SVT > Videos

Wednesday, 13 November, 03:14

SVT - 12 sep 11 kl. 08:31

Fattiga förlorar mest vid sjukdomLågutbildade förlorar mer pengar än högutbildade vid sjukdom. En ny studie visar att personer utan högskoleutbildning förlorar dubbelt så mycket i inkomst..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fattiga, förlorar, mestvid , sjukdom
YLE - 02 sep 17 kl. 07:04

Fattiga barnfamiljer tvingas hitta egna överlevnadsstrategier

Vad skulle du ta dig till om du inte hade råd att köpa mat åt barnen? Om du ber om mera hjälp från myndigheterna, men bemöts av avslag eller ofantliga mängder byråkrati? Det här är den verklighet som många fattiga barnfamiljer upplever i Finland idag.

HBL - 15 dec 14 kl. 04:00

Facebook-sida förmedlar julhjälp till fattiga familjer

”Vår jul är räddad, vi har mat på bordet och barnen kommer att få paket.” Så här lyder många lättade meddelanden på Facebook-sidan Jouluapua, ­efter att privatpersoner sträckt ut en hjälpande hand mot familjer i nöd.I alla familjer är julen inte den glittrande och varma fest med god mat och choklad i överflöd som den offentliga bilden ger sken av.

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:28

M-politiker ville inte prata om fattiga barn: "Mycket att göra ändå"


Socialnämndens ordförande i Haninge menar att det löser sig av sig självt, enligt oppositionen. STOCKHOLM. På måndagen sammanträdde kommunfullmäktige i Haninge.

SR - 13 aug 15 kl. 11:40

Fattiga länder förlorar på nya skatteregler

Fattiga länder går miste om mångmiljarder på grund av att multinationella bolag undviker att betala skatt. Intresseorganisationer har hoppats att nya riktlinjer från OECD, som ska öka insynen i företagens verksamhet, skulle stoppa detta. Men så verkar det inte bli eftersom uppgifterna från bolagen kommer hållas hemliga..

DN - 30 maj 18 kl. 15:53

Revisionsjättar anklagas för hjälp att fly skatt i fattiga länder

Världens fattiga länder förlorar hundratals miljarder årligen i utebliven skatt på grund av skatteplanering. Men det är inte bara storbolagen som ska skyllas för detta. Världens ledande revisionsföretag bär ett minst lika stort ansvar – även om det sällan diskuteras.

Dagen - 31 mar 11 kl. 03:00

Jordbävningen kan slå hårdast mot de fattiga i Japan

Samhällsforskare i Japan varnar för att de fattiga riskerar att komma i kläm. Nedskärningar av de sociala utgifterna kan bli konsekvensen när statliga medel avsätts för återuppbyggnad efter jordbävningskatastrofen.

När jordbävningen drabbade Japan den 11 mars tog Yayoko Shinohara dagskassan från sin lilla livsmedelsbutik på den största shoppinggatan i staden Namie och flydde tillsammans med sin man.

HBL - 19 okt 13 kl. 13:04

De fattiga lider när Ungern putsar sin fasad

På pappret ser det ut som om Ungern återhämtar sig från finanskrisen i rekordfart. Men för många av landets fattiga känns det mest som en fasadrenovering då det styrande partiet skapar kortsiktiga tvångsjobb och inför nya skatter.? Jag älskar fotboll, men det här är bara sanslöst!

YLE - 26 feb 14 kl. 08:22

Professor: Anhöriga borde tvingas försörja fattiga föräldrar

Vuxna barn borde förpliktigas att försörja sina gamla föräldrar. Enligt professor Urpo Kangas, specialist på familjerätt, borde barnen rycka in ifall föräldrarnas egen pension inte räcker till att betala vård på institution. I Finland är föräldrar förpliktigade att försörja sina minderåriga barn, och i äktenskap har makarna skyldighet att ta hand om varandra.

YLE - 16 maj 15 kl. 09:50

De rika och högutbildade dricker mest

Alkoholbruket bland högutbildade och välbärgade män och kvinnor ser annorlunda ut än hos den övriga befolkningen. Forskare har kommit fram till att rika män dricker mer än någon annan socialklass. Samtidigt är de rika kvinnornas dryckesvanor farligast.

YLE - 16 maj 15 kl. 09:50

Rika och högutbildade dricker mest

Alkoholbruket bland högutbildade och välbärgade män och kvinnor ser annorlunda ut än hos den övriga befolkningen. Forskare har kommit fram till att rika män dricker mer än någon annan socialklass. Samtidigt är de rika kvinnornas dryckesvanor farligast.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.