Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Saturday, 16 November, 00:26

Nya Wermlands Tidningen - 12 sep 11 kl. 07:30

Kärvt även för kommunerDen nygamla ekonomiska krisen kommer att slå mot kommuner och landsting, som tillsammans riskerar att tappa totalt cirka fem miljarder kronor. Det påverkar de budgetar för nästa år som nu ställs samman signalerar SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) till regeringen..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
SKL, Kommuner, Landsting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärvt, ävenför , kommuner
SmålandsPosten - 06 feb 18 kl. 04:00

Kärvt budskap från SKL

I rekryteringsrapporten som publicerades under måndagen från Sverige kommuner och landsting är budskapet kärvt: även om pengarna fanns skulle det inte gå att anställa människor i den omfattning som den demografiska utvecklingen fram till 2026 kommer att kräva..

Cornucopia - 31 okt 13 kl. 08:44

Svenskarnas 50 populäraste kommuner 2012

Här redovisas de kommuner som har absolut störst inrikes flyttningsöverskott, dvs de kommuner som attraherade flest redan boende i landet, förenklat kallat "svenskar" i rubriken, under 2012. Siffrorna är som procent av befolkningen och källan är förstås SCB.

Topp 50 inrikes flyttningsöverskott
år 2012.

Newsmill - 03 sep 12 kl. 14:53

Studentlägenheter är även kommuners och högskolors ansvar

http://www.newsmill.se/trackback/46543Moderata studenter på Södertörns högskola: Lagom till terminsstarten är det åter igen dags att diskutera studenters bostadssituation.

Newsmill - 22 sep 12 kl. 09:57

Även kommuner klämmer skolan på ?vinst?

http://www.newsmill.se/trackback/46916Lärare: Kommunerna för med avancerade strategier över pengar från skolan till andra kommunala ändamål.

Ekonomistas - 30 jun 14 kl. 01:30

Hur betydelsefullt är ärvt kapital i Sverige?

En central del i Thomas Pikettys bok Capital in the 21st Century och hans analyser av det privata kapitalets betydelse gäller hur viktigt ärvt kapital är i förhållande till egenhändigt intjänat kapital. Hans egna undersökning av situationen i Frankrike visar att arvsflödet motsvarade en femtedel av nationalinkomsten under 1800-talet, att dess betydelse sjönk kraftigt under 1900-talet men att det sedan 1970-talet återigen vuxit i omfattning. Men hur generella är dessa mönster för resten av västvärlden?

YLE - 13 dec 13 kl. 09:44

Få kommuner beredda att ta emot kvotflyktingar

Få kommuner är beredda på att ta emot kvotflyktingar nästa år trots det svåra humanitära läget i det krigsdrabbade Syrien. Det visar en utredning av Yle i Södra Savolax. Många kommuner i Svenskfinland ger ändå grönt ljus.

SR - 05 jul 13 kl. 07:22

Dystert år väntar kommuner och landsting

Det ekonomiska läget för kommuner och landsting ser kärvt ut inför nästa år. Då räknar drygt 100 kommuner och nästan alla landsting med underskott i budgeten, enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL..

Cornucopia - 04 apr 15 kl. 16:27

Sveriges mest och minst populära kommuner

På frågan vart svenska folket egentligen flyttar, då det inte pågår någon inhemsk urbaniseringsvåg, kan man titta på vilka kommuner som faktiskt har störst inhemsk nettoinflyttning. Då finner man att det sällan är det sällan är utpräglade storstadskommuner, utan tvärt om ofta landsbygdskommuner. Urbaniseringsmyten förblir en myt.

Politologerna - 21 aug 14 kl. 15:53

Jämställdhet i svenska kommuner: orsaker och effekter

Detta är ett gästinlägg författat av Jessika Wide, statsvetare vid Umeå universitet. Hon disputerade 2006 på en avhandling om kvinnorepresentation (läs här).  *** Feministiskt initiativs framgångar i Europaparlamentsvalet i våras, samt i opinionsmätningar inför höstens val, sätter fokus på hur det egentligen står till med den numerära jämställdheten i den svenska politiken.

Cornucopia - 02 apr 15 kl. 13:14

Sjöstedt & Fridolin: Endast borgerliga kommuner ska få ha friskolor

Jonas Sjöstedt (v) har fått igenom Vänsterpartiets friskolepolitik i regeringen, och kört över utbildningsminister Gustav Fridolin (mp). Kommuner ska nu få veto mot friskolor, vilket innebär att det endast kommer etableras nya friskolor i kommuner som styrs av borgerliga partier.
Alla former av vinstdrivande friskolor ska få stoppas av kommunalt veto (Public Service/SVT).

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester när kyrkan vill sälja församlingshemmet

"Jag tycker det ska vara kvar, det är ett bra ställe att samlas på".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är ny pingstpastor i Degerfors

Thomas Arvidsson: "Jag vill att människor ska känna sig sedda och bekräftade".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Intressant maktskifte

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elev hotade över nätet

En minderårig elev i Karlskoga har blivit hotad på sociala medier. Händelsen är polisanmäld..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt narkotikabrott

Polisen stoppade en man misstänkt för narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Metoo har fått fart på jämställdhetsarbetet

"Helt plötsligt hamnade frågan under lupp".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga Västanå sätter upp Paradisfågeln

I början av nästa år, närmare bestämt söndagen den sjätte januari, har Unga Västanå premiär på ”Paradisfågeln”.Premiären äger rum i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne.Och skådespelarna är ett tiotal teaterelever från Unga Västanå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.