Expressen > Nyheter

Wednesday, 13 November, 10:29

Expressen - 11 sep 11 kl. 22:43

Khadaffis son har flytt från LibyenKhadaffis son Saadi har flytt Libyen. Nigers justitieminister bekräftar för AFP att Saadi hittades i en gränskontroll. Samtidigt greps på Khadaffis spionminister i Tripoli. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Libyen, Saadi, AFP, Khadaffis, Tripoli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Khadaffis, sonhar , flyttfrån , Libyen
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

ICC kräver svar om Khadaffis son

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) har inte fått någon information av Libyen om Muammar Khadaffis son Saif al-Islams hälsa och status.al-Islam greps i södra Libyen i november och senast under tisdagen ska den libyska regeringen meddela ICC om hans tillstånd. Görs inte det kan fallet tas upp i FN:s säkerhetsråd, rapporterar BBC News.

Expressen - 29 aug 11 kl. 19:59

Khadaffis familj har flytt Libyen

Muammar Khadaffis familj har flytt Libyen. I lördags sågs sex bepansrade Mercedes korsa gränsen till Algeriet. Uppgifterna bekräftas av Algeriet som informerat FN och rebellernas övergångsråd.

Politikerbloggen - 01 maj 11 kl. 08:58

SONEN DÖDAD Khadaffis son dödades under Natos attack

KHADAFFIS SON DÖDAD. Muammar Khadaffi överlevde Natos flygattack i natt men sonen Sayf al-Arab och tre av diktatorns barnbarn dödades. Detta uppger en talesman för regimen i Libyen.

Expressen - 19 nov 11 kl. 12:09

Khadaffis son Saif al-Islam gripen i södra Libyen

Muammar Khadaffis son Saif al-Islam har gripits i södra Libyen, uppger övergångsrådets justitieminister enligt AFP. Mer info inom kort..

Expressen - 22 nov 11 kl. 14:39

Khadaffis son kan ställas inför rätta i Libyen

Libyen vill inte lämna ut Muammar Khadaffis son Sail al-Islam till den Internationella brottmålsdomstolen i Haag (ICC). Nu öppnar åklagaren Luis Moreno-Ocampo för att det kanske inte är nödvändigt. .

Expressen - 29 aug 11 kl. 20:56

Rebellerna: Khadaffis son dödad

Rebellerna i Libyen uppger att Khadaffis son, Khamis, ska ha dödats i en Nato-attack. Attacken ska ha ägt rum sex mil söder om Tripoli på måndagen, rapporterar Sky News. .

Expressen - 16 sep 11 kl. 23:18

Niger vägrar att lämna ut Khadaffis son

FN har godkänt en ny resolution som lättar på de ekonomiska och militära sanktionerna mot Libyen. Samtidigt vägrar Niger att sparka ut Khadaffis son Saadi. - Vi kan inte skicka tillbaka någon dit, där han riskerar dödsstraff, säger regeringens talesman Marou Amadou.

Expressen - 24 okt 11 kl. 23:54

Khadaffis son tänker fly landet

Muammar Khadaffis son Saif al Islam, 39, tros befinna sig i ett ökenområde i sydvästra Libyen. Nu planerar han att fly till ett angränsande land. - Han har fått ett förfalskat pass, uppger en medlem av Nationella övergångsrådet..

SR - 06 mar 14 kl. 08:20

Khadaffis son gripen

Den förre libyske ledaren Muammar Khadaffis son Saadi har utlämnats från Niger till Libyen, uppger den libyska regeringen..

Expressen - 26 mar 11 kl. 01:27

Uppgifter: Khadaffis son död i flygattack

Nu kommer nya uppgifter som hävdar att Khadaffis son Khamis Khadaffi, 28, dödades i flygattacken mot Khadaffis hem tidigare i veckan. Det är tv-kanalen al-Arabiya som hänvisar till källuppgifter- men ännu finns inga officiella uppgifter som bekräftar uppgifterna. Tidigare har olika libyska sociala medier rapporterat om attacken som kan ha dödat Khamis Khadaffi..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

37-åring samlade pengar till IS - HD fastslår dom

Ahmad Qadan ,37 uppmanade andra att skänka pengar till bland annat Islamiska staten.Han dömdes till sex månaders fängelse i hovrätten.Nu fastställer Högsta domstolen hovrättens dom.

Expressen - 10 minuter sedan

Fick pacemaker inopererad – av misstag

Ett tekniskt fel på utrustningen gjorde att en patient fick en pacemaker inopererat trots att hen inte behövde det, framgår av en lex Maria anmälning som Kungälvs sjukhus gjort. Det som anmäls är utrustningen då sjukhuset anser att patienten fick rätt vård utefter det som provsvaren visade. Sammanlagt fem patienter har fått fel provsvar.

Expressen - 15 minuter sedan

Handlare gör om Black friday – för att rädda julhandeln i år

Förra året gick julhandeln trögare än förväntat.Många handlade nämligen sina klappar under en fredag i november.– Black friday tar allt mer av julförsäljningen, säger Erik Bergh, analytiker vid HUO Research vid Handelns utredningsinstitut (HUI), enligt Nyhetsbyrån Direkt..

Expressen - 30 minuter sedan

De var fruktade gangster- ledare – så lever de i dag

Gangsterledarna är dömda till långa fängelsestraff – nu är de fria och försöker leva i det vanliga samhället, säger de.Geofrey Kitutu, 43, gifte sig i ett soligt Sydeuropa direkt efter att han släpptes ut.Denho Acar, 45, flydde rättvisan för en semesterort i Turkiet – nu får han inte återvända till Sverige.

Expressen - 45 minuter sedan

Här dränks Venedig: ”Klimatförändringar”

Venedig har drabbats av de värsta översvämningarna på 50 år, rapporterar Sky News.Markusplatsen ligger under vatten och dess berömda kyrka har översvämmats.Stadens borgmästare Luigi Brugnaro lägger skulden på klimatförändringarna:– Situationen är dramatisk, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Inflationen oförändrad – under Riksbankens prognos

KPIF (KPI med fast ränta) var oförändrat i oktober jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,5 procent jämfört med samma månad föregående år.Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var oförändrade priser respektive +1,5 procent. Riksbankens prognosbana, som publicerades den 24 oktober, pekade mot en KPIF-inflation på 1,6 procent i oktober.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Kvinna misstänks ha mördat spädbarn – nekar

Under en bilfärd mellan Kristianstad och Kalmar i helgen avled ett spädbarn.En man och en kvinna greps under lördagen och anhölls senare samma kväll. De är anhöriga till barnet.

Expressen - 1 timme sedan

Varberg energi varnar för falsk medarbetare

Under tisdagen blev ett antal personer uppringda av en person som utgav sig att ringa från Varberg Energi och skulle kontrollera el och faktura.Bolaget har nu gått ut med en varning på sin hemsida och Facebook-sida.– Vi vill uppmärksamma detta så ingen person tror att de kommer från oss, säger Madeleine Dragstedt, affärsområdeschef för marknad och energihandel.

Expressen - 1 timme sedan

Göteborg en av världens bästa städer för bilister

Göteborg slår Stockholm och Malmö i en ny stor undersökning där hundra av världens städer rankats efter hur det är att äga och köra bil där.Infrastruktur, säkerhet och kostnad för bilister är parametrar som väger in i helhetsbetyget.– Vissa städer verkar locka fram ett mer aggressivt beteende än andra, säger Sébastien Rohart, vd på Mister Auto..

Expressen - 1 timme sedan

Stor vattenläcka: ”100 gånger 100 meter”

Under morgonen översvämmades delar av Karlskrona efter en vattenläcka. Mängder av vatten pumpades ut. – Det är en yta på 100 gånger 100 meter som har varit översvämmat på ungefär 1,5 meters djup, säger Fredrik Åkerlund som var räddningsledare på plats, till SVT Nyheter Blekinge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.