SvD > Nyheter

Friday, 15 November, 22:02

SvD - 11 sep 11 kl. 16:09

?Nya skollagen sätter elevers hälsa på spel?Skolöverläkare: Ansvaret flyttas till ekonomiskt pressade rektorer..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya skollagen, sätter, elevers, hälsa, spel
SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 06:00

Ställ krav på skolorna för bättre idrottslektioner

SKOLAN Allt färre skolor har tillgång till egna idrottshallar – i stället hyr de gympalokaler som ofta är undermåliga. Det visar en stor undersökning av idrottslärare, som presenteras i dag. Alla elever ska ha samma möjligheter att nå målen i idrottsämnet, men till följd av de dåliga förutsättningarna ser det inte ut så.

Barometern - 10 jun 13 kl. 07:19

Skolkuratorer en viktig resurs

När skollagen ändrades 2011 var ett av syftena att förstärka elevhälsan.
Regeringen har avsatt 650 miljoner kronor, en summa som skulle räcka till 1 000 nya skolkurators- och skolskötersketjänster, fram till år 2015. Men enligt Sveriges Kommuner och Landsting har satsningen bara gett 79 nya skolsköterske- och 123 skolkuratorstjänster.

BT - 12 sep 14 kl. 17:29

Inför elevhälsogaranti i Borås

Barnen är vår framtid och det värdefullaste vi har. Trots det ser vi idag allt för många barn och unga i Borås som mår dåligt. Det är något som vi måste ta på allvar.

BT - 13 jan 14 kl. 14:51

Blunda inte för mobbningen i skolan

Trots den nya skollagen som innehåller både anmälnings- och handlingsplikt, så är arbetet – eller snarare brist på arbete – mot mobbning och kränkning av elever på många skolor en katastrof. Både det främjande, förebyggande och vid behov det akuta arbetet. Varje dag är det tiotusentals elever som måste gå till skolan fyllda av oro och ångest inför risken att bli retade, hotade och slagna.

Barometern - 09 jan 14 kl. 07:38

Vuxenvärldens skam

mobbning. ”Tyvärr finns det fortfarande skolledare, lärare och annan skolpersonal, som är utrustade med skygglappar för ögonen och hörselproppar i öronen genom att hävda: ”På vår skola förekommer aldrig mobbning.” Nu är det återigen tiotusentals elever som efter jullovet måste gå till skolan varje dag fyllda av oro och ångest inför risken att bli retade, hotade och slagna.

Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 09:01

Det är en absolut skyldighet att motverka mobbning

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Nu är det återigen tiotusentals elever som efter jullovet måste gå till skolan inför risken att bli retade, hotade och slagna. En del barn och ungdomar låtsas ibland vara sjuka, för att i varje fall slippa den rums- och tidsbundna .
Den elektroniska mobbningen som sker genom sms, mms, e-post och på olika sociala medier, som exempelvis Ask.

YA - 25 feb 14 kl. 03:55

Skolledningen måste vakna

Varje dag går tiotusentals elever till skolan fyllda av oro och ångest inför risken att bli retade, hotade och slagna.
En del barn och ungdomar låtsas ibland vara sjuka, för att i varje fall slippa den rums- och tidsbundna mobbningen och kränkningen. Den elektroniska, som sker i cyberrymden, via sms, mms, e-post och på olika sociala medier, kommer de inte undan.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.