Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 20 November, 04:46

Aftonbladet - 11 sep 11 kl. 22:51

Fler farliga björnar i svenska skogarnaJägarna misslyckas med skotten allt oftare ? björnarna skadeskjutsExperten: ?Det är större risk att de försvarar sig och går till anfall.?.
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, farliga, björnari svenska , skogarna
BT - 27 maj 19 kl. 13:34

Vill hitta fler som värnar om den lokala naturen

Kinna Naturskyddsförening har varit aktiv i Mark sedan 1955 och värnar den lokala miljön. Nu vill föreningen hitta fler som är intresserade av miljön för att föra traditionerna vidare..

SR - 08 jul 15 kl. 11:59

Allt fler tvättbjörnar synliga i Sverige

Antalet misstänkta iakttagelser av tvättbjörn blir allt fler i Sverige, och illegal husdjursimport verkar göra att djuret dykt upp i Sverige. Skadedjuret är ett hot mot faunan, förökar sig fort och trivs i stan. - Mördarsnigeln är en liten fläkt i jämförelse, säger P-A Åhlén på Jägareförbundet..

Expressen - 22 mar 14 kl. 16:14

Kan finnas tvättbjörn i de svenska skogarna

En tvättbjörn som fångades in utanför Västervik i somras var en vuxen hona som tidigare varit dräktig, konstaterar Statens veterinärmedicinska anstalts analys. Nu ställer sig många frågan: Innebär det att det finns fler tvättbjörnar i skogarna? – Jag var med och fångade den, och min teori är att någon har haft den i fångenskap i Sverige, säger Roger Lundberg, 54, som fångade tvättbjörnen..

Västerbottens Folkblad - 14 apr 15 kl. 23:28

[PLUS] SVA tar emot fler döda örnar

Statens Veterinärmedicinska anstalt, SVA, har de senaste åren fått ta emot ett större antal döda....

YLE - 25 jun 17 kl. 14:47

Honungen kan ta slut - kallt väder och besök av björnar oroar odlarna

Nu börjar spännande tider för biodlarna. Veckorna efter midsommar är nämligen avgörande för hur bra honungsskörden blir. Samtidigt blir allt fler bikupor i Finland förstörda av björnar.

YLE - 27 jun 12 kl. 15:20

Fler björnar i Österbotten

Björnstammen i Finland krymper, och i hela landet finns nu 1400 björnar. Antalet har minskat med 20 procent jämfört med ifjol då det fanns kring 1700 björnar, och stammen är nu lika stor som 2009. I Mellersta Finland och Österbotten finns däremot fler björnar än ifjol, och därför får 18 björnar fällas i området då jakten inleds i höst.

YLE - 30 okt 15 kl. 10:04

Vildsvinen blir fler - enstaka individer också i Österbotten

Antalet vildsvin ökar i Finland och också i Österbotten förekommer speciellt om höstarna enstaka individer. Vildsvin har man under den senaste tiden sett i bland annat Kvevlax i Korsholm och i Kronoby. Jaktchef Stefan Pellas på Finlands viltcentral i Kustösterbotten säger att stammen växer eftersom allt fler vildsvin tar sig till sydöstra Finland från Ryssland och Estland.

YLE - 01 aug 14 kl. 13:41

Närmare 1000 havsörnar rör sig i Skärgårdshavet

Havsörnstammen i Skärgårdshavet har vuxit sakta men säkert. När läget var som värst på 1970-talet räknade man med 5-6 häckande par. I dag finns det omkring 100 häckande par och havsörnen mår bra.

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 15:19

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet.Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

BT - 14 aug 13 kl. 15:21

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet. Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.