Regeringen > Nyheter

Thursday, 14 November, 20:29

Regeringen - 12 sep 11 kl. 08:18

Miljoner satsas för att förhindra extremismRegeringen satsar 62 miljoner på en nationell handlingsplan mot all form av våldsbejakande extremism. Åtgärderna i handlingsplanen inleds under 2012 och kommer att genomföras under hela mandatperioden. Pressmeddelande: Miljonsatsning på handlingsplan mot extremism Statsrådsberedningen, 12 september 2011.
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljoner satsasför att , förhindra, extremism
BT - 14 sep 12 kl. 09:49

Självmord går att förhindra

Att välja döden som utväg betraktas ofta som vars och ens privata angelägenhet och något som inte går att förhindra. Därför talas det fortfarande alldeles för lite om vad vi kan göra för att förebygga självmord. Varje år är det fler som dör av självmord än i krig och genom mord sammanlagt.

Sydsvenskan - 11 apr 17 kl. 19:00

12,5 miljoner kronor från dödsbon satsas mot extremism i Malmö

Pengar från svenska dödsbon utan arvingar går till satsning mot våldsbejakande extremism..

Supermiljöbloggen - 16 apr 15 kl. 01:04

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Bland förlagen märks satsningar på klimatinvesteringar, skötsel och skydd av natur, giftfri miljö, solenergi och järnvägsunderhåll. Men budgeten får också kritik för att vara otillräcklig  när det gäller solenergi och fossilfria fordon.

LV - 29 dec 16 kl. 13:45

Allt från bråk till rymdskrot i beräkning

Nu satsas det på ett långsiktigt trygghetstänk i kommunen. Linus Ivarsson axlar ansvaret som trygghetsstrateg och ska hjälpa till att skapa trygghet i kommunen genom långsiktig planering, tydliga krishanteringsstrategier och förebyggande åtgärder. På så sätt ska kriser kunna undvikas eller lösas på ett effektivt sätt, att från översvämningar och bråk på gymnasiet till neddunsande rymdskrot och extremism..

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 17:17

Rödgrönt budgetbråk hotar samarbetet

Omröstningen om tilläggsbudgeten i kommunstyrelsen slutade i ett rödgrönt gräl. Och nu uttrycker Daniel Bernmar (V) en oro för att samarbetet inte överlever fram till valet. Frågan: hur mycket pengar ska satsas på våldsbejakande extremism..

SVT Debatt - 04 okt 13 kl. 13:11

Det är dags för EU att ta ansvar för båtflyktingarna

MIGRATION I gårdagens tragiska båtolycka utanför Italien miste minst 100 afrikanska flyktingar livet när de försökte nå ett bättre liv i Europa. Liknande katastrofer har hänt förr, och är fullständigt oacceptabla ? nu måste Sverige och EU visa stark politisk vilja för att garantera att det inte upprepas.

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 14:56

Femklövern gör miljonsatsning på psykisk ohälsa

Femklövern har presenterat en extra satsning på sammanlagt 30 miljoner till psykiatrin.
Allt fler sjukskriver sig idag. Psykisk ohälsa är det största problemet och har nu gått om den fysiska ohälsan.

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 14 kl. 06:00

Föreläsning och barn- och ungas liv på nätet

De vuxna i skolan värld tycker sig inte hänga med när det gäller barn- och ungas liv på internet och nu kommer det att satsas på ett förebyggande arbete för att förhindra konflikter på nätet. – På Stora Vallaskolan har vi märkt att det händer mycket på nätet och det blir konflikter, säger Inger Hansen som är kurator. Det vill vi förebygga med en satsning på information..

BT - 11 jan 15 kl. 07:17

"Vi är en positiv kraft i Bangladesh"

Gina Tricot skäms inte för sina affärer i Bangladesh, tvärtom uttrycks stolthet för att företaget är med och bygger upp landet. – Vi gör mer gott i Bangladesh än vi gör affärer, säger Per-Johan Swartling som är administrativ direktör. Han, CSR-chef Anna-Karin Wårfors och hållbarhetschef Marcus Bergman tycker att skildringen av fattigdomen och utmaningarna i Bangladesh är korrekt beskrivna i BT:s artikelserie om Textilindustrin i Bangladesh.

YLE - 31 aug 15 kl. 19:30

Stoppa flyktingvågen genom att skrota Schengen?

Återinför gränskontrollerna och respektera Dublinavtalet. Det kravet kommer från sannfinländska politiker, både partiets Helsingforskrets och ungdomsförbundet. Man talar om en flyktingtsunami som Finland inte har råd med.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.