Västerbottens Folkblad > Nyheter

Tuesday, 12 November, 07:05

Västerbottens Folkblad - 12 sep 11 kl. 07:00

Ex-åklagaren: Det är mordUMEÅ Shahram Brofe ställs inför rätta i morgon. Han dödade sin sjuårige son, förnekar mord men är chanslös, bedömer ex- åklagaren Sven-Erik Alhem. ? Det är tveklöst ett mord, säger Alhem. UMEÅ Shahram Brofe ställs inför rätta i morgon.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
UMEÅ Shahram Brofe, Sven-Erik Alhem, Alhem

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ex-åklagarenDet är , mord
Skånskan - 30 nov 16 kl. 18:10

Åklagaren vill döma 67-åringen för mord

Ystad Åklagaren pläderade för att 67-åringen ska dömas för mord på sin hustru. Advokaten anser att det rör sig om ett dråp.
– Vi är överens om att han ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning, säger advokat Carl-Owe Olsson efter slutpläderingen på Ystads tingsrätt i onsdags.

SmålandsPosten - 27 maj 14 kl. 14:34

42-åring friad från mord - döms för misshandel

En 42-årig man som åtalats för att ha mördat en 65-årig bekant i Lagan i december friades på tisdagen från mord av Växjö tingsrätt. Han döms i stället till två års fängelse för misshandel. Åklagaren valde att enbart väcka åtal för mord och presenterade inte något alternativt yrkande, som vållande till annans död.

BT - 03 jul 13 kl. 14:05

32-åringen erkänner att han deltog i dödsmisshandeln - nekar till mord

Den anhållne boråsaren häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mord. Han har nu även erkänt vållande till annans död genom att han har misshandlat offret. Som häktningsgrund anges att det finns risk att den misstänkte undanröjer bevis eller försvårar utredningen, att han fortsätter sin brottsliga verksamhet och att straffet för brottet inte är lindrigare än två års fängelse.

HBL - 10 okt 13 kl. 15:59

Åklagaren: Man övertalade till mord för 35 000

Mordet på en man i Uleåborg i februari var en överenskommelse mellan två män som var kompisar på Facebook, hävdar åklagaren. Den ena mannen övertalade på Facebook den andra att döda sin exhustrus nye pojkvän.En 39-årig man bosatt i Sverige lovade 35 000 euro och andra ekonomiska förmåner som belöning för mordet, hävdar åklagaren i rättegången som inleddes på torsdagsmorgonen.

Alingsås tidning - 03 nov 15 kl. 12:20

Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Åklagaren yrkar på att den mordmisstänkte 24-åringen ska få livstids fängelse och utvisas efter avtjänat fängelsestraff. Domen meddelas om två veckor.
När åklagaren Robert Beckard inledde sin slutplädering på tisdagen började han med att säga att han tycker att han har bevisat att 24-åringen har begått mord.

YLE - 29 aug 17 kl. 10:19

Imatraskytten medger dråp men nekar till mord

Rättegången mot den 24-årige man som sköt ihjäl tre personer utanför en restaurang i Imatra inleddes på tisdagsmorgonen i Södra Karelens tingsrätt. Dådet skedde i vintras utanför restaurangen Vuoksenvahti i Imatra. Jori Juhani Lasonen sköt ordföranden i Imatras stadsfullmäktige Tiina Wilén-Jäppinen och två lokala journalister.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:00

Mordåtalad 15-åring är inte psykiskt sjuk

STAFFANSTORP Den 15-åring som åtalats misstänkt för mordförsök på en 16-åring i Staffanstorp lider inte av någon psykisk störning.
Han kommer därför inte att dömas till psykiatrisk vård.På måndagen slutfördes huvudförhandlingen som påbörjades för mer än en månad sedan.

Alingsås tidning - 22 sep 15 kl. 05:20

24-åring fortsatt häktad för mord

24-åringen som misstänks för mord på en kvinna i Vårgårda har omhäktats. Mannen fortsätter förneka att han haft för avsikt att döda kvinnan.
I går skulle åtal vara väckt mot den mordmisstänkte 24-åringen, men i stället begärde åklagaren att få mannen fortsatt häktad.

Sydsvenskan - 11 apr 16 kl. 16:14

Par åtalas för mord på hyresvärd

Ett Malmöpar åtalas för att förra sommaren ha knivmördat en 51-årig man som kvinnan hyrde rum av. Enligt åklagaren kan svartsjuka vara motivet, skriver sydsvenskan.se.

Kristianstadsbladet - 02 mar 13 kl. 07:00

Chefsåklagaren yrkar på mord

Chefsåklagaren vill ha 19-åringen fälld för mord. Försvaret hävdar att gärningen ska bedömas som grov misshandel och vållande till annans död.
På fredagen presenterar chefsåklagare Pär Andersson målet i sin sakframställning.

YLE - 05 mar 13 kl. 13:05

Åklagaren chockad av Eerikas öde

Åklagaren i det uppmärksammade fallet med den åttaåriga Eerika betecknar målet som det värsta hon varit med om i sin långa karriär. Åklagaren Eija Velitski säger att hon blev chockad då hon först fick höra om det kommande målet. - Det här fallet är unikt i finländsk rättshistoria.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.