Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 20 November, 20:53

Kristianstadsbladet - 12 sep 11 kl. 06:30

Lek med tvåsamhetNY BOK. Roman.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
ÅM Hellman, Vendela Fredricsons, BOK, FredricsonSapfos, Zeus, Aristofanes, Platons, Vendela Fredricssons, Sapfos, Fredricsons, Laticia, Silas, Frankensteins, Fredricson, Kristianstadsbladets, Andrén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lekmed , tvåsamhet
DalaDemokraten - 26 jun 15 kl. 10:37

Sommaren i Dalarna med Jan Stenmark

Att kliva in i konstnärens egen bildvärld är att ge sig ut på en upptäcktsfärd mellan högt och lågt, manligt och kvinnligt, eufori och melankoli, barndom och ålderdom, lek och allvar, tvåsamhet och ensamhet - eller liv och död..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Köld, alkoholism och incest på Grönland

Dansken Mats Peder Nordbos deckare om och från Grönland är så hemsk att man inte tror det kan vara sant, enligt recensenten Bengt Eriksson..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

”Historien om det avbitna fingret är alldeles sann”

I somras läste Staffan Olzon sina noveller i Kiviks kapell. Nu har de kommit ut i bokform, ”14 enastående noveller och 3 till”..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 14:46

Gråtande Åkesson i Sölvesborg

"Förbjuden konst" kallar en grupp konstnärer sin utställning i Sölvesborg. Tack vare gräsrotsfinansiering har man köpt annonsplats i kommunen för att visa konstnärernas verk..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:32

”Tankeväckande och briljant berättad roman om det nazistiska maktövertagandet på 30-talet”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 15:01

Trovärdiga häxor i 1700-talets Skåne

Eliabeth Östnäs skriver både trovärdig och intressant om häxor i sin nya roman, men tyvärr tappar berättelsen farten, tycker Lisa Marques Jagemark. .

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 15:01

Kampen för värdighet i en orättvis värld

Colson Whiteheads nya roman handlar om livet på en uppfostringsanstalt i 60-talets USA. ”Nickelpojkarna” är en skickligt berättad historia om kampen för värdighet i en mycket orättvis värld..

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 01:00

Nysatsning för att nå unga läsare

Bibliotekets satsning Ett eget rum gör comeback, nu som en del av Kulturkvarterets Open Stage. ”Vi vill ta nya tag för att inte tappa målgruppen unga vuxna”, säger Mimmi Ly, bibliotekarie i Kristianstad. .

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 00:10

Välkommen till Anna Höglunds underbara, kusliga värld

Tomelilla konsthall är förvandlad till en spännande barnboksvärld med Anna Höglunds både suggestiva och ibland lite skrämmande illustrationer. Originalillustrationer av en av våra främsta illustratörer visas på den interaktiva utställningen ”Allting hänger ihop”. Vernissage lördagen 16 november..

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 17:00

Stina Wollters verklighetsnära energi berör

Kulturjournalisten Tomas Polvall tog sig förra helgen till Landskrona för att vara med om Stina Wollters vernissage. Sällan har han mött en så lång kö till en utställning, inte heller är det ofta han möter så mycket positiv stämning i en konsthall. .

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 15:44

Kärlekens sorg fint porträtterad

Kärlek. Finns det något svårare att skriva om? Allt verkar sagt, alla beskrivningar är nära att falla i schablonträsket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.