SvD > Nyheter

Thursday, 14 November, 07:18

SvD - 12 sep 11 kl. 06:44

Läkare hängs ut av patienter på nätetMaktskifte i vården. Anhöriga filmar behandlingar..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, hängsut av , patienter, nätet
BT - 06 nov 14 kl. 06:17

Kritik mot journaler på nätet

Inom ett par år ska alla patienter i Västra Götaland kunna läsa sina journaler hemifrån via nätet. Ett förslag som Älvsborgs södra läkarförening varnar för. – Konsekvenserna kan bli stora om det här går igenom, säger Linnéa Rönnstedt, styrelseledamot.

SVT - 08 aug 16 kl. 06:34

Patienter positiva till journal via nätet

Alla landsting och regioner jobbar för att göra sjukvårdsjournaler tillgängliga för patienter via nätet. Men patienter och läkare har olika upplevelse av journaler via nätet. Medan många läkare ifrågasätter betydelsen av nätjournaler och känner ökad oro för sina patienter så upplever patienter mer trygghet..

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 07:15

Fler läkare för en välfungerande vård


Forskning visar att länder/områden med en väl utbyggd primärvård förbättrar folkhälsan, minskar hälsoskillnader i samhället och är uppskattad av befolkningen. Tyvärr har landstingen i Sverige inte prioriterat primärvården eller distriktsläkarbemanning, och inte heller kompenserat primärvården för de nya uppgifterna som tillförts och som vi behöver kunna genomföra väl. Som distriktsläkare ser vi luckor i vården men samtidigt tydliga möjligheter att kunna förbättra.

YLE - 07 mar 16 kl. 04:27

Svårt locka svenska läkare till Vasa

En kamp pågår för att rekrytera nya läkare inom såväl special- som primärsjukvården. Men försök att locka läkare den korta vägen över Kvarken har hittills gett magra resultat. - Det förvånar mig inte, jag skulle knappast själv ha stannat så länge om det inte vore för att jag har familj här, säger infektionsläkare Andreas Jacks som har jobbat drygt fyra år vid Vasa centralsjukhus.

YLE - 07 mar 16 kl. 04:27

Svenska läkare vill inte jobba i Vasa - arbetsbördan för stor

En kamp pågår för att rekrytera nya läkare inom såväl special- som primärsjukvården. Men försök att locka läkare den korta vägen över Kvarken har hittills gett magra resultat. - Det förvånar mig inte, jag skulle knappast själv ha stannat så länge om det inte vore för att jag har familj här, säger infektionsläkare Andreas Jacks som har jobbat drygt fyra år vid Vasa centralsjukhus.

YLE - 11 mar 16 kl. 04:00

Träffa läkaren på nätet – Fpa ersätter vården

Läkarbesök på distans har funnits redan i flera år men har inte tag fart i Finland än. Telemedicinbranschen tror ändå nu på en snabb tillväxt i och med att det offentliga har börjat stöda distansvård. Esbobon Micaela Korhonen jobbar som flygvärdinna och har kämpat med nackont under en längre tid.

YLE - 27 dec 14 kl. 05:26

Tomgång irriterar läkare - räddar Apotti vården?

Ett skattefinansierat projekt som kostar som tre Barnsjukhus håller på att ros i hamn i södra Finland. Mycket riskabelt med ett enda jättesystem, säger kritikerna. Äntligen, säger förespråkarna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Läkare vill behandla med cannabis – avslag från Läkemedelsverket

Nu ökar trycket på att tillåta medicinsk cannabis i Sverige, efter att en läkare fått avslag från Läkemedelsverket för att behandla en patient med marijuana. – Det är välkänt att många patienter med långdragen smärtproblematik har stor nytta av cannabis. De har ofta rökt tidigare och upplevt en positiv effekt, men det går inte att importera legalt, säger läkaren Tom Flou till Svenska Dagbladet.

Norrtelje Tidning - 24 maj 17 kl. 07:00

Nu kan patienter i Norrtälje kommun läsa sina journaler på nätet – här är nya e-tjänsten

Nu kan du som patient läsa din sjukjournal när som helst och var du än befinner dig. Vårdbolaget Tiohundra har nämligen anslutit sig till e-tjänsten journal via nätet.
– Det blir en bra hjälp för patienter, säger Susanne Bergenbrant Glas, chefläkare på Tiohundra..

SR - 21 maj 19 kl. 12:00

Serbiska patienter tillåts ge läkare gåvor

I Serbien är det nu tillåtet för patienter att ge läkare gåvor till ett värde av en månadslön – runt 5 000 kronor. Det har väckt en het debatt om korruption i landet..

Skånskan - 12 mar 19 kl. 10:00

Följde sin dröm från uteliggare till akutläkare

Målmedveten. När Pavel Coufal nyligen blev anställd som ST-läkare på akuten i Malmö beskrev han det som att en dröm hade blivit sann. Han hade fått kämpa hårt för att nå den – sin tillvaro i Sverige började han som uteliggare.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.