Nyteknik > Teknik

Tuesday, 12 November, 22:40

Nyteknik - 12 sep 11 kl. 06:44

?Bränn däcken istället?DEBATT. Visst, man ska ta hand om avfall på bästa möjliga sätt men att bygga med material som innehåller, eller riskerar att innehålla farliga ämnen är ett stort risktagande både för hälsan och för miljön, skriver IVL i en slutreplik..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, IVL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bränn, däcken, istället
Sydsvenskan - 08 dec 17 kl. 10:00

Här hamnar maten i magsäcken istället för i sopsäcken

Kävlingeelevernas egna förslag på nya rutiner minskade matsvinnet..

Dagensanalys.se - 04 feb 16 kl. 12:01

Sluta kämpa mot reklamvägrarna och ge dem vad de vill ha istället

Annonsblockering är på allvar en existentiell kris för reklambranschen. Och – om man får tro vad som skrivs i ämnet – är reklamvägrare en ännu mer katastrofal trend för hela innehålls- och utgivarbranschen. I en tidigare artikel skrev jag om den unika möjligheten för innehållsleverantörer att bli mer relevanta när fler och fler använder annonsblockerare och fortsätter på samma tema med hjälp av AdAge:s Brian Sheehans analys  i den här artikeln.

Alliansfritt Sverige - 20 aug 13 kl. 15:18

Sopfråga får M att rösta med SD istället för KD, FP och C

Som de flesta vet kan allting i samhället läggas ut på upphandling, så även sopor. Detta har Moderaterna i Kungsbacka tagit fasta på och sett till att kommunen sagt upp sitt avtal med Renova, ett sopföretag ägt av Göteborg och kringliggande kranskommuner. Bakgrunden till att man inte längre vill att ett kommunalt bolag skall sköta sophanteringen är för att man har sett att kostnaden för sophantering har sjunkit när kommunen lagt ut det på entreprenad.

Supermiljöbloggen - 19 feb 16 kl. 20:56

75 ton gods skänktes bort istället för att hamna på tippen

Det är sajten Bortskänkes.se som i ett pressmeddelande berättar om de enorma mängder av gods som genom sajten sluppit hamna på tippen och istället funnit en ny väg in i människors hem.  Danny Wennberg, som grundat sajten, berättar för Supermiljöbloggen att Bortskänkes vill främja för en minskad konsumtion i samhället, underlätta en större omsättning inom andrahandsmarknaden, förlänga konsumtionsprodukters livslängd och på så sätt minska förbrukningen av jordens begränsade resurser samt minska avfallet på våra soptippar.

Cornucopia - 05 apr 15 kl. 11:36

Miljöpartiet - avveckling istället för omställning

Som förutspått innebär Miljöpartiets inträde i regeringen dödsstöten för svenskt jordbruk och svensk landsbygd. Det senaste påfundet är höjningen av bensin- och dieselskatten, som dessutom nu automatiskt ska fortsätta höjas 2% snabbare än inflationen för all framtid.
Till en början är det naturligtvis nödvändigt att få upp priset på bensin och diesel, för att tvinga fram en nödvändig omställning på grund av peak oil.

Cornucopia - 12 apr 15 kl. 08:46

Så här många frihetsminskande byråkrater för du istället för försvarsupprustningen

Schibsted/SvD ställer i en artikel en återföring av svensk försvarsförmåga mot fler sjuksköterskor och lärare. Det är en grovt felaktig jämförelse, då försvar betalas på statlig skatt och sjuksköterskor och lärare betalas av landsting och kommuner, där alla resurser som tillförs kommunerna kan disponeras helt fritt av självständiga kommuner oavsett "öronmärkning".

Det tål alltså att upprepas igen och igen.

Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 04:00

Istället för konformism: kaos

Alla som har sett tv-serien ”Weeds” känner igen Malvina Reynolds signaturmelodi: ”Little boxes on the hillside, little boxes made of ticky tacky, little boxes on the hillside, little boxes all the same.” Låten var en radikal slagdänga på 1960-talet som handlar om medelklassens påstådda böjelse för att låta sig stöpas i en och samma form. Den välnärda bourgeoisin går på universitet, gifter sig, skaffar barn, börjar spela golf och bor i likadana kedjehus, menade man.

Cornucopia - 05 apr 16 kl. 13:44

Hyperloop istället för höghastighethetståg i Sverige

Bara en vecka efter att jag skrev om Hyperloopprojektet Bratislava-Wien-Budapest går nu tre folkpartister1. ut och föreslår en Hyperlooplösning i Sverige istället för höghastighetståg. Detta dagen efter att Konjunkturinstitutet konstaterar att staten i bästa fall måste subventionera varje enskild persons resa med höghastighetstågen över Götalandsbanan med ca 800 kronor.

YLE - 17 feb 17 kl. 04:24

Saija valde nya arbetsuppgifter istället för sjukledighet - "Skulle annars ha sagt upp mig"

Allt fler arbetstagare som insjuknar gör som Saija Aromaa och väljer att byta arbetsuppgifter istället för att gå på sjukledighet. Trenden är tydligast inom hälsovårds- och servicebranscen men facken oroar sig över att arbetstagare ska känna sig tvungna att stanna på jobbet sjuka. Det är ett och ett halvt år sedan Saija Aromaa började jobba med kundbetjäning vid kosmetikavdelningen på ett varuhus i Helsingfors.

Skånskan - 31 jul 19 kl. 05:00

Oxie kyrka ska få vita istället för gråa väggar

Oxie Oxie kyrka ska renoveras och kommer att vara stängd tills i november. Mässor, dop, bröllop och andra förrättningar kommer att hållas i Glostorps kyrka och i församlingsgården.Onsdagsmorgonens mässa blev den sista gudstjänsten innan renoveringen.

Skånskan - 11 aug 19 kl. 16:40

Etableringslån istället för stödpeng

Svalöv Ett etableringslån bör inrättas när nyanlända får en kommunplacering, anser Teddy Nilsson (SD).
På så vis undviker man att betala ut försörjningsstöd.Sverigedemokraterna ser över ekonomin sedan man kommit till makten och en av åtgärderna kan bli att besluta om ett etableringslån.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Forskarnas enkla lösning kan förutse blixtnedslagen

Deras algoritm har lärt sig vilket väder som ger åsknedslag. Enligt forskarna har systemet 80 procents träffsäkerhet – inom en radie på 30 kilometer, och ett tidspann på 10–30 minuter..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Cyberattack mot Labour mitt i brittiska valrörelsen

Labourpartiet har utsatts för en cyberattack, rapporterar tv-kanalen Sky News..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Första kinesiska elbilen som ska erövra Europa

Biltillverkaren från Shanghai rör sig snabbt. Den 29 november kommer Aiways att lansera sin el-suv U5 i Kina – och inom kort ska modellen testa vingarna i Europa..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Klimatförändringar bryter upp USA:s kärnavfallsgrav

Efter stora kärnvapentester är delar av Marshallöarna mer radioaktivt än Tjernobyl. Nu riskerar kärnavfall att läcka från "graven" som ska hålla resterna på plats..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Se matens klimatavtryck redan i affären

Klimatmärkta livsmedel ska hjälpa konsumenterna att minska sitt klimatavtryck. Men kritiker varnar för svåra beräkningar och att ett ensidigt fokus på klimatpåverkan riskerar att gå ut över andra miljöfrågor..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Drönare kan få obegränsad flygtid med solenergi

Den italienska försvars- och flygteknikgruppen Leonardo har investerat i Skydweller Aero, som utvecklar drönare som drivs med solenergi..

Nyteknik - 11 timmar sedan

"Hesa Fredrik" ljöd i Bankeryd – ingen vet varför

Sent på måndagskvällen började "Hesa Fredrik" tjuta i Bankeryd norr om Jönköping. Varför det viktiga meddelandet till allmänheten (VMA) gick ut är oklart..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Eftermarknadskitet som gör bilen självkörande

En uppsättning kameror och en dator är allt som behövs för att göra din bil åtminstone delvis självkörande. Amerikanska startupen Ghost Locomotion har dragit in över 600 miljoner kronor till idén om ett eftermarknadskit..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Grön rekordbyggnad i London kan fånga nio ton koldioxid varje år

Med 3 700 kvadratmeter grön fasad kan engelska Citicape House slå nytt europeiskt rekord. Det växtbeklädda bygget väntas också bidra till att fånga nio ton koldioxid per år och producera sex ton syre..

Nyteknik - 14 timmar sedan

”Svensk industri kan hamna på efterkälken”

Smart manufacturing, IoT och 5G – det är många begrepp industriföretag kommunicerar tillsammans med industri 4.0. Trots detta inser få relevansen med att delta i standardiseringsarbetet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.