BT > Nyheter

Thursday, 14 November, 09:27

BT - 12 sep 11 kl. 07:45

Öppet köp ingen självklarhet - det gäller i Boråsbutikerna
Villkor för öppet köp och bytesrätt varierar kraftigt. Och egentligen är butikerna inte ens skyldiga att erbjuda det.
? Konsumenten bör undersöka vad som gäller före köpet för att inte råka illa ut, säger Peter Gustavsson vid Konsumentverket.
Det är stora skillnader vad gäller villkor för öppet köp och bytesrätt.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Boråsbutikerna, Peter Gustavsson, Konsumentverket, BT, BR, Brutus, Hallbergsgatan, Blombergs, Stora, Gustavsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppet, köpingen , självklarhetdet , gälleri , Boråsbutikerna
Cornucopia - 17 maj 18 kl. 13:12

Gästinlägg: Öppet brev till MSB – Välkommen, kom in och se hur vi har det! Betraktelser från prepperdomänens horisont

Nedanstående text är ett gästinlägg signerat Ann Ottengrim. En mycket bra och viktig text kring preppers och prepping, men också kring tomhetens triumf som samhällsnorm och prepping som dess antites.

I denna text diskuteras ett par aspekter kring prepping och preppers som kan vara av vikt att ljussätta och kritiskt reflektera kring.

Blekinge Läns tidning - 21 dec 18 kl. 21:00

Kaféet håller jultraditionen vid liv

Att hålla öppet på jul är en självklarhet för Café 3Gs ägare, Mesut Doyu. ”Det är det minsta man kan göra för de behövande.”.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

YLE - 04 dec 16 kl. 19:50

Inför självständighetsdagen: Kvinnor vill försvara landet utan vapen

Knappt 400 kvinnor väljer årligen att göra värnplikt i vårt land. Det här är bara en liten andel av alla 12.000 beväringar.

BT - 15 jan 13 kl. 12:56

Längre krogtider inget hot

Att den näringsidkare som driver en krog också ska få tjäna pengar, ser vi liberaler som en självklarhet. Vi ser inte de hårt arbetande företagarna som ett hot mot folkhälsan eller stadens säkerhet, utan tvärtom. Vi ser dem som en garant för just lag och ordning, skriver Luf.

YLE - 22 jun 14 kl. 07:02

Inte självklart att reafynden går att byta

Många affärer har ångerrätt eller bytesrätt för sina varor, men det är ingen självklarhet. Affärer har ingen skyldighet att ta emot felfria varor då kunden har ångrat sitt köp. Det som är köpt är köpt och om man inte har kontrollerat hurdana regler som gäller i butiken kan reafynden i fel storlek eller märkliga färgkombinationer bli en dyr affär.

YLE - 28 maj 15 kl. 08:27

Vörå avslutat kapitel för Kadi Lindman

För 19-åriga Kadi Lindman blir det fest på lördag. Hon är en av flera finska abiturienter som valde studieort utgående från en satsning på friidrotten, och det är ett beslut hon inte ångrat. Däremot har hon under långa perioder kämpat med problem med motivationen.

Sydsvenskan - 12 dec 14 kl. 17:46

Fräck på det allra bästa sätt

”Skriver mig ut ur världen” heter Birgitta Stenbergs urval av texter som släppts i höst. Det är en ovanligt passande titel – för nog var det precis det hon gjorde, hela livet, skrev sig ut ur världen, skapade en egen värld, gjorde världen större, inte bara för sig själv utan också för oss andra. Det finns ingen som Birgitta Stenberg.

YLE - 22 maj 16 kl. 10:23

Folkpensionsanstalten väcker oro och ilska

Folkpensionsanstalten väcker oro och ilska Ett byråkratiskt socialskyddssystem väcker oro och ilska bland publiken. Det ser mer till regelverket och paragrafen än människans livssituation. I synnerhet Folkpensionsanstalten (FPA) föranleder många tips från missnöjda människor.

YLE - 28 aug 17 kl. 09:15

Vapaavuori: Problemen med svenskpråkig hemvård måste åtgärdas

Fungerande hemvård både på svenska och finska, biltrafik under jorden och gratis dagvård. Det här är några mål som borgmästaren Jan Vapaavuori (Saml) lyfter fram i sin strategi för Helsingfors under de kommande åren. I våras uppdagades det att majoriteten av de svenskspråkiga klienterna inom hemvården i Helsingfors inte får vård på sitt modersmål.

Opinionen.se - 13 mar 15 kl. 07:46

"Margot Wallström, du är inte min utrikesminister"


Att vara politiker är svårt. Att vara konsekvent är ännu svårare. Om man sedan ska försöka sig på att vara en konsekvent politiker blir det nästan omöjligt.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Stilla öppning på börsen

BT - 15 minuter sedan

Himlakroppen Ultima Thule slipper nazistnamn

Himlakroppen Ultima Thule döps om – efter reaktioner mot namnets nazistkoppling. Nya namnet Arrokoth betyder himmel på det nordamerikanska ursprungsfolket Powhatans språk..

BT - 1 timme sedan

Boozt kapar säljprognos

BT - 1 timme sedan

Blohm vill kliva fram i Jacobsens frånvaro

I försvarsklippan Sabina Jacobsens frånvaro får andra kliva fram i handbolls-VM i Japan. Linn Blohm är en som räcker upp en hand..

BT - 1 timme sedan

Tysk ekonomi undgår recession

BT - 1 timme sedan

Pressat Washington vann efter straffar

Washington fortsätter att vara NHL:s allra bästa lag. Men man fick det oväntat tufft mot Philadelphia. Segern, den elfte på tretton matcher, kom först efter straffläggning (2–1)..

BT - 1 timme sedan

Borås: Tiotal bilar på parkering fick rutor krossade

Flera personer ringde in till polisen sedan det hörts tjutande billarm och glas som gick i kras längs Tunnlandsgatan. Det är okänt om något stulits från bilarna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.