Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 21 November, 07:35

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 06:30

Luftskepp ska frakta godsRedan finns prototyper som klarar upp till 200 ton. Det r drygt tre maximala lastbilslaster..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luftskeppska , frakta, gods
Sydöstran - 02 dec 17 kl. 15:00

Effektivt att frakta gods på sjön

Godstransportpolitiken har varit eftersatt av ett antal regeringar. Följden är att transportsystemet inte utnyttjas på ett optimalt sätt, något som drabbar så väl näringslivets konkurrenskraft som möjligheten att sänka både hälsofarliga och klimatpåverkande utsläpp..

Nyteknik - 06 sep 11 kl. 16:02

Luftskepp i arktisk kyla 2014

Kanadensiska flygbolaget Discoveryair vill köpa luftskepp som kan frakta 50 ton i svårframkomlig arktisk miljö..

Nyteknik - 10 mar 14 kl. 11:57

Luftskepp fraktar malm i Sibirien

Gruvföretaget Amur har skrivit en avsiktsförklaring med luftskeppsföretaget Aeros om två zeppelinare för att frakta malm i Sibirien..

GöteborgsPosten - 19 dec 14 kl. 13:14

Stena slutar frakta radioaktivt gods

Stena Line upphör nu med frakterna av radioaktivt gods. "Transporterna har skapat oro", säger informationschef Jesper Waltersson..

UNT - 19 dec 14 kl. 21:51

Stena slutar frakta radioaktivt gods

Stena Line slutar transportera radioaktivt gods..

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 14 kl. 21:53

Stena slutar frakta radioaktivt gods

Stena Line slutar transportera radioaktivt gods. Frakterna, som skett på färjor som också haft vanliga passagerare ombord, upphör vid årsskiftet, skriver Göteborgs-Posten på nätet. Under de två senaste åren har omkring 100 ton av ämnet uranhexaflourid fraktats på färjerutten Rostock—Trelleborg.

SvD - 19 dec 14 kl. 21:51

Stena slutar frakta radioaktivt gods

Stena Line slutar transportera radioaktivt gods. Frakterna, som skett på färjor som också haft vanliga passagerare ombord, upphör vid årsskiftet, skriver Göteborgs-Posten på nätet..

YLE - 16 jun 17 kl. 07:12

Video: Luftskepp kraschade och fattade eld mitt under US Open

En dramatisk olycka skakade den första dagen av US Open. Ett luftskepp fattade eld, kraschade och exploderade nära spelplatsen. Piloten fick svåra brännskador och fördes till sjukhus.

Dalarnas tidningar - 22 apr 16 kl. 17:02

Ny kraftig satsning på Inlandsbanan med både gods- och persontrafik

– När bärigheten på Inlandsbanan, sträckan mellan Sveg och Brunflo höjs kommer den att hålla normal Europastandard. Det innebär 22 tons axeltryck. Arbetet på sträckan kommer att pågå under april till oktober.

DalaDemokraten - 22 apr 16 kl. 17:02

Ny kraftig satsning på Inlandsbanan med både gods- och persontrafik

– När bärigheten på Inlandsbanan, sträckan mellan Sveg och Brunflo höjs kommer den att hålla normal Europastandard. Det innebär 22 tons axeltryck. Arbetet på sträckan kommer att pågå under april till oktober.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Minnesord om Ove Frank

Professor Ove Frank, Stockholm, har avlidit i en ålder av 82 år..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Thunberg tilldelas barnfredspriset

Klimataktivisten Greta Thunberg kan lägga till ytterligare ett pris på sin meritlista. På onsdagen tilldelades hon internationella barnfredspriset för sitt arbete i kampen mot klimatförändringarna, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Thunberg korsar just nu At.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Tidigare igångsättning kan rädda barn

Sahlgrenska universitetssjukhuset erbjuder alla gravida kvinnor igångsättning vid vecka 41, i stället för som tidigare vid vecka 42. Detta efter att en studie visat att risken att barnet dör ökar om igångsättningen sker senare. Nu presenteras resultaten.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Nej till Trumptrogna biljättar

Kalifornien tar avstånd från biltillverkare som inte stödjer delstatens kamp mot president Trump i en konflikt om avgasregler i USA. Bilar från sådana företag, däribland Volvo Cars, ska ej köpas in av myndigheterna. Enligt nya regler stoppas dels fordon.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fredspristagare till folkmordsrättegång

Under sin tid i husarrest stöttade Aung San Suu Kyi rohingyernas rättigheter. Som statskansler ska hon nu försvara Myanmars behandling av den muslimska minoriteten när Internationella domstolen i Haag tar upp frågan om folkmordsbrott. Länge var Aung San.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bränderna sprider sig i Australien

Terrängbränderna i Australien fortsätter härja, och katastrofvarningar har utfärdats på fler ställen i landet. I delar av delstaten Victoria har den högsta brandvarningen, "Code Red", utfärdats. I granndelstaten South Australia har hela samhället Edithb.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Brand i lägenhet på Bellevuegården

Klockan 00.44 kom larm om att det börjat brinna i en lägenhet på Bellevuegården..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ny Hongkong-lag avgörs av Trump

USA:s representanthus har, liksom senaten, godkänt ett lagförslag för att stötta "mänskliga rättigheter och demokrati" i Hongkong. Lagförslaget, som innebär att Hongkong minst en gång om året ska garanteras vara tillräckligt självständigt för att kvalif.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Modo missade klubbrekordet – efter tolv raka

Modo hade tolv raka segrar i hockeyallsvenskan och siktade på nytt klubbrekord borta mot Vita Hästen. Så blev det inte. Östgötarna vann med 4–3 och satte därmed stopp för gästernas långa segersvit, som hade stått sig i sex veckor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.