Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 17 November, 06:17

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 09:09

Sajt ger antibiotikaråd till patienterI vilka lägen antibiotika hjälper kan vara svårt att veta. För att ge patienter råd om antibiotikaanvändning startas nu en särskild sajt..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sajtger , antibiotikarådtill , patienter
SVT - 31 maj 19 kl. 12:20

Ny sajt ska jämföra tandvårdspriser – projektet försenat ett halvår

Vad kostar ett tandläkarbesök på olika mottagningar runt om i Sverige? En ny hemsida ska göra det möjligt för patienter att ta reda på just detta – och kunna jämföra priser inom tandvården. Sajten är ett initiativ från regeringen och skulle ha lanserats redan under våren 2019.

NSD - 10 dec 18 kl. 13:47

Ny sajt för frågvisa patienter

Gyn i norr – det heter region Norrbottens nya webbsatsning med medicinskt korrekt information om allt ifrån aborter till endometrios..

YLE - 06 jul 16 kl. 14:53

Kvinnliga pionjärer i stan: "Ännu 100 år senare väckte kvinnliga läkare förundran"

Finlands första kvinnliga läkare fick kämpa hårt både för att få studera till läkare och för att få utöva yrket. Och ännu hundra år senare, när Carina Wallgren-Pettersson studerade medicin, tyckte manliga lärare att det var konstigt att de flesta av kursdeltagarna var kvinnor. I serien Kvinnliga pionjärer i stan har vi kommit fram till en presentation av Rosina Heikel, både Finlands och Nordens första kvinnliga läkare.

Sydsvenskan - 18 jul 11 kl. 01:30

Kartboken som ska ge oss nya mediciner

Proteinerna i våra kroppar är nyckeln till hälsa och sjukdom. Nu bygger svenska forskare en jättelik kartbok över människans 20 000 proteiner.
Caroline Kampf lyfter ner en kartong från en hylla.

Expressen - 15 dec 12 kl. 14:14

"Känns orättvist att det framställs som knarklangarsajt"

En brittisk sajt erbjuder patienter Skypemöten med polska läkare. Därefter kan man få mediciner hemskickade - trots att vissa av dem är narkotikaklassade. Efter att Expressen.

YLE - 13 feb 17 kl. 04:27

Nu kan du betygsätta din hälsocentral

Den nya virtuella betygstjänsten för hälso-och sjukvårdstjänster, Esairaala, väcker stort intresse på nätet. Sedan tjänsten lanserades i början av februari har den visats kring 40 000 gånger. - Det säger någonting om att det finns en efterfrågan och att det här intresserar folk, säger Michael Rossing, kommunikations- och utvecklingschef på företaget Flowmedik.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Kirurgi räddar liv vid symtomfri aortastenos

Risken att dö i förtid är lägre om patienter med asymtomatisk och väldigt svår aortastenos får tidig kirurgi i stället för regelbunden uppföljning. Spännande fynd, anser en svensk expert..

Dagens Medicin - Igår: 14:03

Tvångssvården brister när mallen går före

Standardiserade vårdplaner används för att patienter med ett specifikt hälsotillstånd ska få samma vårdinsatser. Men det är inte alltid patientens bästa som styr utformningen av planerna, enligt ny forskning..

Dagens Medicin - Igår: 13:27

Tre smittade av zikavirus i Frankrike

Zikaviruset finns i Europa, konstaterar den europeiska smittskyddsmyndigheten. Men någon risk för att viruset etablerar sig, på kontinenten eller i Sverige, finns inte..

Dagens Medicin - Igår: 10:49

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola..

Dagens Medicin - Igår: 10:00

En robust sjukvård kräver reservkapacitet

I fallet Apotekstjänst och dess haveri som lamslog vården i fem regioner läser jag att den ansvariga upphandlaren, efter två veckors kaos, har fortsatt förtroende för Apotekstjänst. Jag kommer osökt att tänka på hur jag följde min aktie ända till botten. Det skriver Dagens Medicins krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - Igår: 08:13

Fall av cryptosporidium utreds

Flera fall av magåkomman cryptosporidios utreds av Folkhälsomyndigheten som nu letar efter smittkällan. Eftersom ökningen skett i olika delar av landet tror myndigheten inte att smittan är vattenburen..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Musikterapi är en underutnyttjad samhällsresurs”

I sin senaste rapport som släpps 11 november, slår WHO Europa fast att samhällsinsatser med inslag av kulturella och konstnärliga uttrycksformer främjar psykisk och fysisk hälsa. Vi vill rikta beslutsfattares uppmärksamhet till musikterapi, en internationellt erkänd forskningsbaserad behandlingsf....

Dagens Medicin - I förrgår: 16:01

Barnmorskeförbundet: ”Vi har nått vårt delmål”

Eva Nordlund, nyvald ordförande för Svenska barnmorskeförbundet, är nöjd med att hittills 2 231 barnmorskor har valt att bli medlemmar..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:43

Nya fynd om död och narkosdjup

Riskpatienter dör inte i mindre utsträckning om de får något lättare sövning vid större operationer, enligt nya fynd i tidskriften Lancet..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:02

”Offentliga vårdgranskare överger den offentliga vården”

Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) ägs av Sveriges regioner och har till uppgift att utreda och eventuellt ersätta oss medborgare ekonomiskt om vi råkar illa ut i den offentliga vården. Löf får in 17 000 anmälningar per år och nästan hälften leder till ersättning. Löf har sitt....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.