UNT > Utrikes

Friday, 22 November, 21:04

UNT - 11 sep 11 kl. 23:08

Algeriet har kontakter med LibyenUtrikesminister Murad Medelci sger att Algeriet har direktkontakt med Libyens nationella vergngsrd, ven om Algeriet inte erknner NTC som rttmtig auktoritet i Tripoli. (TT).
Läs mer på UNT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Algeriethar , kontaktermed , Libyen
Sydsvenskan - 01 sep 11 kl. 11:50

Algeriet nobbade Kaddafi

Foto: AP
Kaddafi försökte ringa Algeriets president Bouteflika för att få inresetillstånd, men försökte ringa Algeriets president Bouteflika för att få inresetillstånd. I dag bekräftade rebellerna att förhandlingar pågår med Gaddafis son Saadi, som ska vara villig att ge upp.
Muammar Kaddafi har försökt ringa Algeriets president för att få inresetillstånd till Libyens grannland, uppger den algeriska dagstidningen El-Watan på nätet.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Arabiska våren smittar - nu behövs kontakter

I torsdags stod jag tillsammans med vänner från Nordafrika. Beskedet om Gaddafis öde var en blandad upplevelse. Glädje över en ny tid och sorg över allt lidande.

BT - 01 sep 11 kl. 09:02

Algeriet nobbar tillstånd för Gaddafi

Muammar Gaddafi har försökt ringa Algeriets president för att få inresetillstånd till Libyens grannland, uppger den algeriska dagstidningen El-Watan på nätet. Men Abdelaziz Bouteflika ska ha vägrat att ta samtalet. Gaddafi, på flykt undan de segrande libyska rebellerna, försökte kontakta Bouteflika från en gränsstad, skriver tidningen och hänvisar till källor nära den algeriska presidenten.

Sydsvenskan - 03 mar 11 kl. 06:30

Kampen om städerna i öst hårdnar Tusentals barn fast i landet "Vi är redo att dö för ett fritt Libyen"

Stridsflyg bombade oljehamnstaden al-Burayqa igår. Kaddafivänliga styrkor försökte slå tillbaka i flera städer i östra Libyen. Flera utländska regeringar arbetar för att få ut sina medborgare från Libyen.

BT - 29 aug 11 kl. 23:17

Gaddafis familj i Algeriet

Muammar Gaddafis fru, dotter och två av hans söner har tagit sig över gränsen till Algeriet. En av sönerna ska vara den fruktade Hannibal. Delar av den libyske ex-diktatorns familj kom till grannlandet på måndagsmorgonen, enligt det algeriska utrikesdepartementet.

Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 08:37

"Libyska vapen användes i Algeriet"


Att gisslantagarna i Algeriet fick hjälp av libyska rebeller blir allt mer tydligt. Bland annat ska de ha köpt sina vapen i Libyen, enligt uppgifter till den algeriska tidningen Echorouk. Även en expert som AFP talat med säger att fundamentalistiska grupper i Libyen bidrog med "logistiskt stöd".

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Libyen: Frihet, tolerans - och sharialagar?

- Jag uppmanar alla att förlåta, vara toleranta och söka försoning, sa övergångsrådets ledare Mustafa Abdel Jalil när Libyen i söndags firade sin frihet Därefter förklarade han att den framtida konstitutionen ska ha sharia som grund.

- Som ett islamiskt land har vi antagit sharia som den högsta lagen. De lagar som bryter mot sharia är noll och intet värda, citeras Mustafa Abdel Jalil av den libanesiska tidningen The Daily Star.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 17:12

Han åkte tillbaka till Libyen för att slåss

Foto: Linda Axelsson
Malmöbon Rashed Mohammed reste till Libyen för att slåss mot Kaddafis styrkor. - Jag kunde bara inte sitta hemma och titta på när fredliga demonstrationer förvandlades till ett krig, säger han.
När Sydsvenskan träffar Rashed Mohammed i lägenheten på Rosengård har han just landat i Sverige.

BT - 01 mar 11 kl. 13:17

150 000 har flytt från Libyen

Sammanlagt har minst 150 000 personer flytt från Libyen sedan oroligheterna startade. Nu varnar UNHCR för att att situationen vid gränsen mellan Libyen och Tunisien börjar bli krisartad.
I Nalut, nära den tunisiska gränsen, fruktar oppositionen nya motangrepp.

NT - 04 apr 11 kl. 20:00

Algeriet: al-Qaida rustar i Libyen

Terrornätverket al-Qaida utnyttjar konfliktsituationen i Libyen för att skaffa sig vapen, hävdar en säkerhetskälla på hög nivå i grannlandet Algeriet. Enligt källan ska organisationen till och med ha skaffat sig luftvärnsrobotar. Vapnen smugglas till norra Mali..

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Evo Morales anklagas för terrorism

Bolivias ställföreträdande regering har anmält den avgångne presidenten Evo Morales för "uppvigling och terrorism"..

UNT - 1 timme sedan

Trump: Hongkong borta på 14 minuter utan mig

USA:s president Donald Trump hävdar att han har räddat Hongkong från att utplånas eftersom han har övertalat Kinas president Xi Jinping att inte sätta in militär mot demonstranterna på halvön..

UNT - 1 timme sedan

Lettland stoppar ryska tv-kanaler

Nio ryska tv-kanaler har förbjudits i Lettland, meddelar landets tillsynsmyndighet för medier..

UNT - 1 timme sedan

Flera döda i protester i Colombia

Över en miljon människor uppges ha demonstrerat i Colombia under torsdagen..

UNT - 3 timmar sedan

Trump: Giuliani bra på att bekämpa brott

USA:s president Donald Trump försvarar det faktum att hans personlige advokat Rudy Giuliani blandades in i landets diplomati med Ukraina..

UNT - 3 timmar sedan

Måste inte ta hem barn till IS-terrorister

Den nederländska staten har inte någon skyldighet att aktivt verka för att barn till personer som lämnade landet för att ansluta sig till terrorsekten IS kan återvända till Nederländerna..

UNT - 4 timmar sedan

Fann stor vikingaskatt – döms till fängelse

Två brittiska män döms till fleråriga fängelsestraff efter att ha hittat en stor myntskatt från vikingatiden, hållit det hemligt och sålt vidare större delen av den..

UNT - 4 timmar sedan

Orbán: Kommissionär ger Ungern möjligheter

Att Ungerns kandidat till EU-kommissionen blivit godkänd är landets största diplomatiska framgång de senaste tio åren, enligt den ungerske premiärministern Viktor Orbán, som ser större möjligheter till inflytande..

UNT - 6 timmar sedan

Maskerade kan stoppas igen i Hongkong

Polisen i Hongkong kan fortsätta använda sig av förbudet mot maskering under sju dagar, enligt ett nytt domstolsbeslut..

UNT - 6 timmar sedan

Merkels arvtagerska tar strid med kritiker

När de tyska kristdemokraterna i CDU håller partikongress hamnar den alltmer ifrågasatta partiledaren Annegret Kramp-Karrenbauer i fokus – ett år efter att hon ersatte förbundskansler Angela Merkel på posten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.