Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 14 November, 09:57

Vimmerby Tidning - 12 sep 11 kl. 06:05

Säkerhetsinformation på torgetSatsningen Grannsamverkan finns i centralorten men även på många ställen ute i kommunen..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Grannsamverkan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säkerhetsinformation, torget
YLE - 28 sep 16 kl. 19:09

Torget i Ekenäs får fler parkeringsrutor – ”Jätteviktigt för oss torgföretagare”

Arbetena på Rådhustorget i Ekenäs har inletts och snart kommer 60 bilar att få plats på torget. Parkeringen ska bli tydligare och det är något som tas emot med öppna armar av kaféföretagaren Kim Holmberg. Den här veckan har nya övergångsställen blivit till vid Ekenäs torg.

BT - 18 nov 13 kl. 13:34

Så kan Södra torget avlastas

En tragisk olycka på Södra torget har nu åter väckt liv i debatten om trängselproblemen på Södra torget. Lennart Andreassons förslag är att flytta upp två av de mest trafikerade linjerna, 1 och 8, från Södra torget till nya hållplatser i korsningen Allégatan–Åsbogatan. När konsultbolaget Trivector redovisade sin undersökning om kollektivtrafiken i Borås, och planerna för den nya linjetrafik som infördes i augusti 2004, föreslog de Allégatan som en ny centralhållplats i centrum.

YLE - 25 maj 16 kl. 14:15

Försäljare: Det kan bli trångt på torget i Ekenäs

Torgförsäljare på Rådhustorget i Ekenäs anser att det blir trångt på torget speciellt under högsäsong om endast den ena halvan viks för torgförsäljning. Dessutom får de tillfälliga försäljarna en fördel jämfört med åretruntförsäljarna. Samhällstekniska ville först höra vad torgförsäljarna tycker så nämnden remitterade förslaget på sitt möte igår (24.

Skånskan - 05 okt 16 kl. 14:00

”Röda torget” blir grått när det grönskar

Kävlinge Den har skjutits upp flera gånger, men nu är ombyggnaden av ”Röda torget” igång. Inom kort rivs den röda stenläggningen, som gett torget dess öknamn, upp för att ersättas av grå gatsten.– Personligen tror jag att fontänen lockar folk.

YLE - 25 jun 16 kl. 11:23

Torgförsäljarna i Ekenäs får bestämma över torget

Torgförsäljarna får nu själva bestämma om hur de vill att torget ska användas under torgdagarna. De gör det i samarbete med Ekenäs centrumförening som är ansvarig för arrangemangen vid torget. Tekniska nämnden fattade beslut i frågan under sitt senaste möte (21.

Skånskan - 10 mar 17 kl. 14:00

Medborgarförslag kan stoppa buskörning kommunen: Bygga om torget kan bli aktuellt

Tomelilla. Att bygga om torget i centrala Tomelilla kan vara ett sätt att få bukt på buskörningen, tror kommunen. ERWP.

Kristianstadsbladet - 17 nov 12 kl. 09:00

Parkering på torget skapar oenighet

Nästa ombyggnad som står på tur i Kristianstad är Stora Torg. Den startar efter att rådhuskvarteret är klart men redan nu är det gnissel mellan majoriteten och oppositionen om p-platserna. Socialdemokraterna vill ha bort all parkering från torget i framtiden men femklövern vill behålla den.

BT - 10 nov 13 kl. 07:47

Bussarna kvar på Södra torget

Södra torget blir kvar som Borås knutpunkt för stadstrafiken. De rödgröna partierna vill inte flytta bussarna från torget inom de närmaste åren. Varje dygn kör 1 100 bussar in på Södra torget.

YLE - 10 jun 15 kl. 17:17

Torget gör comeback i Karis

I Stadshusparken i Karis ska det bli gammaldags torg en gång i månaden. Centrumföreningen vill att det ska börja hända mer i Karis. Fram till 1990-talet fanns det torgförsäljning på Stortorget i Karis mellan stadshuset och Brankis.

Skånskan - 24 dec 18 kl. 09:00

”Röda torget” kallas nu ”Mörka torget”

Kävlinge Innan Unionstorget byggdes om kallades det i folkmun för ”Röda torget”. Nu kallar en invånare det för ”Mörka torget ” i besvikelse över att den utlovade belysningen uteblivit.”Jag skrev till er förra året angående avsaknad av julbelysning på nya torget i Kävlinge och fick då till svar att det skulle komma i år”, skriver en invånare på Åsikt Kävlinge på kommunens hemsida.

Skånskan - 01 okt 19 kl. 12:35

Torget föreslås bli roligare och vackrare

STAFFANSTORP Torget i Staffanstorp föreslås få en ny och roligare utformning.
Max tre miljoner kronor får det kosta och kan inkludera allt från en fontän till nya sittytor, estetisk belysning och grönytor.Kommunstyrelsens ordförande, Christian Sonesson (M), har lagt ett uppdrag till beredningen för renhållning/VA, infrastruktur- och trafikfrågor att utreda hur Torget kan få en ny gestaltning och bli både vackrare och roligare men också säkrare.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 09:00

"Hälsocentralerna har blivit totalt nedringda"

Uppmaningen att vaccinera sig mot det fästingburna viruset TBE, gav effekt. "Hälsocentralen har blivit totalt nedringda", säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare..

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 08:00

Förslag att investera elva miljoner i ishallen

En investering i ishallen på nära elva miljoner kronor. Det är huvudalternativet för kommunstyrelsen som i dag sätter sig för att fatta beslut om ishallens framtid i Vimmerby..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 22:00

Vårsalong i mindre format i KKisa

Kinda Konstförening hade i lördags vernissage för 2018 års vårsalong. Tjugotre lokala konstnärer och hantverkare har nu sina verk för allmän beskådan på Café Columbia..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 17:45

Tandläkare kritiseras efter ingrepp vid akut besök

En tandläkare kritiseras för otillräcklig undersökning och utebliven dokumentation av en mans kindtand vid ett akut besök på en klinik i Vimmerby kommun..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 15:30

Reportrarnas bästa minnen från Västerviksposten

I dag är sista dagen med Västerviks-Posten. Från och med i morgon har våra läsare två tidningar att välja mellan - Vimmerby Tidning eller Västerviks-Tidningen. Båda tidningarna kommer att innehålla nyheter och reportage från båda kommunerna..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:40

Motorcyklar i massor invaderade stan

Vackert väder bidrog säkerligen till det goda besöksantalet. Omkring 200 motorcyklar samlades under lördagen vid MX World i Vimmerby. Nytt för i år var en ny parkering för att inte störa trafiken.

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:04

Polisen misstÄnker liga bakom villainbrott i vimmerby och hultsfred

Ytterligare ett villainbrott har upptäckts i Vimmerby. Det är det tredje på kort tid..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 12:15

BROTT & STRAFF: Flera stölder från bilar

Medan bilägaren besökte kyrkan på söndagen slog tjuvarna till och stal handväskan i bilen..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 08:50

Samling vid den gamla BP-macken

För tolfte gången anordnades i helgen BP veteranrally i Björkfors. Med den välkända BP-macken som start och mål gick resan runt den södra delen av Åsunden för de trettiotalet deltagande ekipagen..

Vimmerby Tidning - 06 maj 18 kl. 21:09

30-åring anhållen för olaga intrång och misshandel

En 30-åring sitter anhållen misstänk för olaga intrång och misshandel i Vimmerby på söndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.