Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 18 November, 08:39

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 06:52

Hot om terrortåd sänkte USA-börsernaDe amerikanska börserna stängde med rejäla nedgångar den sista handelsdagen före tioårsminnet av attacken mot World Trade Center..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
USA, World Trade Center

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotom , terrortåd, sänkte, USA-börserna
Affärsvärlden - 11 aug 17 kl. 07:05

Trumps nya hot sänkte USA-börserna

Börserna i New York handlades fortsatt ned på torsdagen i spåren av spänningarna mellan USA och Nordkorea..

DI - 19 jan 18 kl. 15:17

USA-börserna väntas uppåt trots hot om federal nedstängning

Efter en liten börsnedgång på torsdagen låg USA-terminerna på en viss uppgång inför fredagens handelsstart. Efter att tidigare ha tagit relativt lätt på frågan har risken för en tillfällig partiell nedstängning av den federala verksamheten i USA hamnat mer i fokus för finansmarknaden inför deadline natten mot lördagen, samtidigt som riktningen på indexterminerna indikerar att börsaktörerna ändå inte verkar känna någon större oro.  .

DI - 02 aug 19 kl. 06:34

Morgonkoll: Trumps hot om nya tullar sänker Asienbörserna

Ett oväntat nytt hot om tullar på kinesiska varor från USA:s president Donald Trump får Asiens börser på fall under fredagens tidiga handel. Oljepriset återhämtar sig något efter att ha noterat den kraftigaste nedgången hittills i år..

DI - 15 aug 17 kl. 15:33

USA-börser: Tillbakadraget hot ger bränsle

USA-börserna går mot sin tredje positiva handelsdag i rad på tisdagen. Återigen ser investerarna lättade spänningar i relationerna mellan USA och Nordkorea sedan landet valt att dra tillbaka sitt hot om ett missilangrepp på ön Guam i Stilla havet, där USA har flera baser..

DI - 11 jul 18 kl. 18:32

USA-börser: Nedåt i New York efter nya Trump-hot

De ledande USA-börserna fortsatte att utvecklas svagt under onsdagen. Oron för handelskrig har ökat då Trump-administrationen har kommit med nya hot gällande importtullar på varor från Kina till ett exportvärde om 200 miljarder dollar. .

DI - 11 jul 18 kl. 22:25

Handelsoro drog ner börserna

De ledande USA-börserna stabiliserades under onsdagskvällen men slutade handelsdagen klart under nollstrecket efter en svag inledning. Oron för handelskrig har ökat då Trump-administrationen har kommit med nya hot gällande importtullar på varor från Kina till ett exportvärde om 200 miljarder dollar. .

DI - 07 sep 18 kl. 22:06

USA-börser: Röda siffror efter Trumps tullhot

President Donald Trump hot att inför tullar på samtliga importerade varor från Kina till ett värde av motsvarande 2,4 biljoner svenska kronor.  Samtidigt visar USA upp starka jobbsiffror som bäddar för fler snara räntehöjningar. USA-börserna föll något vid stängning..

DI - 11 jul 18 kl. 16:24

USA-börser: Fox tappar efter bud på Sky

De ledande USA-börserna vände ned under den tidiga handeln på onsdagen. Oron för handelskrig har ökat då Trump-administrationen har kommit med nya hot gällande importtullar på varor från Kina till ett exportvärde om 200 miljarder dollar. .

PrivataAffärer - 06 maj 19 kl. 22:23

Uppgifter: Kina skickar handelsdelegation trots Trumps hot

Läs också: Trumps nya tullhot Donald Trumps uttalanden under söndagen och måndagen om att höja tullarna på varor från Kina ledde till osäkerhet om det planerade mötet i veckan skulle bli av. Enligt källor till CNBC under måndagskvällen kommer mötet att äga rum trots allt, även om det kommer att bli en mindre delegation från Kina än tidigare planerat. USA-börserna steg något under kvällen e

DI - 10 aug 17 kl. 22:17

New York: Trumps nya hot sänkte börserna rejält

Börserna i New York handlades fortsatt ned på torsdagen i spåren av spänningarna mellan USA och Nordkorea..

DI - 27 feb 18 kl. 22:24

USA-börser: Fed-chefens hot sänkte Wall Street

New York-börserna backade på tisdagen då investerarnas fokus kretsade kring Fed-chefen Jerome Powells första tal inför lagstiftarna..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Catena Media i linje med förväntningarna

Kundanskaffningsbolaget rapporterar en minskad vinst för kvartalet, vilket var väntat..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Boeing och Apple steg på Wall Street

New York-börserna handlades upp på fredagen efter pånyttfödd handelsoptimism..

Affärsvärlden - Igår: 11:31

Tar rygg på Nordiska Värdeportföljen

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen investerar i en aktie som sedan tidigare finns i Nordiska Värdeportföljen..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:46

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:02

Peter Hamberg tankar aktier i Net Ent

Peter Hamberg köpte den 14 november 80.000 B-aktier i Net Ent. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:05

ING: SEB välpositionerad mot eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning av de penningtvättsuppgifter från SVT-programmet Uppdrag granskning som SEB informerade om på fredagsmorgonen. Det bedömer investmentbanken ING, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:47

Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:43

Aktierna som går mot strömmen

Efter en öppning uppåt vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som tyngsta sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:26

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:13

Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.