Sydsvenskan > Nyheter

Saturday, 16 November, 22:05

Sydsvenskan - 11 sep 11 kl. 22:02

Djingis Khan inför egen valutaDjingen kan man växla till sig genom att lämna in närproducerad honung, tio gram honung gav tio djing. Tanken är sedan att den nya valutan ska kunna användas för köp av varor och tjänster i området.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Khan, Westerlund Honung, Djingis Khan, Östra, Lindqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djingis, Khaninför , egen, valuta
Skånskan - 14 apr 16 kl. 17:23

Klassiska spexet Djingis Khan tillbaka

Lund Lundaspexarna kommer tillbaka med klassiska Djingis Khan som skrevs till Lundakarnevalen 1954, med Hans Alfredson som en av upphovsmännen, och då innebar en rejäl förnyelse av spextraditionen.– Djingis Khan återkommer numera vart femte år och sammanlagt är det 29:e gången spexet spelas, berättar spexförman Elise Sarrimo.
Grundhistorien är oförändrad, om hur Djingis Khan genom sina två söner försöker erövra Samarkand och där en korsriddare från Perstorp blir inblandad i en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 07:00

Jubilarer frossar i Djingis Khan

Foto: AF Arkiv
Sydsvenskan dyker ner i Lundaspexarnas arkiv och listar milstolpar och andra galna upptåg.
Ingen tradition har mer fått symbolisera det studentikosa lund. Många skratt, många geniala infall med också ett och annat skelett i garderoben.

Sydsvenskan - 18 jul 15 kl. 06:56

Såg på Djingis khan-film — utvisas

Nio utländska turister, som greps förra helgen sedan några av dem tittat på en dokumentär om mongolhärskaren Djingis khan, utvisas ur Kina. Fallet med de gripna turisterna — fem sydafrikaner, tre britter och en indier — har utlöst internationell kritik.Turisterna, varav de flesta är äldre, befann sig i Inre Mongoliet som en del av en längre rundresa när de greps.

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 15 kl. 06:56

Såg på Djingis khan-film — utvisas

Nio utländska turister, som greps förra helgen sedan några av dem tittat på en dokumentär om mongolhärskaren Djingis khan, utvisas ur Kina. Fallet med de gripna turisterna — fem sydafrikaner, tre britter och en indier — har utlöst internationell kritik.Turisterna, varav de flesta är äldre, befann sig i Inre Mongoliet som en del av en längre rundresa när de greps.

Sydsvenskan - 27 maj 12 kl. 21:18

Brand på Djingis Khan

En brand utbröt på söndagskvällen i bostadsområdet Djingis Khan i Lund..

Eurosport - 30 nov 12 kl. 14:57

Fotboll - Premier League - Balotellis nya Djingis khan-tatuering: "Jag är Guds straff"

Mario Balotelli besegrade Wigans försvar häromdagen genom ett mål. Det firade han med att tatuera en fras av Mongolhärskaren Djingis khan på bröstet..

UNT - 18 jul 15 kl. 06:54

Såg på Djingis khan-film - utvisas

Nio utländska turister, som greps förra helgen sedan några av dem tittat på en dokumentär om mongolhärskaren Djingis khan, utvisas ur Kina..

SvD - 18 jul 15 kl. 06:55

Såg på Djingis khan-film – utvisas

Nio utländska turister, som greps förra helgen sedan några av dem tittat på en dokumentär om mongolhärskaren Djingis khan, utvisas ur Kina. Fallet med de gripna turisterna – fem sydafrikaner, tre britter och en indier – har utlöst internationell kritik..

Sydsvenskan - 04 nov 15 kl. 11:52

Förskolan Djingis Khan måste utrymmas

Förskolan Djingis Khan ska evakueras snarast, på grund av problem med luften.
Personal och föräldrar har dock ännu inte fått besked om vart eller när..

Sydsvenskan - 05 nov 15 kl. 15:32

Djingis Khan till Ulrikedal

Den problemdrabbade förskolan Djingis Khan flyttar till Ulrikedals förskola som nu står tom. Men innan flytten måste lokalerna på Ulrikedalsvägen renoveras invändigt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.