Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 20 November, 04:47

Trelleborgs Allehanda - 12 sep 11 kl. 06:30

Nytt liv för gammalt lasarettskökI slutet av 1990-talet slutade man laga mat i lasarettsköket. Matsalen ovanpå köket användes ytterligare några år men de senaste åren har den röda tegelbyggnaden stått i princip orörd.
.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
NybergMåltiderna, Trelleborgs, Törnrosasömn, Magnus Heiman, Hans, Skånes, Måltidsglädje, IngaLill Hall, Medirest, Lund, Heiman, Agda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, livför , gammalt, lasarettskök
Trelleborgs Allehanda - 26 mar 13 kl. 09:10

Gammalt konstgräs kan få nytt liv

Foto: Scanpix
Konstgräset i Anderslöv kan få nytt liv. Fritidsnämnden vill återanvända gräset och lägga ut det på grusplaner. "Tanken är god", säger fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).

Skånskan - 01 jun 19 kl. 05:00

Nytt liv för Kockums gamla industribyggnader

MALMÖ Gamla Kockumsbyggnader får nytt liv och ett fåtal av dem ska monteras ner. I slutet av året öppnas ett hotell i det gamla huvudkontoret, En magasinsbyggnad blir kontor nästa år och i en hall som en gång använts som brandstation ska man kunna äta en bit mat.
Mycket är på gång i Varvsstaden som på sikt kommer att få 2 500 bostäder.

YA - 24 okt 13 kl. 08:27

Gamla pälsar får nytt liv i Hannas

Foto: Sprisse Nilsson
Mormors gamla päls får nytt liv i Annette Terans händer. Hon är något så ovanligt som både körsnär och pälssömmerska. Hennes Pälsbod i Hannas har utsetts till årets nyföretagare.

YA - 26 sep 13 kl. 08:23

Ett stycke 1700-tal får nytt liv

Foto: Sprisse Nilsson
En ovanligt välbehållen ruin från 1700-talet som nu får nytt liv.? Huset har tack och lov inte genomgått några stora renoveringar. Mycket finns kvar som vi nu vill återskapa.

Vimmerby Tidning - 16 jul 14 kl. 08:31

Blåser nytt liv i gammalt café

En gammal tradition får nytt liv. Fyra damer från Hultsfreds hembygdsförening vill återuppleva cafétraditionen vid kaffestugan i parken.
I varje fall tillfälligt.

Kristianstadsbladet - 29 sep 15 kl. 03:00

Här får leksakerna nytt liv

På en bakgård står en ledsen elefantgunga. Intill ligger ett gammalt flygplan i stål, halvrostat och garanterat utan EU:s säkerhetsstämpel. Hit kommer stadens lekredskap i hopp om nytt liv..

Blekinge Läns tidning - 31 aug 17 kl. 21:50

Tockarp – stenhuggarland som fått nytt liv

Tockarp är gammalt stenhuggarland. Men det är också en liten by som länge var övergiven men där förfallna hus fått nytt liv..

YA - 03 okt 17 kl. 00:01

Gammalt hembageri kan få nytt liv

Det kan bli nytt liv i hembageriet på torget i Vollsjö. Svana Kjartansdottir hoppas kunna starta redan till jul..

BT - 12 okt 14 kl. 07:38

Ett nytt liv i Borås

I det ännu kala pojkrummet skrattar 14-årige Efraim åt en dubbad version av Mr Bean. Efter flykten från Eritrea har han fått ett nytt hem i en familj i Borås. Efraim anlände med allt han ägde i en plastpåse, men precis som andra ensamkommande flyktingbarn har han ett tungt bagage att bära med sig in i framtiden.

YLE - 11 mar 15 kl. 15:42

Kommunala byggnader vill få nytt liv

Då det ska sparas ska flera kommuner se över sina fastigheter. Många är gamla och har redan hunnit förfalla. I Sibbo finns det nu flera fastigheter som ska säljas och därmed få ett nytt liv.

YLE - 11 mar 15 kl. 15:42

Kommunala byggnader ska få nytt liv

Då det ska sparas ska flera kommuner se över sina fastigheter. Många är gamla och har redan hunnit förfalla. I Sibbo finns det nu flera fastigheter som ska säljas och därmed få ett nytt liv.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Frågvisa Anderslövsbor fikade efter svar

Vad händer med det före detta kommunhuset? Vad händer med Hermelinen när äldreboendet flyttar? Är skolan dimensionerad för befolkningsökningen?.

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

UV-rugby: Trelleborgare exempel för resten av Sverige

Trelleborgs Undervattenrugbyförening spelade den gångna helgen in flera utbildningsfilmer för Svenska Sportdykarförbundet. Filmerna ska bli underlag för tränarutbildningar. När inspelningen var klar passade några i klubben på att ta en UV-fika..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Skåne är ingenting utan Malmö

Malmös näringsliv och arbetsmarknad är avgörande för hela regionen. Därför är brottslighetsutvecklingen det också. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Slopat arbete med östlig infart ska ge pengar till annat

Satsningar på skola, äldrevård, näringsliv och kultur. Det föreslår Söderslättspartiet i sitt budgetförslag för 2020. Hur det ska finansieras?

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Brott: Bilkapare slog till mot hantverkare

Misstänkta bilkapare slog på måndagsmorgonen till mot en hantverkare i centrala Trelleborg. Efter att ha fått honom att stanna och gå ur bilen hoppade en okänd person in och körde iväg med den..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

”Roboten” en framgång som får efterföljare

Fler kommuner kommer att följa efter Trelleborg och börja använda robotar som stöd i socialtjänsten. Den slutsatser drar man på Lunds Universitet efter att ha studerat automatiserad handläggning i 16 kommuner. .

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Brott: Tjuv slog till mot bilar vid Maxi – använde störsändare

Någon gång mellan klockan 18 och 19 på måndagskvällen drabbades flera besökare på Ica Maxi av stölder. Någon misstänks ha tagit sig in i parkerade bilar med hjälp av störsändare..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Nytt utegym tar form vid Dalaslingan

Arbetena är i full gång med att ge Trelleborg ett efterlängtat, andra kommunalt utegym. Gymmet blir en del av rekreationsområdet runt Dalköpingeån på öster, i sin tur en bit av det kommande business center-området. .

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

KOL-dagen: Bra medicin och motion gör livet lättare

I nästan 40 år arbetade Gunnar Hansson som brandman i Trelleborg. – Jag har haft bästa tänkbara yrkesliv, säger han och ögonen lyser. – Men jag var inte rädd om mig själv och det straffar sig nu..

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Stöld: Liga försökte stjäla oxfilé – greps av polis

Tre män sitter anhållna misstänkta för stöld efter att ha försökt stjäla oxfilé för närmare 3 500 kronor på City Gross. Personal fattade misstankar och slog larm till polisen som kunde gripa tre personer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.