska Värdeportföljen avrundar en stark rapportperiod där flertalet lågvärderade case överpresterat börsen. En helt ny position har tillkommit de senaste veckorna, en befintlig har sålts helt och tre har viktats om..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

”Vi har vuxit enormt snabbt”

Efter åtta månader presenterar Scandics vd Jens Mathiesen den bästa rapporten i hotellbolagets historia. Nu tilltar konkurrensen, inte minst på hans egna hemmaplan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.