Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 22 November, 21:54

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 06:30

Hopp om att rättegång ska få slut på valvåldetKisumu ligger alldeles vid kanten av Victoriasjön i östra Kenya, bara några kilometer söder om ekvatorn. Luften är varm och mättad. Nere vid stranden serveras fisk med majsgröt.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Victoriasjön, Kenya, Raila Odingas, Internationella, FN, ICC, Kenyas, The Standard

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppom att , rättegångska , , slut, valvåldet
Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 09:49

Ett slut i bitar

Sexton år har gått sedan jag som elvaåring plockade Liza Markunds ”Studio sex” ur min mammas bokhylla och började läsa den i hopp om att det var en sexbok. Det var det inte och besvikelsen glömmer jag aldrig. Men jag minns att jag ändå fortsatte läsa, att jag inte kunde hålla mig.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:49

Ett slut i bitar

Sexton år har gått sedan jag som elvaåring plockade Liza Markunds ”Studio sex” ur min mammas bokhylla och började läsa den i hopp om att det var en sexbok. Det var det inte och besvikelsen glömmer jag aldrig. Men jag minns att jag ändå fortsatte läsa, att jag inte kunde hålla mig.

BT - 20 nov 14 kl. 15:28

Läkare friad för stympad flickas död

Den 13-åriga egyptiska flickan Sohair al-Batia dog efter att hennes far tagit henne till en klinik för att bli omskuren. Men både läkaren som utförde ingreppet i juni 2013 och flickans pappa friades i på torsdagen av en domstol, i brist på bevis. Rättegången var den första i Egypten om misstänkt kvinnlig könsstympning sedan lagen förbjöd ingreppet 2008.

BT - 29 okt 14 kl. 17:20

Åttaåring befarade sin egen död

Klasskamrater såg skador på hennes kropp men hon vågade inte ropa högre på hjälp - hon dolde spåren av våld. - Jag blir ihjälslagen om ni säger något, sade hon.Mordet som hon befarade blev tragisk verklighet.

BT - 29 okt 14 kl. 17:50

Yara befarade sin egen död

Klasskamrater såg skador på Yaras kropp men hon vågade inte ropa högre på hjälp – hon dolde spåren av våld. – Jag blir ihjälslagen om ni säger något, sade Yara. Mordet som hon befarade blev en tragisk verklighet.

YLE - 22 jan 17 kl. 13:07

Jurist som skulle bistå Hussein fick en varning - är asylsökande inte viktiga klienter?

Juristen som skulle hjälpa Hussein att överklaga Migrationsverkets beslut till förvaltningsdomstolen misskötte sig. Hon höll inte kontakt med den asylsökande och skickade inte bevismaterial vidare. Till slut fick hon en varning.

Kristianstadsbladet - 27 apr 13 kl. 12:00

"Vi har haft våra fighter"

Foto: Annica Jönsson
Det dansk-svenska äktenskapet inleddes en junidag för fyra år sedan. Det har varit år fyllda med tro och hopp, glädje och förtvivlan, kärlek och ilska. Och en och annan knuten näve.

Kristianstadsbladet - 24 okt 12 kl. 08:30

"Jag visste inte om jag skulle dö"

Foto: Annica Jönsson
Kvinnan gråter. Minnet är svårt. Hon säger ?

Sydsvenskan - 27 jul 13 kl. 06:30

Hansson såg på Salberg. Hans blick bekräftade katastrofen. Det fanns inget bättre ord. En katastrof lika smärtsam som en rak höger i magen. Kommunisten Liedberg hade segrat med nästan trehundra röster. Det var obegripligt. Det var plågsamt. Det var

Jonnervik skakade regnet av hatten innan han steg in genom kopparporten. Han gick fram till vaktkuren och frågade efter konstapel Grimberg vid passpolisen och blev hänvisad till ett rum på första våningen.Grimberg var en smal man i hans egen ålder med brunt kortklippt hår och glugg mellan framtänderna.

BT - 21 okt 13 kl. 08:01

438 dagar en bladvändare

438 dagar är många saker. En viktig reportagebok. Traditionstyngd fängelselitteratur.

BT - 13 nov 14 kl. 11:38

Åtalad: Hustrun dödade åttaåring

Mannen som står åtalad för mord på sin åttaåriga systerdotter i Karlskrona står fast vid att hans medåtalade hustru dödade flickan. - Jag försökte väcka henne, men hon ville inte vakna, säger mannen om åttaåringen.I dag inleddes den fjärde rättegångsdagen om mordet i Karlskrona.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Molly Sandén förlänger turnén

Efter flera utsålda spelningar förlängs nu Molly Sandéns turné i vår, med nya datum i Västerås, Gävle, Växjö, Nyköping och Norrköping. Turné, som inleds i Göteborg den 8 mars, skulle egentligen ha avslutats i Uppsala den 4 april, men förlängs nu till de.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Tabelljumbon en tuff nöt för Malmö FBC

Avgjorde först i slutminuten efter två underlägen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bil brinner på väg 110 vid Saxtorpsskogen

En bil har börjat brinna på väg 110 vid Saxtorpsskogen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Evo Morales anklagas för terrorism

Bolivias ställföreträdande regering har anmält den avgångne presidenten Evo Morales för "uppvigling och terrorism". Morales har anklagat bolivianska säkerhetsstyrkor för "folkmord" mot hans anhängare i grupper inom ursprungsbefolkningen och vädjat till.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lugi bröt tunga derbysviten

Svängigt i Helsingborg med Karl Wallinius som vassast i Lundalaget..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Lundakör ska få Malmö att svänga

30-årsjubilerande Rejoice Gospel Choir sätter upp föreställning på Latinskolan..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Man åtalas för intrång på örlogsbas

En man i 70-årsåldern åtalas för att ha tagit sig in på ett skyddat område med båt vid en örlogsbas i Karlskrona, rapporterar lokala medier. Händelsen inträffade i mitten av juli, skriver SVT Nyheter Blekinge, när mannen med sin båt passerade de gula bo.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Förbundet markerar mot domarna och Västerås

Hammarby skickade in en protest till Svenska bandyförbundet efter förra veckans 0–6-förlust mot Västerås. Bland annat rörde det sig om att en spelare i Västerås släpptes ut för tidigt på isen efter en utvisning, samtidigt som det fanns fel i matchprotok.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Surt för chokladtillverkare

En tjuv med uppenbar smak för choklad gäckar österrikisk polis liksom tillverkaren Milka. Den företagsamma tjuven lastade på choklad för ett värde av motsvarande 500 000 svenska kronor förra veckan vid fabriken i Bludenz, Österrike. Vad ingen dock noter.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Hardenberger ger MSO pondus och en knuff i progressiv riktning

Matti Edén hörde en solist och dirigent som väjer för klichéerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.