DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 22 November, 10:49

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Utbyggnad av strand-restaurang överklagasAlla är inte positiva till att Mora kommun tänker bygga ut restaurangen på Kajen för fyra miljoner kronor.
Byggnadsnämndens beslut om bygglov har nu överklagats..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Mora, Kajen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbyggnadav , strand-restaurang, överklagas
SN - 18 okt 13 kl. 09:15

Utbyggnad av flygplats överklagas

Ända sedan förslaget om att bygga ut Vängsö flygfält kom har kritiska röster höjts. Trots det tog kommunen beslut om att bevilja detaljplanen. Buller och påverkan på miljön är frågor som fortfarande inte besvarats enligt Mikael Clemens, en av de som överklagat beslutet om utbyggnad till Mark- och miljödomstolen..

YA - 31 aug 13 kl. 14:58

Restaurang Sandskogen i konkurs

Arkivfoto: Anette Sjöstrand
Restaurang Sandskogen, som är en av Anders Vendels krogar, har begärts i konkurs.
Konkursansökan lämnades i veckan in till Malmö tingsrätt. Anders Vendel öppnade Sandskogen i april 2012, efter ett års planering och renovering.

Barometern - 29 jul 13 kl. 07:55

Utbyggnad av skola överklagas

Per Lublin (ÖP) överklagar Utbildningsnämndens i Borgholms beslut att bygga ut Gärdslösa skola till Förvaltningsrätten i Växjö. Under våren godkändes beslutet att bygga ut skolan men Lublin hävdar nu att nämnden har överskridit sin kompetens och varit otydlig i sina beslut. Han begär att överklagade beslut upphävs och undanröjs samt ber om tre veckors anstånd för förtydligande och komplettering av talan.

Trelleborgs Allehanda - 14 apr 16 kl. 17:00

Utbyggnad i Snarringe överklagas

Barometern - 27 maj 19 kl. 16:45

Utbyggnad av skolmatsal överklagas

En granne överklagar den planerade tillbyggnaden av Jenny Nyströmsskolans matsal..

Skånskan - 04 sep 18 kl. 05:00

”Häv strandskyddet vid Ringsjöstrand”

Hörby Alf och Elisabet Anderssons stugdröm vid Ringsjön förvandlades till en mardröm av strandskyddsregler och paret riskerar viten på hundratusentals kronor.
Nu föreslår Liberalerna i en motion att häva strandskyddet vid Ringsjöstrand.Skånska Dagbladet rapporterade i början av augusti om Alf och Elisabet Andersson som stötte på patrull från Hörby kommun när de ansökte om strandskyddsdispens för att bygga ett fritidshus på sin jordbrukstomt vid Ringsjön.

Supermiljöbloggen - 01 dec 18 kl. 11:41

Utbyggnad av raffinaderiet Preemraff överklagas

Nu överklagar Naturskyddsföreningen mark- och miljödomstolens dom att tillåta utbyggnaden av raffinaderiet Preemraff. Tillståndet innebär att anläggningen blir Sveriges största enskilda utsläppskälla av koldioxid - en klimatmässig katastrof. På fredagen lämnade Naturskyddsföreningen in sin överklagan mot utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff.

Kristianstadsbladet - 10 aug 14 kl. 08:00

Åhus Strand kan bli asylboende

Åhus Strand kan bli asylboende för 200 personer. Ägarna Mats och Max Svensson har sökt tillstånd hos Migrationsverket. Om de skriver avtal kan boendet öppna i slutet av året.

Länstidningen i Jämtland - 09 sep 16 kl. 10:00

Stor utbyggnad av Fjällgården i Åre överklagas

Nu överklagas detaljplanen på de stora exploateringsplanerna kring Fjällgården..

Skånskan - 21 maj 18 kl. 17:25

Bygglov för studentettor överklagas

MALMÖ Det statliga bolaget APL tillverkar läkemedel intill Willyshuset på Katrinelund och överklagar nu bygglovet att bygga om affärsfastigheten till mer än 600 studentbostäder.APL har nyligen byggt om sin anläggning i Malmö och befarar att en förtätning av området kan skapa problem för deras verksamhet här.
I april beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov för att riva två våningsplan i huset och bygga på fem.

SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 22:44

Diskrimineringsdomen överklagas till hovrätten

Kvinnor med asiatiskt utseende blev utpekade som prostituerade och släpptes inte in på Harrys.
Ingen diskriminering, ansåg tingsrätten och friade både krogägaren och de medåtalade vakterna.
Men nu väntar en ny prövning i högre instans.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.