DalaDemokraten > Nyheter

Monday, 18 November, 01:45

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Vackra blommor, ångbåtar och mycket musikÅngbåtarnas visslor ljöd över Österviken när de formerade sig för uppvisning vid södra brofästet.

Från Hildasholm var deras närvaro en magnifik syn, och stämningen blev inte sämre av att underbar fiolmusik hördes bland de formklippta granarna.

.
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Österviken, Hildasholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vackra, blommor, ångbåtaroch mycket , musik
Skånskan - 02 okt 18 kl. 19:07

Vraken efter två ångbåtar undersöks

Östersjön Marinarkeologer från Sjöhistoriska museet riktar just nu sina cyklopglasögon mot två ångbåtsvrak utanför den gotländska kusten.
Frågan är om de ska fornlämningsförklaras eller inte.Dimman låg tät över Östersjön den 28 juni 1873 när den blott ett år gamla ångskonerten Vulcan, under befäl av W.

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 07:16

195 år av underbara göteborgska ångbåtar

I år fyller den svenska ångbåten 200 år. Den göteborgska ångbåtshistorien inleds en liten smula senare - för 195 år sedan. Men historien är värd att berätta ändå..

ÖstersundsPosten - 18 jul 13 kl. 14:29

En av Sveriges äldsta ångbåtar i trafik fyller 140 år

En gammal skönhet som är vackrare än någonsin. Ångbåten Alma firar 140 års jubileum och bjuder till fest i Revsundssjön..

Alingsås tidning - 02 mar 16 kl. 05:30

Ungdomar ska bygga ny ångbåt

Ungdomar ska tillsammans renovera en gammal ångbåt så att den kan köra passagerare på Säveån och Mjörn. Det är ett projekt som Mjörns Ångbåtsförening planerar att starta under våren. Föreningen vill locka unga till att intressera sig för ångbåtar och teknik.

DalaDemokraten - 17 feb 16 kl. 16:32

Ångbåtsförening måste göra lyft – hoppas på kommunalt bidrag

I år är det dags för sådana besiktningar av de två ångbåtar som Föreningen Barkens Ångbåtar i Smedjebacken förfogar över..

Dalarnas tidningar - 17 feb 16 kl. 16:32

Ångbåtsförening måste göra lyft – hoppas på kommunalt bidrag

I år är det dags för sådana besiktningar av de två ångbåtar som Föreningen Barkens Ångbåtar i Smedjebacken förfogar över..

Dalarnas tidningar - 14 sep 15 kl. 13:57

Lossade ångbåtens förtöjningar

Vid 17-tiden gjorde ordförande i Barkens Ångbåtar Tommy Brandt en kontroll och konstaterade ångbåtarna Kuriren och Runn låg förtöjda som de skulle vid hamnen i Smedjebacken. Men två timmar senare upptäcktes att någon hade lossat förtöjningarna till Kuriren. Nu var båten lyckligtvis låst med en kätting vilket förhindrade den från att flyta iväg.

DalaDemokraten - 14 sep 15 kl. 13:57

Lossade ångbåtens förtöjningar

Vid 17-tiden gjorde ordförande i Barkens Ångbåtar Tommy Brandt en kontroll och konstaterade ångbåtarna Kuriren och Runn låg förtöjda som de skulle vid hamnen i Smedjebacken. Men två timmar senare upptäcktes att någon hade lossat förtöjningarna till Kuriren. Nu var båten lyckligtvis låst med en kätting vilket förhindrade den från att flyta iväg.

UNT - 07 jun 19 kl. 16:00

Ångbåten intar Strömsberg

Det bjuds på trollkarlar, författarbesök och ångbåtar när det är familjedag på Strömsbergs bruk..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 12 kl. 13:03

Tusen båtar hedrar drottningen

Det fyra dagar långa firandet av brittiska imperiets drottning Elizabeth II:s 60 år på tronen pågår. I dag blir det en båtfärd på Themsen för drottningen, med en jätteflotta på tusen båtar ? både ångbåtar, bogserbåtar, motorbåtar.

Nyhetskanalen - 03 jun 12 kl. 13:03

Tusen båtar i Themsen hedrar Elizabeth II

Det fyra dagar långa firandet av brittiska imperiets drottning Elizabeth II:s 60 år på tronen pågår. I dag blir det en båtfärd på Themsen för drottningen, med en jätteflotta på tusen båtar - både ångbåtar, bogserbåtar, motorbåtar.Evenemanget väntas dra en miljon åskådare.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.