SVT > Videos

Wednesday, 13 November, 03:09

SVT - 12 sep 11 kl. 07:17

Lågutbildade förlorar mer på sjukdom
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lågutbildade, förlorar, mer, sjukdom
YLE - 21 apr 17 kl. 12:17

Högutbildade lämnar Finland - färre kommer hitåt

Högutbildade finländare flyttar utomlands i ökande takt. Det gäller såväl magistrar som doktorer. År 2015 lämnade 375 forskarutbildade Finland, medan bara 156 flyttade i andra riktningen.

Cornucopia - 10 mar 18 kl. 15:33

Vad röstar manliga högutbildade höginkomsttagande tjänstemän i åldern 30 - 49 år på?

SCB:s partisympatiundersökning ger intressanta demografiska uppgifter kring vilka partier olika grupper röstar på. Eftersom bloggens läsare främst är manliga högutbildade höginkomsttagare tjänstemän i åldern 30 - 49, så är det ju intressant att titta på hur partisympatierna hos dessa egentligen är när man frågar utanför Internet och kan ignorera de som skriker högst i försök att etablera en falsk normalbild.
Partisympatier bland högutbildade män i november 2017.

Cornucopia - 06 jan 19 kl. 09:40

Börjar lågutbildade bli förbannade på allvar?

Så kallade svärjisar verkar förhållandevis ofta ha skriftliga språkproblem. Då SD-väljare har generellt låg utbildning kan detta vara ett tecken på att gruppen lågutbildade börjar bli riktigt förbannade, så till den grad att de skriver på Internet fast de vet att de inte uttrycker sig väl i skrift. Detta kan således vara en mycket intressant observation, som kanske går makthavare och styrande mediaelit förbi då man inte normalt har umgänge med gruppen.

Cornucopia - 03 okt 18 kl. 10:01

Allt färre lågutbildade får barn

I en artikel titulerat Färre män blir pappor framkommer det i själva verket att allt färre lågutbildade får barn - såväl kvinnor som män. Fast en sådan rubrik gör ju inte en artikel till en klickmagnet hos kränkta män.
Insert generic picture på folk.

YLE - 25 jan 17 kl. 04:26

Mentor mycket viktig då högutbildade nyfinländskor ska hitta jobb

Dejana Kostic Mertanen har akademisk slutexamen i statsvetenskap och hon har bott fem år i Finland. Ändå har hon först under det senaste året fått napp med jobb som motsvarar hennes utbildning - och för det tackar hon Monika-naisets mentorprogram och sin egen mentor, businesscoachen Yvonne Westerlund. De har inte träffats på länge, Yvonne och Dejana och mötet inleds med kindpussar och värme.

Expressen - 21 mar 18 kl. 07:45

Lågutbildade får sämre cancervård i Sverige

Lågutbildade som drabbas av cancer dör i högre utsträckning än högutbildade. Det är orimligt menar Cancerfonden – som nu kräver regeringen att tar ansvar för att göra vården mer jämlik. – Om de lågutbildade fick samma vård som de högutbildade skulle det resultera i att 2 900 färre personer dör av cancer varje år, säger Cancerfondens Jan Zedenius till TT.

SVT - 03 feb 14 kl. 10:21

Mer lugnande medel för lågutbildade

Lågutbildade kvinnor äter nästan tre gånger mer lugnande medicin (benzodiazepiner) och sömntabletter än högutbildade kvinnor, enligt Socialstyrelsens lägesrapport..

YLE - 22 feb 13 kl. 13:28

Bokcirklar lockar högutbildade kvinnor

Över 90 procent av alla medlemmar i de finländska bokcirklarna är kvinnor, visar journalisten Suvi Aholas doktorsavhandling, där landets bokcirklar kartläggs för första gången. Högutbildade kvinnor gillar läscirklar. Yle Största delen av bokcirkeldeltagarna är också högutbildade, och många av dem är pensionerade.

Västerbottens Folkblad - 15 jan 14 kl. 07:20

Högutbildade kvinnliga chefer på efterkälken i löneligen

Högutbildade kvinnor i välfärdsyrken tjänar i snitt sju procent mindre än sina högutbildade manliga kollegor. Detta enligt en rapport från fackförbundet Vision. Löneskillnaderna ökar i takt med åldern.

YLE - 16 maj 15 kl. 09:50

De rika och högutbildade dricker mest

Alkoholbruket bland högutbildade och välbärgade män och kvinnor ser annorlunda ut än hos den övriga befolkningen. Forskare har kommit fram till att rika män dricker mer än någon annan socialklass. Samtidigt är de rika kvinnornas dryckesvanor farligast.

YLE - 16 maj 15 kl. 09:50

Rika och högutbildade dricker mest

Alkoholbruket bland högutbildade och välbärgade män och kvinnor ser annorlunda ut än hos den övriga befolkningen. Forskare har kommit fram till att rika män dricker mer än någon annan socialklass. Samtidigt är de rika kvinnornas dryckesvanor farligast.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.