BT > Utrikes

Monday, 11 November, 20:53

BT - 12 sep 11 kl. 03:40

Kabila nu officiell kandidatKongo-Kinshasas president Joseph Kabila registrerade sig p sndagen som kandidat i presidentvalet i november. Han hoppas bli omvald fr en ny femrsperiod. Tolv kandidater har registrerat sig och listan kommer att publiceras p torsdag.
Kabila har nominerats av sitt parti PPRD men registrerades som oberoende. Anledningen r att upp till 170 partier r allierade med Kabilas regeringskoalition.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kabilanu , officiell, kandidat
Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 03:33

Kabila nu officiell kandidat

Kongo-Kinshasas president Joseph Kabila registrerade sig på söndagen som kandidat i presidentvalet i november. Han hoppas bli omvald för en ny femårsperiod. Tolv kandidater har registrerat sig och listan kommer att publiceras på torsdag.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kabila vann tveksamt val i Kongo

Sittande presidenten Joseph Kabila vann som väntat valet i Kongo-Kinshasa för två veckor sedan, med över 50 procent av rösterna. Enligt oppositionen förekom valfusk då dess kandidat Étienne Tshisekedi fick 32 procent.Internationella valobservatörer menar att det varit organisatoriskt kaos och på sina håll fusk, men att resultatet är rättvist.

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 11 kl. 02:02

Kabila leder i Kongos rösträkning

Kongos president Joseph Kabila leder över rivalen Etienne Tshiseked när två tredjedelar av röstlokalerna har räknat färdigt. Det skiljer tio procentenheter mellan dem, säger den nationella valmyndigheten Ceni natten till tisdagen. Hittills har Kabila fått nästan sex miljoner röster, eller drygt 46 procent, mot Tshisekeds nära 4,6 miljoner, drygt 36 procent.

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 11 kl. 16:27

Kabila vann presidentvalet

Den sittande presidenten Joseph Kabila vann presidentvalet i Kongo-Kinshasa, enligt preliminära resultat från valkommissionen på fredagen. Enligt valkommissionen vann Kabila med 49 procent av rösterna över sin närmaste utmanare Etienne Tshisekedi..

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 11 kl. 22:33

Kabila segrare i Kongo-Kinshasa

Högsta domstolen i Kongo-Kinshasa förklarade på fredagen den sittande presidenten Joseph Kabila som vinnare av presidentvalet den 28 november i år. Enligt domstolens ordförande Jerome Kitoko, vann Kabila exakt 48,95 procent av rösterna. I och med beslutet avvisades också oppositionens krav om upphävande av valresultatet..

NT - 16 dec 11 kl. 22:31

Kabila segrare i Kongo-Kinshasa

Högsta domstolen i Kongo-Kinshasa förklarade på fredagen den sittande presidenten Joseph Kabila som vinnare av presidentvalet den 28 november i år. Enligt domstolens ordförande Jerome Kitoko, vann Kabila exakt 48,95 procent av rösterna..

Blekinge Läns tidning - 17 nov 16 kl. 15:28

Kabila blir kvar efter uppgörelse

Kongo-Kinshasas president Joseph Kabila kommer att kunna sitta kvar som president till slutet av nästa år, och kanske längre än så. Efter ett val i höst skulle Kabila egentligen ha fått lämna makten i december.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 16 kl. 15:28

Kabila blir kvar efter uppgörelse

Kongo-Kinshasas president Joseph Kabila kommer att kunna sitta kvar som president till slutet av nästa år, och kanske längre än så. Efter ett val i höst skulle Kabila egentligen ha fått lämna makten i december. Men nu har han lyckats förlänga sin tid vi.

Kristianstadsbladet - 17 nov 16 kl. 15:28

Kabila blir kvar efter uppgörelse

Kongo-Kinshasas president Joseph Kabila kommer att kunna sitta kvar som president till slutet av nästa år, och kanske längre än så. Efter ett val i höst skulle Kabila egentligen ha fått lämna makten i december.(TT).

Sydöstran - 17 nov 16 kl. 15:28

Kabila blir kvar efter uppgörelse

Kongo-Kinshasas president Joseph Kabila kommer att kunna sitta kvar som president till slutet av nästa år, och kanske längre än så. Efter ett val i höst skulle Kabila egentligen ha fått lämna makten i december.(TT).

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.