Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 14 November, 09:37

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 08:52

Patienter kollar oftare sin läkarePå tio år ökade antalet patientförfrågningar till HSAN om läkare med 400 procent..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
HSAN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Patienter, kollar, oftaresin , läkare
SVT - 20 dec 18 kl. 19:20

Patienter kränker läkare: ”Jag vill ha en utländsk läkare, du får gå”

När läkarförbundet frågade landets läkare om de blivit kränkta på grund av etnisk eller religiös bakgrund av patienter eller anhöriga, var det många som kände igen sig. Sour Hallal, läkare, är en av dem. Hon beskriver en situation när en medelålders kvinna först vägrade att ta emot hennes vård och sa ”jag vill inte ha en utländsk läkare, du får gå”..

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 06:00

Två patienter döda ­­– läkare får patientförbud

Två patienter har dött i läkemedelsförgiftningar kort efter besök hos en läkare på Närhälsan i Göteborg. Efter GP:s granskning förbjuds nu läkaren tillfälligt att träffa patienter..

Sydsvenskan - 01 apr 14 kl. 05:30

Patienter blir utan läkare

Idag startar fyra nya vårdval i Skåne. Ett av dem gäller ögonsjukvården. Därför måste privata ögonmottagningar stänga.

GöteborgsPosten - 10 nov 17 kl. 15:50

Hur många patienter kan en läkare rimligen ha?

En vårdcentral med tre specialister i allmänmedicin kan rimligtvis inte ha ansvar för 12 000 patienter, fyra särskilda boenden, bedriva BVC och dessutom bidra med både hemjour nattetid och jourcentralsverksamhet. Men för många vårdcentraler ser det ut precis så här. Det är en ohållbar situation, skriver bland andra Marina Tuutma, Svenska Distriktsläkarföreningen..

DN - 19 jul 18 kl. 17:27

Fel recept på vätskeersättning – Kry uppmanade patienter att kontakta läkare

När vårdappsföretaget Kry skickade ut ett recept på vätskeersättning blev saltmängden en matsked istället för en tesked.  I en rättelse uppmanade sedan Kry till att ta kontakt med sin läkare för frågor om för högt saltintag.  – Det är naturligtvis väldigt olyckligt, säger Samuel Danofsky som är kommunikationschef på Kry.

SR - 21 maj 19 kl. 12:00

Serbiska patienter tillåts ge läkare gåvor

I Serbien är det nu tillåtet för patienter att ge läkare gåvor till ett värde av en månadslön – runt 5 000 kronor. Det har väckt en het debatt om korruption i landet..

YLE - 15 feb 13 kl. 15:03

Äldre MRSA-patienter i Åbo flyttas till specialavdelning

De åldringar i Åbo som smittats av sjukhusbakterien MRSA flyttas från Kaskenlinna sjukhus till Tranbackahemmet i ett försök att begränsa epidemin. Fyrtio platser reserveras för MRSA-patienter i hemmets bottenvåning. Det var i höstas som man upptäckte MRSA-smitta på flera äldreboenden i Åbo och i dag är ett femtiotal patienter drabbade.

Sydsvenskan - 16 apr 15 kl. 08:35

Patienter pröjsar miljoner i p-avgift

En höjning av p-avgifterna har visat sig vara en lönsam affär för Region Skåne. Patienter och övriga besökare betalade så många miljoner i p-avgifter förra året att p-verksamheten gjorde ett överskott på 20,5 miljoner kronor, rapporterar Kristianstadsbladet.Beslutet om höjningen togs 2011, och de nya p-avgifterna infördes i den då Alliansledda regionen under 2012.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 15 kl. 08:35

Patienter pröjsar miljoner i p-avgift

En höjning av p-avgifterna har visat sig vara en lönsam affär för Region Skåne. Patienter och övriga besökare betalade så många miljoner i p-avgifter förra året att p-verksamheten gjorde ett överskott på 20,5 miljoner kronor, rapporterar Kristianstadsbladet.Beslutet om höjningen togs 2011, och de nya p-avgifterna infördes i den då Alliansledda regionen under 2012.

Sydsvenskan - 22 mar 16 kl. 07:05

Falsk läkare polisanmäldes aldrig

En 39-årig man jobbade i tre år och tog emot över 1 000 patienter som AT-läkare vid Landskrona lasarett i Skåne. Men han hade varken examen eller legitimation, vilket arbetsgivaren missat.Nu rapporterar SVT:s Uppdrag granskning att det aldrig gjordes någon polisanmälan när bluffen avslöjats, vare sig av arbetsgivaren eller av Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som granskat fallet.

Sydsvenskan - 25 apr 17 kl. 08:10

Skånska läkare i upprop om vårdkris

Vem ska behandla patienter när läkare är sjuka och inte orkar mer? Den frågan ställer sig 573 läkare från primärvården i Region Skåne. Arbetsmiljön har blivit en riskfaktor för patientsäkerheten, enligt läkarna som skrivit under ett öppet brev för att f.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

”Patientsäkerhetsarbetet kräver ett gemensamt arbete”

Det kommer ständiga larmrapporter från personalen om bristande patientsäkerhet vilka måste tas på allvar,  skriver flera debattörer i en replik..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Barnen stora förlorare enligt klimatrapport

Barn som föds i dag kommer att få sina liv definierade av klimatförändringarnas konsekvenser om inte stora förändringar sker nu. Det är budskapet i Lancets årliga rapport om klimat och hälsa..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Lovande fynd för denguevaccin

En ny vaccinkandidat verkar effektivt kunna förebygga denguefeber, enligt preliminära data som publicerats i tidskriften New England Journal of Medicine. .

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Hallands ekonomidirektör lämnar

Region Hallands ekonomidirektör Stefan Sorpola lämnar sin tjänst men får betalt i ett år till..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Utredningar bromsar Apotek Hjärtats mottagningar

De 80 sjuksköterskebemmannade mottagningarna som Apotek Hjärtat och Min Doktor planerat för ser ut att dröja. Anledningen är två statliga utredningar..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Mutation tros skydda mot alzheimer

Forskare kan ha identifierat en mutation som skyddar mot utvecklingen av Alzheimers sjukdom, eller åtminstone en ärftlig variant av sjukdomen..

Dagens Medicin - Igår: 07:57

Pengaregn över svensk cancerforskning

Cancerfondens forskningsnämnd har i år delat ut 770 miljoner kronor till svensk cancerforskning..

Dagens Medicin - Igår: 06:00

Framtidens virtuella sjukhus byggs i Halmstad

I Halmstad finns smarta lägenheter fulla med teknik som underlättar ett självständigt liv för äldre. Snart kan lägenheterna ha sensorer kopplade direkt till sjukvården. Sensorerna fås som en läkarordination.

Dagens Medicin - Igår: 06:00

Levnadsvanor i fokus i nytt programområde

Hallå där Kristine Bergström som är processledare för det relativt nystartade nationella programområdet, NPO, för levnadsvanor..

Dagens Medicin - Igår: 06:00

”Människor med svår psykiatrisk problematik vårdas av outbildad personal”

Omsorgen om dem med mest uttalade svårigheter, störst lidande och svagast röster, sköts av personal med knapphändig eller ingen utbildning, skriver två debattörer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.