NT > Nyheter

Wednesday, 13 November, 02:59

NT - 12 sep 11 kl. 02:16

Razzia mot brittiskt slavlägerBrittisk polis gjorde på söndagen razzia i ett barackläger nordväst om London, där 24 män befriades från vad polisen kallar slaveri under eländiga former. Fyra män och en kvinna greps..
Läs mer på NT
Läs mer om:
London

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Razziamot , brittiskt, slavläger
SvD - 20 okt 15 kl. 08:00

Ett brittiskt pass ger säkerhet inför EU-omröstning

Inom loppet av drygt ett år röstar britterna om sitt EU-medlemskap. Det har fått allt fler européer i landet att ansöka om ett brittiskt pass. De är oroliga över vad som händer om majoriteten röstar ”nej” och Storbritannien lämnar unionen..

Expressen - 12 jul 19 kl. 06:55

Snart åker Elham, 17, till det fruktade slavläget

ASMARA. 17-åriga Elham Safi har växt upp i trygghet hemma hos föräldrarna i Eritreas huvudstad Asmara.Hennes pappa såg till att hon gick på en privat skola.

Sydsvenskan - 30 jul 14 kl. 05:30

Brittiskt avfall ger hamnen mer trafik

Sopor har på kort tid blivit en betydande del av godsmixen i Helsingborg hamn.
På ett halvår har volymerna växt från ingenting till 100 000 ton.
Och avfallsimporten till landet spås växa kraftigt de kommande åren..

YLE - 08 jul 17 kl. 05:42

LM: Filippinska sjömän arbetar för slavlöner på isbrytaruppdrag

De filippinska sjömännen har arbetat på fartyget Thetis som under vintern utfört isbrytaruppdrag på Östersjön. Uppdragen har beställts av Trafikverket, skriver Lännen Media. Lännen Media har fått tag på arbetskontrakt där det förekommer att bolaget Alfons Håkans har anställt filippinska sjömän med en månadslön på 550 dollar, vilket motsvarar cirka 485 euro.

Cornucopia - 17 aug 17 kl. 15:16

Slavlöner för värnpliktiga - 72:- SEK om dagen

Nu när tvångsbaserad pliktutbildning av värnpliktiga återinförs så slår regeringen på stort och höjer slavlönerna under utbildningen till 72:- SEK de första 60 dagarna, därefter 146:- SEK. Normalt är dock att man under utbildning som arbetsgivaren kräver och betalar ska få full lön. Underligt nog klagar här inte facket LO över lönedumpning, men kanske var det detta som regeringen avser med sk "enkla jobb"?

Dagens PS - 11 apr 17 kl. 08:11

Proteststorm mot Ikea – anklagas för slavlöner

DagensPS.se skrev nyligen om BBC granskning ”Ikea drivers living in trucks for months” i vilken brittiska public service avslöjade grova missförhållanden bland lastbilschaufförer som används av den svenska möbeljätten. Bland annat vittnade man om löner på så lågt som 200 euro i månaden samtidigt som tillvaron beskrevs som att vara fångad som en fågel i en bur.

BT - 04 apr 13 kl. 13:13

Företag ger gåva efter slavkontrakt

De kamerunska skogsarbetare som lurades till Sverige för att arbeta med slavlön är på väg att via en insamling få ekonomisk kompensation av skogsföretagen, rapporterar SvD Näringsliv. - Det stämmer att skogsföretag har skänkt en gåva till oss för att stötta arbetarna ekonomiskt. Vi kommenterar inte gåvan ytterligare nu, utan först när insamlingen avslutas den 9 april, säger Jonatan Karreskog ansvarig för Palmecentrets insamling till tidningen.

Sydsvenskan - 22 apr 16 kl. 15:26

Razzia mot Oriflames kontor i Moskva

Sminkföretaget Oriflames kontor och fabrik i Moskva genomsöktes av ryska säkerhetstjänsten FSB på fredagseftermiddagen.Personalen fick inte lämna byggnaderna medan razzian pågick, rapporterar nyhetsbyrån Interfax.Bolagets IR-kontakt Nathalie Redmo säger att Oriflames överraskades och att anledningen till tillslaget ännu inte är känd.

YLE - 17 nov 16 kl. 10:09

Brittiskt filmbolag köpte filmoptionen för Turtschaninoffs Maresi

Filmoptionen för Maria Turtschaninoffs fantasybok Maresi har sålts till ett brittiskt filmbolag. - Någon gång tänke jag att det skulle vara trevligt att få sin bok översatt till ett annat språk utomlands. Plötsligt hände det, plus tio gånger till.

Sydsvenskan - 09 mar 13 kl. 06:30

Kärnvapen ger mer för pengarna

Nordkorea har inte råd med ett konventionellt krig. Kärnvapen ger mer kraft för pengarna. Med hotfulla utspel vill Kim Jong-Un och militären visa kraft inför ett folk, där allt fler hamnar bakom slavlägrens stängsel.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 16:38

Razzia mot norska förlag


Konkurransetilsynet, den norska motsvarigheten till Konkurrensverket, genomförde under tisdagen en razzia mot Norges fyra största förlag - Cappelen Damm, Gyldendal, Aschehoug och Schibsted. - Vi vill bekräfta eller avfärda en misstanke om en eventuell överträdelse av konkurrenslagstiftningen, säger Karin Stakkestad Laastad, juridisk direktör på Konkurransetilsynet, om bakgrunden till razzian.Den misstänkta överträdelsen uppges handla om distributionen av böcker till bland annat livsmedelsbutiker, en marknad där mindre förlag har haft svårt att slå sig in.

Fler nyheter från NT

NT - 4 timmar sedan

Företag drog in miljoner – glömde att bokföra

Ett Norrköpingsföretag hade intäkter på 15 miljoner kronor utan löpande bokföring..

NT - 6 timmar sedan

Plan B blev Plan A när Jonas startade eget

"För att driva ett företag måste du förstå vem du är och älska det du gör", säger Jonas Holmqvist som driver bolaget Filmvision..

NT - 6 timmar sedan

IFK-managern inställd på en tuff cup

Jens Gustafsson är inställd på att test för IFK Norrköping i Svenska cupen..

NT - 6 timmar sedan

Trög VM-start för Reimander i Portugal

Lag-VM i Portugal har börjat halvtungt för Sveriges damer..

NT - 7 timmar sedan

Här dumpar kommunen muddermassorna - igen

Det nystartade arbetet i Pampushamnen resulterar i en miljon kubikmeter muddermassor..

NT - 7 timmar sedan

De showar in julen på Stadsvakten

Julmat och underhållning är ett vinnande recept..

NT - 7 timmar sedan

"Jätteansvar på varje individuell spelare"

Vita Hästen måste hålla sig på isen..

NT - 8 timmar sedan

Gratisbussen i kommunen läggs ned

Albogaexpressen läggs ner nästa år..

NT - 9 timmar sedan

Julbelysningen i stan kan vara i fara

Kommunen saknar fortfarande en el-entreprenör efter Bogfelts..

NT - 9 timmar sedan

Så kan lantbruket klara klimathotet

Nu arrangeras en kväll om hur bönder och skogsägare kan parera konsekvenserna av klimatändringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.