Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 15 November, 00:46

Västerbottens Folkblad - 12 sep 11 kl. 00:25

Saknar Kents samhällskritikMUSIK: Carolina Wallin Pérez MUSIK: Carolina Wallin Pérez Ersboda Folkets Hus, Umeå FUNKAR IBLAND. Carolina Wallin Pérez lyckas ibland lyfta Kents texter, men krönikör Elin Axelsson saknar ändå originalets ursinne. FOTO:?KENNETH?SANDELIN   Egentligen räcker det med att passera Eskilstuna via ?
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Kents, Musik, Wallin Pérez MUSIK, Wallin Pérez Ersboda Folkets Hus, FUNKAR IBLAND, Wallin Pérez, Elin Axelsson, FOTO, Kennethsandelin, Eskilstuna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saknar, Kents, samhällskritik
BLT - 05 okt 12 kl. 10:37

Bloddrypande samhällskritik i ny form

Vad händer om man mixar William Shakespeare med Stefan Sundström?
Vad händer om man väver in modern samhällskritik i en tragedi från tidigt 1600-tal?
Regionteatern har tagit ett nytt grepp om Macbeth, ett tidlöst drama om ondska och maktbegär.

SVT Debatt - 30 jan 14 kl. 06:00

Paradise Hotel är en form av samhällskritik

DOKUSÅPOR Här visas verkligheten som den är vare sig vi vill det eller ej. Nu är det upp till oss om vi ska fortsätta fasas över det vi ser på TV eller faktiskt inse att det inte är så ovanligt som vi vill hoppas.
Dokusåpan är formatet som tog ”helt vanliga Svenssons” och satte dem i katt och råtta liknande scenarion för att sända till massan för att sedan älskas, hatas, förnedras, hyllas och förlöjligas.

Skånskan - 17 apr 19 kl. 13:37

Lysande samhällskritik

Scen/recension SCEN
Woyzeck
Scen: Malmöpremiär på Malmö Dockteater 16/4, ett samarbete mellan Malmö Dockteater och Helsingborgs stadsteater
Av: Erik Holmström, fritt efter Georg Büchner
Regi och scenografi: Erik Holmström
Dramaturg: Tom Silkeberg
Ljusdesign: Ernesto Mejia
På scenen: Gustav Berg, Cecilia Borssén, Emma Mehonic, Robert OlofssonTio dagar efter urpremiären på Helsingborgs stadsteater var det premiär för den alternativa versionen av Erik Holmströms Woyzeck på Malmö Dockteater. Eftersom jag recenserade Helsingborgsuppsättningen så har jag fortfarande allt i färskt minne, skådespelarnas glittrande dräkter, det vridbara spegelrummet, spegeln som återspeglade publiken.
Här i Malmö blir det en påtagligt annorlunda upp

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 14 kl. 14:45

Mörk samhällskritik och hopp

Lasse Berg balanserade samhällskritik med beröm, förståelse och förklaringar under författarkvällen på Café XO i Åmål. Han väckte känslor genom att berätta gestaltande och fick åhörarna att reflektera över hur man egentligen tänker..

SvD - 08 jan 15 kl. 14:38

Samhällskritik under hot

Slå stenhårt åt alla håll. Särskilt uppåt. Så kan den satiriska Charlie Hebdos drivkraft sammanfattas.

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 04:00

En bergsäker samhällskritik

1977 kritiserade det radikala old- timey-bandet New Harmony Sisterhood Band den så kallade strip mining-metoden, som kolbolagen i Appalacherna använder. Metoden brukar översättas med ”dagbrott”, men det är en eufemism. Bergens toppar skärs av.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 04:00

En bergsäker samhällskritik

1977 kritiserade det radikala old- timey-bandet New Harmony Sisterhood Band den så kallade strip mining-metoden, som kolbolagen i Appalacherna använder. Metoden brukar översättas med ”dagbrott”, men det är en eufemism. Bergens toppar skärs av.

BT - 31 okt 13 kl. 09:21

Samhällskritik som prövar tålamodet

Feed, av debutanten Maria Asplund, kretsar kring den sociala och digitala mötesplatsen Hangout. Till en början verkar Hangout vara som vilken mötesplats som helst, men snart börjar det hända märkliga saker med både medlemmarna och den verkliga världen runt omkring. Maria Asplund har ett ärende och idé med Feed.

Västerbottens Folkblad - 05 dec 14 kl. 13:38

Textil och samhällskritik i vävopera

Operasångerskan Lisa Hansson och kompositören Stefan Klaverdal kommer att sätta upp Sveriges första textilopera på Borås Textilmuseum nästa år. ”Den stora vävoperan” beskrivs som en samhällskritisk berättelse om textilernas pris i en tid där produktionen flyttat in i tredje världens fabriker. — Vi har bland annat utgått från den fruktansvärda rasolyckan i Rana Plaza 2013, […].

SvD - 05 dec 14 kl. 13:36

Textil och samhällskritik i vävopera

Operasångerskan Lisa Hansson och kompositören Stefan Klaverdal kommer att sätta upp Sveriges första textilopera på Borås Textilmuseum nästa år. ”Den stora vävoperan” beskrivs som en samhällskritisk berättelse om textilernas pris i en tid där produktionen flyttat in i tredje världens fabriker..

Dalarnas tidningar - 22 mar 16 kl. 07:48

Björborevyn prisades för humoristisk samhällskritik

Det är C i Gagnef som delar ut Månadens klöver till personer och organisationer som på något sätt utmärkt sig eller svarar för stora insatser för samhällets bästa..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.