Opinionen.se > Opinion

Sunday, 17 November, 06:48

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Börsbolag i nöd - kassan slut efter dunderfiasko
Transplantationbolagety Allenex befinner sig i penganöd, skriver Dagens Industri som berättar om en tom kassa och en portfölj med "värdelösa forskningsprojekt". "Det här måste vara börsens sämst skötta bolag", dundrar aktieägaren Roland Martin-Löf i tidningen..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Allenex, Dagens Industri, Roland Martin-Löf

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsbolagi , nöd, kassan, slutefter , dunderfiasko
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Börsbolag mot kollaps: "Kan vara över på fredag"

Oljebolaget PA Resources står inför en ödesvecka. "På fredag kan sagan vara slut", skriver Dagens Industri..

DN - 27 mar 17 kl. 22:40

Börsbolag missnöjda med offentliga upphandlingar

En majoritet av börsbolagen anser att upphandlingar fungerar dåligt, visar en ny undersökning. I slutändan kan det handla om slöseri med offentliga medel. – Det är mina och dina pengar som används fel, säger Mikael Juhler, vd för PMP Marknadskonsult, som genomfört undersökningen..

YLE - 12 jun 16 kl. 05:42

Adidas och Puma: Två bröder – en stor strid

Fotbolls-EM betyder klirr i kassan för de stora tillverkarna av sportprylar. Med spelartröjor, bollar och fanartiklar vill de stora överträffa varandra i försäljningssiffror. För de tyska tillverkarna Adidas och Puma har det ändå handlat om mer än sund konkurrens två storkoncerner emellan.

HBL - 14 nov 13 kl. 16:56

Rädsla för Talvivaarakonkurs ökade

Farhågorna om att gruvbolaget Talvivaara går under blev större på torsdagen när underleverantörernas arbete avbröts. De anställda vid ett underleverantörsföretag fick under eftermiddagen veta att arbetet avbryts för tillfället. FNB lyckades inte nå Talvivaaras ledning för kommentarer.

YLE - 02 apr 13 kl. 17:06

"Företagen säljs ut"

- De bolag vi har på börsen kommer att glida i utländska händer och våra privata pengar investeras utomlands, säger författaren och placeringsspecialisten Kim Lindström Kim Lindström har varit direktör för flera placeringsbolag, gett ut böcker om aktieplacering och varit en flitig skribent och föredragshållare i frågor som berör kapitalmarknaden sedan 60-talet. Han varnar för följderna av regeringens planer på att beskatta dividender från börsbolag betydligt mera än dividender från bolag som inte är listade på börsen: - Om det för finländska privatpersoner blir ointressant att äga aktier i inhemska företag kommer värdet av dessa bolag att bli sämre än det annars skulle vara. Utlänningar som inte har samma oskäliga beskattning som vi kommer att kunna komm

HBL - 26 sep 13 kl. 04:55

Jorma Ollila väljer att tiga

Medan turerna kring Stephen Elops avgångsvederlag ter sig allt konstigare väljer den enda man i Finland som vet hur avtalet ingicks att tiga. Det var Jorma Ollila som hittade, värvade och anställde Elop.Medan medierna ställer styrelsen från 2010 mot väggen för Stephen Elops generösa anställningsvillkor poängterar en börsanalytiker för Hbl att rekryteringen av vd alltid är en enmansshow.

YLE - 03 okt 12 kl. 05:08

AL: Skattelättnader för dividender planeras

Näringsminister Jyri Häkämies (Saml) vill föra in nya statsbolag på börsen, rapporterar tidningen Aamulehti. Målet skulle vara att liva upp börshandeln och locka finländare att mer investera i aktier i stället för att ha pengarna på banken. Enligt Aamulehti anser Häkämies att alkoholtillverkaren Altia, vägbyggaren Destia och kommunikationskoncernen Edita kunde vara lämpliga börsbolag.

SVT Debatt - 25 jun 13 kl. 06:05

Styrelsekvotering en symbolfråga som inte löser problemet

KVOTERING Kvotering till börsbolagsstyrelser handlar i slutänden om att ytterligare 270 svenska styrelseledamöter skulle vara kvinnor. Men en kvoteringslag förändrar inte att bara 7 av 100 vd:ar är kvinnor, eller att män i genomsnitt äger 30 procent mer än kvinnor. Lösningen ligger istället på gräsrotsnivå ?

BT - 18 nov 13 kl. 12:42

Kritik mot ojämställda styrelser

Män efterträder män i styrelserummen och någon bredd blir det aldrig tal om, hävdar stiftelsen Allbright i en svidande rapport. Och de kvinnor som tar sig in tjänar sämre.Klonade män som vuxit upp i Sverige med samma bakgrund, kompetens, nätverk och universitet - svenska styrelser i börsbolag får sig en avhyvling av stiftelsen i Svenska Dagbladet.

YLE - 28 jan 15 kl. 18:39

Magnus Swanljung: Vasabladet och farbror Fritz

När journalisterna än en gång ska sparas bort i Österbotten tänker Magnus Swanljung på en snål gammal tidningsägare och hans tidning Vasabladet. Jag minns farbror Fritz från min barndoms somrar. Farbror Fritz älskade sjön och färdades långa vägar.

SvD - 20 maj 15 kl. 19:57

Reinfeldt: utesluter inte styrelseuppdrag efter omstÄllningsÅr

GÖTEBORG (Direkt) Fredrik Reinfeldt utesluter inte att bli styrelseledamot av svenska börsbolag när det "omställningsår" han inledde vid valförlusten är slut till hösten, men han har inga synpunkter på eventuell bransch..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.