NSD > Nyheter

Sunday, 17 November, 06:16

NSD - 12 sep 11 kl. 04:30

Glöm inte den "gamla" lärarutbildningenInom svensk utbildningspolitik är 2011 det största reformåret någonsin. Vid halvsårsskiftet fick vi bland annat en ny skollag, ett nytt betygssystem och lärarlegitimation som innebär att alla lärare dels måste vara utbildade och dels gått ett introduktionsår efter utbildningen..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glöminte den , gamla, lärarutbildningen
YLE - 21 apr 15 kl. 14:03

Svensk forskare: Den gamla skolan gav bättre resultat

Orsakerna till de skolframgångar som Finland har visat upp kan främst sökas i historien. Lärarna högaktas inte lika mycket längre och resultaten sjunker därefter, skriver en svensk forskare idag. "Finland är inget föredöme, skolframgångarna feltolkas", skriver forskaren Gabriel Heller Sahlgren i DN.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

YLE - 27 nov 15 kl. 05:51

"De leker universitet"

Då pedagogiska fakulteten skulle grundas vid Åbo Akademi på 1970-talet var det många som ställde sig skeptiska till hela projektet. Historikern Johanna Wassholm har inför Åbo Akademis hundraårsjubileum och den historik som nu skrivs, tittat närmare på akademiseringen av lärarutbildningen på 1970-talet. PF var det moderna samhällets krav Inom hela vårt skolväsende skedde stora omvälvningar på 1960- och 70-talen då det gamla systemet med två skolor, folkskola och lärdomsskola, övergick i grundskola, som skulle vara lika för alla.

Skånskan - 12 jun 18 kl. 14:00

Veteran på anrik skola

VETERAN. Det var en riktig cirkus när Finn Malmgren skulle börja studera till lärare. Så småningom ordnade det upp sig, och nu har han arbetat i 31 år på folkhögskolan Hvilan i Åkarp.

Kristianstadsbladet - 02 apr 13 kl. 07:30

Lärarens status - en krissituation

Foto: Peter Åklundh
Det krävs inte mer än 0,3 som resultat på högskoleprovet för att börja grundlärarutbildningen på Högskolan Kristianstad.Den låga intagningsstandarden grundas i att allt färre söker. Mycket på grund av den låga lönen.

SmålandsPosten - 04 dec 13 kl. 00:30

Skolan aldrig bättre än sina lärare

Att de svenska niondeklassarnas läs- och räknekunskaper fortsätter att sjunka var väntat. Utvecklingen ligger i linje med vad de stora internationella undersökningarna har lärt oss: nämligen att kunskaperna hos eleverna är som störst där läraryrket attraherar de bästa studenterna. I Sverige har inte läraryrket god status, vilket manifesteras i dåliga löner, stökig arbetsmiljö och få sökande studenter.

SVT Debatt - 09 jan 14 kl. 17:26

Satsa på höjda lärarlöner och mer elevtid, Alliansen

SKOLAN I går meddelade Alliansen att de vill göra grundskolan tioårig. Satsningen kan vara en viktig pusselbit i hur den svenska skolan ska förbättras, men flera andra åtgärder måste följa med i reformen. Bland annat måste lärarnas löner och arbetsvillkor förbättras, skriver Göran Arrius, Saco, Bo Jansson, Lärarnas Riksförbund och Matz Nilsson, Sveriges Skolledarförbund.

YLE - 03 dec 12 kl. 05:01

Många utmaningar för daghemmen i Jakobstad

Råttor i golvet, problem med inomhusluften och dåligt med utrymme. Daghemmen i Jakobstad har haft många utmaningar den senaste tiden. Många av fastigheterna är gamla och ibland känns det som att man bara väntar på nästa katastrof, säger Tom Enbacka som är dagvårdschef i staden.

Alliansfritt Sverige - 16 mar 14 kl. 19:19

Vi måste tacka Jan Björklund och Jan Björklund måste tacka för sig

År 2014 markerar tioårsjubilieet för Jan Björklunds kamp mot stök i klassrummen. Dagens Nyheter hävdar att hans segdragna strid har pågått i hela 15 år, men så gamla spår hittar man inte på nätet. Däremot har vi det här pressmeddelandet från år 2004, där Björklund kräver att den dåvarande S-regeringen måste ”ÅTERUPPRÄTTA ORDNING OCH ARBETSRO I KLASSRUMMET”.

SVT Debatt - 19 mar 14 kl. 07:00

Socialdemokraterna sviker yrkeselever

UTBILDNING Elever i den socialdemokratiska skolan lämnade gymnasiet med en studentmössa. Vi vill att fler ska avsluta studierna med såväl en mössa som med en godkänd utbildning. Idag debatterar Sveriges riksdag gymnasieskolan.

YLE - 22 okt 14 kl. 14:57

Stordagis skulle gynna Jakobstad

Barnträdgårdslärarutbildningens gamla fastighet i Jakobstad borde bli ett stordagis. Det här är den enda riktigt stora investeringen bildningsnämnden i Jakobstad föreslår för nästa år i sitt budgetförslag. Jan Levander Bildningsdirektör Jan Levander i Jakobstad Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist Det gäller att investera om man vill spara på driftskostnaderna.

Fler nyheter från NSD

NSD - 15 minuter sedan

Kvinnorjouren startar tantjour

Kvinnojouren Iris startar Tantjouren för att stötta de äldre kvinnorna som lever med våld i en nära relation..

NSD - 45 minuter sedan

Kvinna rånad på kontanter

En kvinna blev utsatt för rån..

NSD - 1 timme sedan

Krisen: Kommunen saknar familjehem

Övertorneå kommun har slut familjehem..

NSD - 2 timmar sedan

Kvinna till sjukhus efter misshandel av man

En man greps misstänkt för misshandel av en kvinna..

NSD - 2 timmar sedan

Drogpåverkad bilist stoppad av polisen

När polisen stoppade bilen för en rutinkontroll fattade de misstankar om att föraren var påverkad..

NSD - 7 timmar sedan

En person till sjukhus efter skoterolycka

En person fick föras till sjukhus efter en olycka med en skoter..

NSD - 6 timmar sedan

Personbil i lågor på Hertsön

En personbil brinner på Hertsön..

NSD - 6 timmar sedan

Brand på flera olika platser på Hertsön

En personbil brinner på Hertsön..

NSD - 6 timmar sedan

Kraftig brand på industri

Ett fläktrum på Bioenergi i Uddebo brinner..

NSD - 7 timmar sedan

Olycka: Skoter som vält på isen

Ett larm om en skoter som vält på isen har just inkommit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.