Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 13 November, 16:44

Kristianstadsbladet - 12 sep 11 kl. 06:30

Skillnader men inte sämre vård för patienter med ändtarmscancerKRISTIANSTAD. -Bästa sättet att mäta vården är hur överlevnaden efter fem år ser ut, säger Johan Ottosson och visar på flera mätområden där resultatet är bättre för Skåne än för landet i genomsnitt..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
ÅklundhAtt, Johan Ottosson, CSK, Kristianstadsbladet, Skåne, Kristianstad, Helsingborgs, Helsingborg, Västerås, Borås, Skånes Universitetssjukhus, Malmö, Karolinska, Solna, Uppsala, Uppsalas, Stockholm, Bengt Glimelius, Ottosson, Lund, Malmös

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skillnadermen inte sämre , vårdför , patientermed , ändtarmscancer
BT - 26 nov 14 kl. 01:07

Stora skillnader i canceröverlevnad

Det finns avgrundsdjupa skillnader i överlevnad bland de tio vanligaste cancersjukdomarna mellan olika länder. Även inom Europa. Sverige hamnar bra till, men inte i topp.

YLE - 15 feb 13 kl. 15:03

Äldre MRSA-patienter i Åbo flyttas till specialavdelning

De åldringar i Åbo som smittats av sjukhusbakterien MRSA flyttas från Kaskenlinna sjukhus till Tranbackahemmet i ett försök att begränsa epidemin. Fyrtio platser reserveras för MRSA-patienter i hemmets bottenvåning. Det var i höstas som man upptäckte MRSA-smitta på flera äldreboenden i Åbo och i dag är ett femtiotal patienter drabbade.

Barometern - 07 mar 14 kl. 07:13

Nöjda patienter misstror sjukvården trots allt

Häromdagen presenterades den nationella patientenkäten för 2014. Varje tidning värd namnet publicerade patienternas rankinglistor över vårdcentralerna i det egna landstinget. Mönstret är tydligt.

Barometern - 07 mar 14 kl. 07:13

Nöjda patienter misstror sjukvården trots allt

Häromdagen presenterades den nationella patientenkäten för 2014. Varje tidning värd namnet publicerade patienternas rankinglistor över vårdcentralerna i det egna landstinget. Mönstret är tydligt.

Trelleborgs Allehanda - 13 maj 11 kl. 06:30

Apotekschef: inga större skillnader efter omreglering

Petra Schyllert har varit chef för lasarettsapoteket, både i statlig och privat regi. Men några större skillnader tycker hon inte att det är.
TRELLEBORG.

Nyhetskanalen - 30 aug 11 kl. 15:33

Stora skillnader i cancervården

Det är stora skillnader i den vård cancersjuka patienter får i olika delar av landet.
Sämst vård får man i Jämtland. Bäst är det i Halland.

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 11 kl. 06:30

Regionala skillnader i tvångsvård

Det är stora regionala skillnader när det gäller landstingens användning av psykiatrisk tvångsvård och enskilda tvångsåtgärder. I Stockholmsområdet är tvångsvård tre gånger vanligare än i Västmanland. Det framgår av Socialstyrelsens statistik som Ekot tagit del av.

YLE - 12 nov 14 kl. 13:23

Stora skillnader i hur läkare skriver ut sjukledighet

Det finns stora skillnader i hur läkare skriver ut sjukledigheter, visar en doktorsavhandling. Samma krämpa kan ge väldigt olika långa sjukledigheter. Eftersom sjukledigheterna är kostsamma för samhället borde man få en enhetlig praxis på det här, skriver forskaren Anni Kankaanpää i sin doktorsavhandling vid Åbo universitet.

SR - 09 sep 14 kl. 04:00

Stora skillnader i vården efter hjärtinfarkt

Uppföljningen av patienter som överlevt hjärtinfarkt skiljer sig markant mellan olika sjukhus i Sverige. Nya data från kvalitetsregistret Swedeheart visar att patienter i Uppsala och Östersund får en sämre eftervård medan Lunds hjärtsjuka följs upp bäst, om man ser till bland annat läkemedelbehandling och hjälp till rökstopp och fysisk träning..

SVT - 08 aug 16 kl. 06:34

Stora skillnader i landet hur mycket patienten får se

Alla landsting och regioner jobbar för att göra sjukvårdsjournaler tillgängliga för patienter via nätet. Men hur mycket information du får ta del av varierar beroende på var du bor i landet – vilket kan vara ett problem för patienter som rör sig över länsgränserna. Och vissa har inte ens startat än..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Torun Börtz: ”Sällan har jag väl blivit så provocerad av en kommunvideo”

I ideal-Sverige finns bara plats för de välbärgade och vita. Åtminstone om kommunledningen i Staffanstorp får bestämma. Kulturskribenten Torun Börtz känner sig illa berörd av kommunens nya reklamfilm..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Kalmar FF sparkar klubbchefen

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Kvinna åtalas för koppleri

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Näringsidkare dömd för skattebrott

En näringsidkare har dömts för skattebrott efter att månad efter månad redovisat felaktig moms på sammanlagt cirka en halv miljon kronor..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Skadesmäll för Frölunda – stjärnor saknades

Inte nog med förlusten mot Färjestad i CHL – fyra spelare saknades på regerande mästarlaget Frölundas träning. Trion Brandon Gormley, Joel Lundqvist och Johan Sundström riskerar att missa torsdagens toppmatch mot serieledande Örebro, skriver GT och GP..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Tunnelbanenota nio miljarder dyrare

Utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm ser ut att bli nio miljarder kronor dyrare än tidigare beräknat, 32 miljarder i stället för 23 miljarder kronor, skriver ..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vattenriket ska blomma i nya badhuset

Stora stiliserade växter blir den konstnärliga ingången till det nya badhuset på Näsby. Danska konstnären Ann Lislegaard har inspirerats av Vattenriket..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Elever hittade pistol på rasten

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Filmrecension: Manlig vänskap och snabba bilar

Denna väloljade film lyckas skapa spänning in i det sista av en historisk händelse, som av bara farten hyllar riktigt manlig manlighet och snabba bilar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.