Sydsvenskan > Kultur

Friday, 15 November, 05:40

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 06:30

"Det är konsumentens ansvar att läsa avtalsvillkoren"Det finns ingen lag som reglerar att en biljettförsäljare måste informera köparen om att ett evenemang ställts in eller ändrat datum. Istället gäller det att läsa de villkor som säljaren har skrivit, och som man automatiskt godkänner när man köper biljetter..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Konsumentverkets, Malin Fors, Konsumentverket, Ticnet, Mattias Hallgrim, Ticnets, Kulturbolaget, Malmö, Mona Franke Lundgren, KB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är konsumentens, ansvaratt , läsa, avtalsvillkoren
Kristianstadsbladet - 13 sep 11 kl. 06:30

Konsumentens ansvar att hålla koll

Inställt, flyttat, stängt. Varje år tvingas tusentals fans avboka resor och hotell när konserter ställs in och föreställningar byter datum. Men biljettförsäljaren har inget formellt ansvar att informera om ändringar.

Kristianstadsbladet - 13 sep 11 kl. 06:30

Konsumentens ansvar att hålla koll på arrangemangen

Malmö. Inställt, flyttat, stängt. Varje år tvingas tusentals fans avboka resor och hotell när konserter ställs in och föreställningar byter datum.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 00:54

"Det finns ett konsumentansvar här"

Foto: Nelly Herzberg
Inställt, flyttat, stängt. Varje år tvingas tusentals fans avboka resor och hotell när konserter ställs in och föreställningar byter datum. Men biljettförsäljaren har inget formellt ansvar att informera om ändringar.

Sydsvenskan - 05 feb 12 kl. 06:30

Rättesnören för bättre kundskydd

?
1Avtalsvillkorslagen innebär att det är förbjudet att använda avtalsvillkor som ensidigt gynnar säljaren på konsumentens bekostnad. Det kan till exempel gälla oskäliga villkor i köpe- och uthyrningskontrakt, eller i garantier och beställningssedlar.

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 15 kl. 03:24

Informationsbrister om låneskydd

Många företag som erbjuder låneskydd brister både i information och marknadsföring. Det visar en granskning som Konsumentverket gjort och som Dagens Nyheter tagit del av.Nu när det låga ränteläget lockar många att låna pengar är det inte ovanligt att kunderna erbjuds olika former av låneskydd, exempelvis en försäkring som ska täcka om kunden blir sjukskriven.

Sydsvenskan - 05 okt 15 kl. 03:24

Informationsbrister om låneskydd

Många företag som erbjuder låneskydd brister både i information och marknadsföring. Det visar en granskning som Konsumentverket gjort och som Dagens Nyheter tagit del av.Nu när det låga ränteläget lockar många att låna pengar är det inte ovanligt att kunderna erbjuds olika former av låneskydd, exempelvis en försäkring som ska täcka om kunden blir sjukskriven.

Skånskan - 15 feb 16 kl. 14:00

Toppbiljetter kom för sent

MALMÖ Klagshamnsbon köpte biljetter till en fotbollsmatch i England och kom överens med säljaren att de skulle levereras till ett hus han skulle hyra.
Men biljetterna levererades en dag för tidigt och postkontoret, där biljetterna hamnade sedan, var stängt när Klagshamnsbon kom fram.Nu rekommenderar Allmänna reklamationsnämnden, ARN, att Klagshamnsbon skall få tillbaka summan för biljettinköpen, sammanlagt 7 194 kronor av säljaren, Ticket2.

YLE - 03 jan 14 kl. 07:10

Säkerheten på förbindelsefartyg förbättras

Spela upp klipp på ArenanSäkerhetsfrågor på förbindelsebåtar är på tapeten igen. Trafiksäkerhetsverket Trafi fått in en anmälan om säkerhetsbrister på m/s Satava som trafikerar på Iniörutten. Också Olycksutredningscentralen påpekar säkerhetsbrister i sin rapport.

YLE - 19 jun 13 kl. 07:17

Ingå vill ha ersättning för tidigare arbeten i Merituulen koulu

Ingå kommun tänker söka ersättning för de arbeten som senast gjordes i Merituulen koulus skolbyggnad och som nu måste göras på nytt. Det berättar kommunens fastighetschef Ilmari Viljanen. Det finns många inblandade i byggnads- och renoveringsarbeten och några av dem har ansvar för att arbetena görs på rätt sätt.

YLE - 13 apr 16 kl. 04:01

Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning. Våra surfvanor övervakas och sparas för att företag ska kunna sälja skräddarsydd reklam som hjälper till att finansiera många av de webbsidor vi använder.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nadal världsetta när Federer slog Djokovic

Rafael Nadal kommer att avsluta 2019 som världsetta. Det kan spanjoren tacka Roger Federer för. Schweizaren gav inte Novak Djokovic en chans i ATP-slutspelet i London och grusade serbens planer på att återta förstaplatsen på rankningen.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Protester i Pakistan går över till ”plan B”

En två veckor lång sittstrejk i Pakistans huvudstad Islamabad avvecklas när islamistpartiet JUI-F nu aktiverar sin "plan B". Målet är att lamslå landet genom att blockera viktiga transportleder. – Våra kolleger är ute på vägarna och de behöver er hjälp,.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Lill Lindfors åker på jubileumsturné

Nästa år fyller Lill Lindfors 80 år och det firar hon med turnén "Musik ska byggas utav glädje". Låten med samma titel släpptes 1978 och är en av hennes mest kända. Den folkkära sångerskan har stått på scen sedan 1961 och har därmed varit verksam som ar.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Lågprishandel utmanar e-handeln

E-handelns framfart eller signaler om butiksdöd hotar inte lågprisjättarna..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Och fram träder bilden av Trumps cyniska politik.

Egenintresset framför landets, personen före ämbetet..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Polisen väntade på mobiltjuv vid perrongen

En kvinna som blev bestulen på sin mobil på ett tåg mot Lund kontaktade polisen..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Ulf Lundell släpper ny singel

Snart kommer en ny singel från Ulf Lundell. Den heter "Stockholm i december" och släpps den 22 november, meddelar skivbolaget. Baksidan är en liveversion med band av "En eld ikväll", inspelad i Göteborg 2008.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

17-åring frias om mordförsök

En 17-årig pojke som åtalats för mordförsök efter en skottlossning i Karlstad i somras frias av Värmlands tingsrätt. Brottsoffret var en 22-årig man, som fick livshotande skador när han sköts med sex skott genom ett öppet fönster. 17-åringen åtalades fö.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Svamp och apelsinskal – framtidens design

En odlad sko, porslinsliknande föremål gjorda på nedmalt apelsinskal och möbler av stenkol – utställningen "Design matters" på Bildmuseet i Umeå undersöker designens framtida utmaningar. Vad händer med designen i en värld som står inför klimatförändring.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Southgate om Sterling: ”Vi har gått vidare”

Raheem Sterling petades från kvällens EM-kvalmatch mot Montenegro. Men Englands förbundskapten Gareth Soutgate säger att han inte har några problem med att ta ut Sterling till söndagens avslutande kvalmatch mot Kosovo. – Vi har gått vidare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.