Expressen > Nyheter

Thursday, 14 November, 02:49

Expressen - 12 sep 11 kl. 07:24

Låneskandal på Handels­bankenHandelsbanken skakas av en låneskandal. En hög chef misstänks ha lånat ut tiotals miljoner till företag utan att kräva säkerhet. - Det pågår en utredning, bekräftar Bengt Carlsson, presschef på Handelsbanken. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Handels, Bengt Carlsson, Handelsbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låneskandal, Handels, banken
DI - 07 sep 17 kl. 08:00

Transport och Handels lämnar Nordea

Nordea meddelade på onsdagen att de flyttar från Sverige. Nu svarar fackförbunden Transport och Handels med att lämna banken..

Skånskan - 10 mar 16 kl. 09:00

Bok om Handels föddes ur frustration

Recension BOK
179 år av ensamhet
Medverkande: Charlotte Holgersson, Pia Höök, Jenny Lantz (red.), Lin Lerpold, Pernilla Petrelius Karlberg, Linda Portnoff (red.), Sara Rosengren, Emma Stenström, Karin Svedberg Helgesson, Anna Wahl
Förlag: Albert BonniersIdag går det att ta examen från Handelshögskolan i Stockholm utan att ha mött en enda kvinna som kursansvarig.

BT - 12 apr 12 kl. 16:54

Handels svarar på nytt bud

Just nu lämnar Handels svar på ett nytt bud som facket fått av medlarna, enligt pressekreterare Kristina Jogestrand. Inom kort väntas besked om Handels svar.
Om någon av parterna, LO-facket Handels och Svensk Handel, nobbar budet bryter med största sannolikhet strejken ut natten till fredag.

BT - 22 mar 12 kl. 13:03

Handels vill inte ha medling

Förhandlingarna om ett nytt löneavtal inom handeln ligger nere.
Medlingsinstitutet har meddelat att det inte finns förutsättningar för medling eftersom Handelsanställdas förbund inte vill ha in medlare.
Avtalen inom parti- och detaljhandeln löper ut den 31 mars och berör sammanlagt 225 000 medarbetare.

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 06:30

Handels stöttar Ship to Gaza

Fackföreningen Handels ska ge ekonomiskt stöd till Ship to Gaza. Det beslutade en enig förbundskongress på söndagen.
Handels fem dagar långa kongress avslutades på söndagen.

Nyheter 24 - 11 apr 12 kl. 14:58

Dags att hamstra toapapper? - Så drabbas du av Handels strejk


På fredag kan många butiker över hela Sverige tvingas stänga när Handels storstrejk bryter ut. Leverans av varor som toalettpapper, blöjor, bindor och andra nödvändigheter stoppas när flera fackförbund sympatistrejkar. Butiker som Ica, Willys, Bauhaus, Lindex och ÖoB kan bli tvungna att stänga ner om Handels konflikt inte löser sig innan fredag.

BT - 13 apr 12 kl. 09:00

Handels krav hotade jobben

När man lägger sig 2,1 procentenheter högre än vad industrins parter har kommit överens om är det som upplagt för kostnadsökningar över hela linjen. Handels lönekrav på 4,7 procent per år kommer att verka inflationsdrivande, det står bortom allt tvivel. Att detta i slutändan innebär uppsägningar och att parti- och detaljhandeln blir mer rädda för att anställa borde vara väl känt, även för förhandlarna på fackföreningssidan.

Västerbottens Folkblad - 15 sep 15 kl. 23:00

Handels in i ny avtalsrörelse

Minimilönen ska höjas och de osäkra anställningarna begränsas. Det kommer Handels att driva i avtalsrörelsen, skriver Susanna Gideonsson och Maria Vängbo från fackförbundet Handels. I september drar Handels i gång sin avtalsrörelse.

Cornucopia - 12 okt 13 kl. 11:34

Regeringen medger bostadsbubbla och kommande krasch - bolån blir att hyra från banken

Som en notis medger regeringen Borg/Reinfeldt att vi har en bostadsbubbla och en förestående krasch på bostadsmarknaden via talespersonerna justitieminister Beatrice Ask (m) och finansmarknadsminister Peter Norman (m). Man förvandlar nämligen bolån till att hyra från banken och gör det förbjudet för banken att kräva amorteringar eller kräva in panten när bostadspriserna faller. (Bonnier/DN)

Större delen av debattinlägget hos DN handlar om att bolånetorskarna ska kunna bryta avtal utan några större merkostnader, genom att sänka den ränteskillnadsersättning man tidigare varit skyldig att betala till banken vid avtalsbrott och byte av bank.

Barometern - 16 dec 13 kl. 07:56

Fick miljonlån - kritiserar banken

Två personer hävdar att banken agerade vårdslöst när man beviljade dem lån på flera miljoner kronor och anser inte att de ska behöva betala tillbaka lånen. De båda har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, och krävt att deras bank ska skriva av två lån på sammanlagt 5,5 ­miljoner kronor.
Anledningen till att de behövde låna pengar var köp och omfattande renovering av en fastighet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Polisen: Transpersoner utnyttjas i sexuell handel

Polisen ser att transpersoner utnyttjas i sexuell handel, rapporterar Sveriges radio. Senaste åren har polisen upptäckt ett tiotal transpersoner som sålts i lägenhetsbordeller..

Expressen - 2 timmar sedan

Våldet trappas upp – över 20 döda i Gaza

Onsdagen blev andra tagen av israeliska flygräder mot Gazaremsan. Dödstalet har nu stigit till 26 personer, skriver AFP. .

Expressen - 3 timmar sedan

Knivhuggen av rånare som stal träningskläder

Sent på onsdagskvällen blev en man knivhuggen av tvåmaskerade rånare i Limhamn. De slet åt sig hans väska och sprang från platsen.Offret fördes till sjukhus med ambulans.

Expressen - 3 timmar sedan

Efter kaoset: Alliansens budget gick igenom

Socialdemokraterna och Demokraterna stoppade i förra veckan Alliansens budget.Men nu är det politiska kaoset i Göteborg över.På onsdagskvällen gick Alliansens budget igenom..

Expressen - 3 timmar sedan

Räddningspådrag efter viltolycka

Sent på onsdagskvällen krockade en personbil med ett vildsvin på E22 utanför Torsås.Det finns ingen uppgift om personskador..

Expressen - 3 timmar sedan

Miljögifter hittade i Margot Wallströms blod

I en ny SVT-dokumentär visar forskare att tidigare utrikesministern Margot Wallström har höga halter av klorparaffiner i sitt blod.– Det var lite chockartat, säger Wallström i dokumentären..

Expressen - 4 timmar sedan

Bil körde in i ett träd

Strax efter 22.30 på onsdagen kom larm om att en bil hade kört in i ett träd – inne i Vinslöv.Det finns ingen uppgift om personskador..

Expressen - 4 timmar sedan

Silvias privata samtal med Sofia och Carl Philip – inför resan

Drottning Silvia är i Vatikanen i Rom för att träffa globala experter och ledare och diskutera hur barn kan skyddas i den digitala världen.Ämnet ligger inte långt bort från Carl Philip och Sofias hjärtefråga – att stoppa näthat.– Man ser mycket positivt på att man kan rikta det ljuset på de här frågorna, kanske från lite olika dimensioner, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef..

Expressen - 4 timmar sedan

Beskedet: Nu kommer stora mängder snö

Delar av Sverige kan täckas av snö – redan i helgen. I söder blir det blåsigt och regnigt medan det i Svealand och södra Norrland blir kallare. – Där kommer ganska stora mängder snö lägga sig, säger Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 4 timmar sedan

Beskedet: Nej till förbud mot tiggeri i Uddevalla

Det blir inget förbud mot tiggeri i Uddevalla.SD-politikern Martin Petterssons motion röstades ned i kommunfullmäktige, skriver Bohusläningen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.